Feministische Leestips
Boeken

6 Boeken die ik (en jij ook) wil lezen over Feminisme en Body Positivity

Ik heb dit jaar door de corona crisis iets eerder zomer, en zodoende heb ik meer tijd om boeken te lezen. Zo komt er toch nog iets goeds voort uit deze situatie. Ik wil me al tijden meer gaan verdiepen in feminisme en body positivity. Vandaag deel ik daarom feministische leestips!

Ik lees heel graag, best wel veel en ook nog eens snel. Ik vind dat het best wel meevalt, maar als ik vertel dat ik dit jaar al 32 boeken las zijn mensen vaak erg onder de indruk. Als je het leuk vind om te zien wat ik zoal lees, kan je me vinden op goodreads!

Feminist Fataal – Dorien van Linge

Dit boek heb ik al regelmatig voorbij zien komen. Ik heb gelezen dat het een goed boek is om mee te beginnen als je nog niet veel weet over het onderwerp. Het gaat over alles wat je lekker zelf mag weten over gender, seks en je lichaam en het is opgedeeld in de volgende onderwerpen: feminisme, gender, lichaam, seks en toekomst. Ik ben heel benieuwd!

Feminist Fataal koop je voor €24,99 bij o.a. Bol.com

Heb je nou al een vriend? – Mary Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Ik las recent Damn Honey en ben heel benieuwd naar dit boek dat ook geschreven is door dezelfde schrijvers. In heb je nou al eens een vriend? beantwoorden ze deze vraag en nog 49 andere. Het klinkt als een lekker luchtig boek waar ik nog veel van kan opsteken!

Heb je nou al een vriend? Koop je voor €17,99 bij o.a. Bol.com

Melk en honing + De zon en haar bloemen – Rupi Kaur

Rupi Kaur haar gedichten zie ik regelmatig voorbij komen op social media, maar haar bundels heb ik nog nooit gelezen. Je bent vast al bekend met haar werk, maar ze schrijft korte krachtige gedichten over de liefde, verdriet, verlies, feminisme en meer. Gezien ik zelfs een anischtkaart met een van haar gedichten in mijn slaapkamer heb opgehangen, vond ik het de hoogste tijd om haar bundels te lezen, deze zomer staan ze dus op mijn to-read lijst.

Zowel Melk en Honing als De zon en haar bloemen koop je voor €15,00 bij o.a. Bol.com

Fijne bijkomstigheid: al deze boeken staan op de online bibliotheek. Wat hebben die een geweldig assortiment aan e-boeken te leen tegenwoordig! Als je een bieb abonnement hebt kan je ze dus gratis lenen voor je e-reader (no spon).

Op je lijf geschreven – Mayra Louise

Het boek op je lijf geschreven over body positivity kreeg ik aangeraden door Marloes (van mevrouwmarloes.nl), ze deelt regelmatig boekenreviews op haar blog en vaak zijn dat boeken die me heel leuk lijken. Dus toen ze dit boek aanraadde onder een van mijn blogs zocht ik hem meteen op. Een paar dagen later zag ik dat goodreads mij dit boek ook aanraadde op basis van wat ik eerder had gelezen. Deze ga ik dus zeker lezen.

Op je lijf geschreven koop je voor €21,99 bij o.a. Bol.com

Body Positive Power – Megan Jayne Crabbe

Body Positive Power is denk ik het bekendste boek over body positivity dat er bestaat, al jaren zien ik hem regelmatig voorbij komen. Ik wou hem altijd al eens lezen, maar het is er gewoon nooit van gekomen. Deze staat dus ook op mijn leeslijst!

Body Positive Power koop je voor €19,99 bij o.a. Bol.com

Ik heb er nu al zo veel zin in om al deze boeken te gaan lezen. Hopelijk in het zonnetje buiten, maar anders lekker binnen op de bank. Ik ben ook heel benieuwd of jullie nog boekentips voor mij hebben over deze onderwerpen. Heb jij nou nog meer leestips nodig? Ik deelde al eerder leestips over dit onderwerp, die vindt je hier!

Liefs, Anouk

Wat ben jij op dit moment aan het lezen?

Dit artikel bevat affiliate links

11 gedachten over “6 Boeken die ik (en jij ook) wil lezen over Feminisme en Body Positivity”

  1. Mooie boeken heb je uitgezocht. Nog een tip op dit vlak: ‘Knap voor een dik meisje’ van Tatjana Almuli. Gaat over (voor)oordelen en body-positivity.

    1. Sluit ik me helemaal bij aan! Ik heb dat boek ongeveer een maandje geleden gelezen, en vond het zo goed dat ik hem in 2 dagen uit had.

  2. Interessant overzichtje, ik zet er een paar op mijn lijstje. Die van Rupi Kaur heb ik en vond ik wel fijn om te lezen, maar ik ben wel een sucker voor gedichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *