non-fictie leeslijst, non-fictie boekrecensies, fictie, boekentips
Boeken

3x mini recensies van Nederlands Non fictie boeken die ik de afgelopen tijd las

Het is alweer een poosje geleden dat ik een boekrecensie schreef (1.5 maand om precies te zijn), dus ik vond het wel weer tijd hiervoor. In deze blogpost vind je 3 recensies van non-fictie boeken van Nederlandse schrijvers!

Zoals altijd bij mijn boekreviews zijn de titels van de boeken klikbaar, hiermee ga je rechtstreeks naar de bol.com pagina mocht je het boek overwegen te kopen. Dit zijn affiliate linkjes, dus als je iets koopt krijg ik een klein percentage (wat ik dan weer investeer in mijn blog).

Een steekjes Los – Iris ter haar ⭐⭐⭐⭐⭐

Blossombooks heeft weer een heerlijk boek toegevoegd aan de hoofdzaken serie. Als iemand met een angststoornis was het boek van Iris een feestje van herkenning (alhoewel ik een sociale fobie heb en zij een paniekstoornis, herkende ik wel veel). Een goede wetenschappelijke basis gemengd met eigen ervaringen, daar wordt ik altijd vrolijk van. Ik vond het natuurlijk wel extra leuk om te lezen omdat ik iris al jááren op instagram volg.

Meer zien van Iris? Klik dan hier om naar haar instagram te gaan en hier voor haar webshop met borduurspullen.

Yes, Baby – Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen⭐⭐⭐⭐

Yes baby, is echt een heerlijk feministisch boekje voor de jonge lezer. In dit boek krijg je antwoorden op alle dingen waar je als tiener mee zit zoals: hoe gaat dat ongesteld zijn? Is het normaal dat ik al (of juist nog geen) okselhaar heb. En alles wat je maar kan verzinnen. Het is een enorme aanrader om aan iedereen die naar de middelbare school gaat (maar ik denk eigenlijk al groep 7) cadeau te geven. Omdat het boek maar €8,99 kost is het ook enorm geschikt om te geven als sinterklaas of kerstcadeau. Ondertussen is ook het vervolg Queer Baby al uit, en ik kijk er naar uit om dat boek ook te gaan lezen binnenkort!

Als je maar gelukkig bent – Jessica van Geel & Robert Blokland ⭐⭐⭐⭐

Als je maar gelukkig bent is een heerlijk divers boek met LHBTQIA+ interviews met bekende mensen. Ik vond het boek heerlijk weglezen, net alsof je een ontzettend dik tijdschrift hebt vol met goede interviews en mooie foto’s en illustraties. Dit boek is wel een dikke pil en je bent er wel even zoet mee om alle interviews te lezen, als dikke non-fictie boeken niets voor jou zijn kan je deze misschien beter links laten liggen. Zelf vond ik het helemaal niet erg dat dit boek dik was, want ik vond het zo leuk om te lezen.

Non-fictie boeken blijf ik heerlijk vinden om te lezen, vooral de boeken over LHBTQIA+ en klimaatverandering spreken mij erg aan. Heb jij nog leestips voor mij? Wie weet zie je die boeken dan nog eens terugkomen in een blogpost waarin ik non-fictie recensies schrijf 😉

Liefs, Anouk

Welk van deze boeken zou jij nog willen lezen?

Deze blog bevat affiliate links

4 gedachten over “3x mini recensies van Nederlands Non fictie boeken die ik de afgelopen tijd las”

  1. Ik ben nu ook ‘Een steekje los’ aan het lezen. Vind het een heel mooi boek waar ik veel van heb opgestoken over angst- en paniekstoornissen! Het boek Yes, Baby! klinkt ook heel tof trouwens. Wat mooi dat ze over dat onderwerp schrijven voor een wat jongere doelgroep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *