blondjes beleggen beter recensie
Boeken

Blondjes beleggen beter – Janneke Willemse (Boekrecensie)

Een paar weken geleden alweer las ik het boek Blondjes beleggen beter van Janneke Willemse en het laat me maar niet los, zo inspirerend vond ik het! Lees daarom snel verder voor de recensie van het boek Blondjes beleggen beter.

Blondjes beleggen beter kost 20 euro en is verkrijgbaarย via o.a. bol.com

Blondjes beleggen beter: In 7 stappen naar simpel en succesvol beleggen van Janneke Willemse is een boek over beleggen voor beginners. Willemse werkt als economisch-journalist en is al meer dan 7 jaar amateur belegger. In dit boek legt ze uit hoe iedereen kan beginnen met beleggen!

Even ter informatie eind 2020 heeft ze een geactualiseerde versie uitgebracht met extra informatie over beleggen tijdens een crisis. Ik las de niet geactualiseerde versie zonder deze informatie (de nieuwe had de bieb (nog) niet).

blondjes beleggen beter (recensie) van het boek van Janneke Willemse
Bron foto: Bol.com

Alle begrippen rondom beleggen helder uitgelegd

Toen ik aan dit boek begon wist ik echt nog helemaal niets over beleggen. Gelukkig is dat geen enkel probleem, alle begrippen worden namelijk heel helder uitgelegd. Zo weet ik nu wat het verschil is tussen aandelen, obligaties en ETF’s. Ook legt ze uit wat de risico’s zijn, en dat die eigenlijk heel laag zijn als je belegd voor de (verre) toekomst. Ik had altijd het gevoel dat beleggen gokken was, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn!

Blondjes beleggen beter leest lekker weg & fijne schrijfstijl

Willemse heeft een ongelofelijk fijne schrijfstijl, en dat is heel fijn voor een boek dat over een wat ingewikkelder onderwerp gaat. Ik luisterde zelf naar het luisterboek, dat ook nog eens door haarzelf werd voorgelezen en dan vlieg je er helemaal doorheen! Ik vind dit echt een enorme pro voor dit boek!

Inspirerend & Advies voor elke situatie

Dit boek is ontzettend inspirerend, het liefst wil je meteen beginnen met beleggen (behalve dan dat ik in mijn geval eerst moet uitzoeken wat ik precies wil en met mijn man ga overleggen). Daarnaast geeft ze ook advies voor allerlei situaties. Zo legt ze uit hoe je duurzaam kan beleggen, wat handig is als je er weinig tijd in wil steken (zoals ik), maar ook als je er wel veel tijd in wil steken (dan haal je waarschijnlijk een hoger rendement). Echt heel fijn, want zo kan je goed inschatten wat wel en wat niet bij jou past!

Beoordeling 4/5 sterren

Dit was alweer mijn recensie voor Blondjes beleggen beter. Je had het denk ik al door, maar ik vond het een geweldig boek. Zo leuk, dat ik overweeg om de geactualiseerde versie te kopen om de stukken over beleggen tijdens crisis te lezen.

Ik ben dus om, wij gaan beleggen vermoedelijk in ETF’s, maar misschien ook wel een duurzaam beleggingsfonds. Ben jij net als ik helemaal nieuw in de belegwereld? Dan kan ik dit boek enorm aanraden. Weet je al meer? Dan denk ik dat dit boek nog steeds heel erg tof is, maar dan zal je er waarschijnlijk wat minder nieuwe dingen in lezen.

Liefs, Anouk

Ben jij al begonnen met beleggen? Zo ja, wil je vertellen hoe?

Linkjes met een * zijn affiliatie links. Als je iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage. Jij betaalt niets extra.

6 gedachten over “Blondjes beleggen beter – Janneke Willemse (Boekrecensie)”

 1. Eerst je broer en je vader nu jij.
  Fijn dat zo’n boek je helpt om alles te begrijpen.
  Je vader kijkt ’s avonds vaak een paar YouTube filmpjes om zo meer te weten te komen, maar hoe en wat dat kan hij je beter zelf vertellen.
  Je broer doet het weer op zijn manier. Laatst was er een Amerikaanse feestdag. De beurs dicht! Hij vond het maar een saaie dag.
  Succes met keuzes maken!

 2. Lijkt me een interessant boek! Het enige nadeel van beleggen zoals o.a. in dit boek wordt omschreven, is dat het natuurlijk niet heel groen en duurzaam is. ๐Ÿ™ Veel ‘duurzame’ fondsen zijn niet zo klimaatbewust (veel greenwashing) en de grote beursgenoteerde bedrijven spelen veel kleine bedrijfjes en initiatieven uit de markt. Ik ben nu aan het kijken naar beleggen via Triodos, die hebben bijvoorbeeld een groenfonds waarbij je vooral investeert in kleine, groene initiateven. Wel wat minder rendement, maar in ieder geval duurzamer en eerlijker dan beleggen op DeGiro of Peaks o.i.d. ๐Ÿ™‚

  1. Ik ben hier ook nog dingen over aan het uitzoeken! ASN bank heeft ook duurzame beleggingsfondsen, die klinken ook interessant! Als ik eruit ben wat ik ga doen en hoe ik dat duurzaam wil aanpakken ga ik daar zeker nog een blog over schrijven ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *