Favoriete non-fictie boeken 2020, de bibliotheek, favoriete fictie boeken, Vakantiebieb 2020: 9 leestips
Boeken

3 Boeken van Nederlandse bodem die hoog op mijn te lezen lijst staan! (fictie & non-fictie)

Ik denk dat je wel al wist dat ik dol ben op lezen, en dat ik altijd nieuwe boeken heb die ik graag nog zou willen lezen. In deze post deel ik 3 boeken op mijn te lezen lijst die geschreven zijn door Nederlandse schrijvers! Nederlandstalige leestips dus, klik snel verder!

Deze Nederlandstalige leestips zijn vooral boeken die nog niet zo heel erg lang uit zijn. In Drenthe kan ik ze alle drie nog niet bij de bieb lenen, maar in provincies met meer inwoners kan dit vast wel al. Mocht je een boek willen kopen, achter het boek staat de prijs als je hierop klinkt ga je rechtstreeks naar bol.com, dit zijn affiliate links.

7B – Aafke Romeijn (€20,99*)

Nederlandstalige science fiction leestips zijn zeldzaam maar 7B van Aafke Romeijn wil ik heel graag lezen. 7B is het vervolg op het boek Concept M. Een wereld die erg lijkt op de onze, maar door een mysterieuze ziekte hebben bepaalde mensen kleurstof nodig die erg duur is. Een boek dat actuele thema’s zoals ongelijkheid in een jasje van science fiction behandeld. Ik ben fan. In Concept M begint er een tekort te ontstaan aan kleurstof en in 7B hebben deze tekorten een oorlog ontketent. Het boek speelt zich af in het Groningen van 2040.

Een steekjes los – Iris ter Haar (€19,99*)

Iris ken je misschien wel van haar webshop Irisboruurt.nl of haar vroegere blog ikbenirisniet.nl, in haar boek Een steekje los verteld ze over haar angststoornis. Zoals alle boeken in de Hoofdzaken serie van uitgeverij Blossom Books combineert Een steekje los wetenschappelijke kennis met persoonlijke ervaringen. Als iemand met een angststoornis kijk ik er erg naar uit om dit boek te lezen en me hierin te kunnen herkennen.

De Geschiedenis van mijn seksualiteit – Tobi (Sofie) Lakmaker (€22,50*)

De geschiedenis van mijn seksualiteit gaat over de zoektocht van Tobi naar seksualiteit. Ik vind het altijd erg interessant om hier meer over te lezen. Doordat er ook nog een recensie van Paulien Cornellise op de voorkant staat (ik ben groot fan van haar), moet ik dit boek wel gaan lezen. Ik heb het gereserveerd bij de bieb, maar doordat het boek zo populair is ben ik al 2 maanden aan het wachten. Ik hoop dat ik snel in dit boek kan gaan duiken.

Aan het eind van deze blog nog even een huishoudelijke mededeling. Doordat ik het privΓ© de komende tijd vrij druk heb en ook nog steeds aan het wennen ben op mijn nieuwe baan heb ik besloten om terug te gaan naar 1 blog per week. Vanaf nu (en stiekem vorige week ook al) komen er dus alleen op maandag blogposts online.

Liefs, Anouk

Welke van deze boeken ga jij op jouw leeslijst zetten?

Linkjes met een * zijn affiliate links

8 gedachten over “3 Boeken van Nederlandse bodem die hoog op mijn te lezen lijst staan! (fictie & non-fictie)”

  1. Heel wijs dat je even een stapje terug doet met je blog. Ik heb nog niets gelezen uit die serie Hoofdzaken, maar ben er ook wel heel benieuwd naar. Toch maar eens aan beginnen denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *