non-fictie leeslijst, non-fictie boekrecensies, fictie, boekentips
Boeken

4x Mini non-fictie boekrecensies (Natuur & Millenial boeken)

Het is weer tijd voor gebundelde boekrecensies! Ik las een paar leuke boeken met gebundelde stukjes over natuur en een paar typische millenial boeken. Vandaag deel ik deze non-fictie boekrecensies gebundeld!

Ik schrijf graag uitgebreide losse reviews (zoals deze van het boek Roze Brieven van Splinter Chabot), maar soms lees ik ook boeken die ik niet spannend genoeg vind voor een hele blog. Al deze boeken zijn non-fictie boeken die bestaan uit gebundelde columns en verhalen. Niet perse heel leerzaam dus zoals de recensie die ik meestal lees, maar wel leuk! De afgelopen tijd had ik een heel stel van die boeken, dus vandaag bundel ik ze in deze blog: 4 mini non-fictie boekrecensies dus!

Rotgrond bestaat niet – Gerbrand Bakker (€20,99)

Ik ben dol op de boeken van Gerbrand Bakker. Hij is open over zijn homoseksualiteit en depressies en schrijft heerlijk. In het boek Rotgrond bestaat niet staan allemaal stukjes met zijn ongefilterde mening over Nederlandse en Duitse natuur. Zijn boeken lezen heerlijk weg, en heb je dus zo uit.

Ik geef Rotgrond bestaat niet 4/5 sterren.

Wensvogels – Hans Dorrestijn (€15,00)

In het boek Wensvogels beschrijf Hans Dorrestijn zijn lievelingsvogels. Omdat hij niet kan kiezen beschrijft hij alle vogels die hij mooi vind en dat zijn er nogal wat. De details zijn prachtig. In het door hem voorgelezen luisterboek spat zijn enthousiasme eraf. De vogelverhalen worden afgewisseld met anekdotes van het tv programma Baardmannetjes, waarin hij samen met Nico de Haan vogels gaat spotten in de Nederlandse natuur. Je snapt dat ik dat programma nu meteen wil gaan kijken want zoals je weet ben ik dol op langzame televisie.

Ik geef Wensvogels 4/5 sterren.

Ik deug/deug niet – Simone van Saarloos (€5,00)

De bundel Ik deug/deug niet bestaat uit columns die van Saarloos schreef voor NRC.next. De columns gaan over typische millenial onderwerpen en zijn eerlijk gezegd niet heel erg boeiend geschreven. Het is maar goed dat dit boek maar 200 pagina’s telt want anders zou ik het niet uit hebben gelezen. Geen aanrader wat mij betreft.

Ik geef Ik deug/deug niet 2,5/5 sterren.

Lekker laten lullen – Suzette Hermsen & Lianne Marije Sanders (€17,50)

Ik las het boek Lekker Laten Lullen omdat ik hem maar bleef tegenkomen op de website van de online bibliotheek. Dit boek wisselt levenservaringen van Suzette en Lianne af. Twee vriendinnen met een compleet ander leven. Suzette is druk met samenwonen, huizen kopen en verlovingen terwijl Lianne woont op dertig vierkante meter en een knipperlichtrelatie heeft. Deze onverwachte combinatie van mensen lijdt tot hilarische verhalen en ik heb in tijden niet zo hard gelachen om een boek.

Ik geef Lekker laten lullen 4/5 sterren.

Ik heb erg genoten van de meeste van deze boeken. Alleen Ik deug/deug niet zou ik niet aanraden, maar de rest zijn heerlijke boeken. Mocht je nog op vakantie gaan dan zijn dit ook stuk voor stuk heerlijke boeken om lekker weg te lezen op de camping of in je vakantiehuisje. Heb jij nog leestips voor mij?

Liefs, Anouk

Welke mooie (non-fictie) boeken heb jij de afgelopen tijd gelezen?

Affiliate links in deze blog zijn aangegeven met *

2 gedachten over “4x Mini non-fictie boekrecensies (Natuur & Millenial boeken)”

  1. Ken je Bob de straatkat of De wereld volgens Bob van James Bowen
    James red Bob en Bob red James☺️.
    Ik ken het 2e boek, dat heeft veel indruk op mij gemaakt en wil nu de 1e ook nog lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *