Feministische boeken over seks
Boeken

3 x Must Read Feministische boeken over Seks

Ik ben de laatste tijd weer lekker non-fictie aan het lezen. Dat had je misschien al gemerkt want er verschijnen weer lekker boekrecensies (zoals deze over Gloei!). Vandaag wil ik in een blogpost 3 Feministische boeken over seks bespreken. Geen volledige recensies deze keer maar daarom zeker niet minder leuke boekentips!

Sinds vorig jaar ben ik me aan het verdiepen in feminisme. Ik las eerst vooral algemene boeken zoals het boek ‘Damn Honey’ & ‘Feminist Fataal’ en later veel boeken over body positivity zoals ‘Body Positive Power’. De laatste tijd ben ik meer aan het lezen over seks en gender, wat de normen daarin zijn (en waarom die nergens op slaan).

Zoals je van me gewend bent in boeken overzicht staat achter elk boek een prijsje, dit zijn affiliate links naar bol.com. Als je via deze link het boek (of iets anders) koopt krijg ik een klein percentage. Kan ik dan weer nieuwe boeken van kopen om te recenseren!

Sex op z’n Duits – Linda Duits (€17,98)

Linda Duits is wetenschapper, maar ze is vooral bekend met haar columns over seks. Persoonlijk ken ik haar van haar regelmatige aanwezigheid in mijn favoriete podcast ‘Eeuw van de amateur’. Sex op z’n Duits is een bundeling van deze columns. Ik vond de columns erg leuk en verfrissend om te lezen. Wel zijn sommige alweer wat achterhaald omdat dit boek alweer een paar jaar oud is en de feministische ontwikkelingen de afgelopen 5 jaar niet stil hebben gestaan. Ik gaf het boek Sex op z’n Duits 3.5/5 sterren.

Seksleven – Linda de Munck (€20,00)

In Seksleven vertelt Linda de Munck (die je misschien kent van haar youtube kanaal waarop ze heel open is over seks, maar momenteel is ze vooral actief op instagram). In Seksleven doet ze een boekje open over haar eigen seksleven. Ze verteld openhartig over haar eerste keren (zoenen, seks, trios, etc.) en over haar seksleven. Ook geeft ze tips over hoe je je goed kan voorbereiden op je eerste keer seks en leert ze je de dingen die ze je niet leren tijdens seksuele voorlichting. Ik zal eerlijk opbiechten dat ik heel veel nieuwe dingen heb geleerd van dit boek. Het luisterboek heeft ze zelf ingesproken en luistert daardoor weg als een podcast, ik vloog erdoorheen. Ik gaf Seksleven 4.5/5 sterren.

De geschiedenis van mijn seksualiteit – Sofie Lakmaker (€22,50)

Dit laatste boek heb ik nog niet gelezen, maar wel al gereserveerd bij de bieb. De geschiedenis van mijn seksulatiteit is de eerste roman van Sofie Lakmaker en belooft uniek te zijn. In recensies wordt ze geprezen om haar schrijfstijl en humor. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar dit boek en ik zal zeker laten weten hoe ik het vond als ik het uit heb. Dan wel via een post op instagram, een update in deze blog of een recensie. Als je voorkeur hebt laat het dan vooral weten in de reacties!

Ik lees heel graag non-fictie boeken over seks. Ik vind het leuk om te lezen want er zit vaak veel humor in de boeken. Ook leer ik nog steeds bij over mezelf en wordt ik er een betere partner van in bed. Ik ben heel benieuwd of jij ook zo graag leest over seks, als je nog aanraders hebt laat het me dan vooral weten in de reacties!

Liefs, Anouk

Welke van deze Feministische boeken over seks gaat op jou leeslijst?

Dit artikel bevat affiliate links

2 gedachten over “3 x Must Read Feministische boeken over Seks”

  1. Interessant! Ik wist niet dat Linda De Munck een boek had, die ga ik eens opzoeken. En dat laatste boek klinkt ook tof. De schrijfsters van Damn, Honey hebben een seksboek uitgebracht ook maar dan wel met fictie. Damn, Horny heet het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *