een dagboek bijhouden
Boeken

De 13 boeken die ik las in Januari | Januari in boeken

Dit jaar lijkt het me leuk om elke maand een blogje te schrijven waarin ik deel welke boeken ik de afgelopen maand las. In januari begonnen we het jaar heel sterk, ik las namelijk 13 boeken uit!

Zoals je van me gewend ben zijn alle titels klikbaar, dan ga je rechtstreeks naar de bol.com pagina van het boek waar je er meer over kan lezen of het boek kan kopen. Dit zijn affiliate linkjes, dus als je iets koopt via zo’n link krijg ik een klein percentage (daar koop ik dan waarschijnlijk weer boeken van ๐Ÿ™‚

A Court of Thorns and Roses – Sarah J. Maas

Met stip op een was deze serie mijn favoriet in januari. Als je net als ik dol ben op fantasy boeken dan heb je A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas al gelezen. Ik wou het al jaren lezen, en toen een college me de e-boeken opstuurde begon ik er eindelijk aan. En hoe. Afgelopen maand las ik alle 5 de boeken die in deze serie zijn verschenen. Ik zal ze niet allemaal los bespreken in deze blog, maar dat ik ze geweldig vond is denk ik wel duidelijk door het feit dat ik ze alle 6 las deze maand. Mijn favoriet is deel 2: A Court of Mist and Fury.

Ik gaf de meeste boeken van deze serie 4/5 sterren. Deel 2 en deel 3.1 gaf ik 5/5 sterren. Ook niet onbelangrijk, deel 3.1 las ik 2x, mocht je gaan tellen en denken deze blog bevat maar 12 boeken. Dat klopt want ik las er eentje dubbel. Ik ben geen herlezer, dus dit zegt wel iets over hoe leuk ik deze serie vond.

De Filosoof, de Hond en de Bruiloft & Vincent – Barbara Stok

Ik ken Barbara Stok natuurlijk van haar illustraties in Flow, maar ik had nog nooit een boek van haar gelezen. Afgelopen maand las ik 2 van haar graphic novels, en ik vind ze allebei enorme aanraders. De Filosoof, de Hond en de bruiloft gaat over de eerste vrouwelijk psycholoog. Het is een heel feministisch boek. Vincent gaat over het leven van Vincent van Gogh, die vond ik zelf iets minder maar nog steeds erg leuk om te lezen. Omdat het graphic novels zijn heb je ze zo uit, dus als je niet zo van dikke boeken houdt zijn deze twee heel geschikt.

Winter-IJsland – Laura Broekhuysen

Het boek Winter-IJsland van Laura Broekhuysen zag ik voorbij komen op het instagram account van Merel Wildschut (van degroenemeisjes.nl). Het is een bundeling verhalen van haar leven op IJsland. Ze beschrijft het leven met zoveel eenvoud, maar zo ontzettend mooi dat ik maar bleef lezen. Ik ben zelfs al in haar volgende boek begonnen omdat ik het zo mooi vond. Ik gaf Winter-IJsland 4/5 sterren.

En verder las ik ook nog:

Daarnaast waren er nog een paar boeken uit die ik verder niet heel bijzonder vond (maar wel gewoon leuk). Dat waren de volgende:

  • The Midnight Library – Matt Haig. Dit boek was twee jaar terug een enorme hype. Alhoewel ik het heel goed vind dat het onderwerpen als mentale gezondheid bespreekbaar maakt vond ik het gewoon niet zo boeiend. Niet slecht, ook niet heel goed. Ik geef het 3/5 sterren.
  • The Magpie Society – Zoe Sugg &ย Amy McCulloch. Dit boek gaat over tieners op een kostschool, en op deze school is een meisje mysterieus overleden. Natuurlijk gaan de hoofdpersonen het mysterie oplossen. Heel clichรฉ, maar leest wel lekker weg. Ik gaf dit boek toch wรฉl 4/5 sterren omdat ik het einde heel goed vond.
  • Het Moois dat we Delen – Ish Ait Hamou. In het moois dat we delen beschrijft Hamou hoe het is om terug te keren in de maatschappij nadat je betrokken bent geweest bij een misdrijf. De eerste helft van het boek was heel geloofwaardig, de tweede helft totaal niet. Ik geef het 3/5 sterren.

Dit wil ik gaan lezen in Februari

Ik heb nooit hele concrete doelen voor boeken die ik wil lezen, maar er zijn wel een paar boeken die ik graag zou willen lezen de komende tijd, namelijk:

  • Percy Jackson – Rick Riordan. Ik lees heel veel fantasy, maar de klassieke Percy Jackson boeken las ik nog nooit. Daar wil ik komende maand verandering in brengen, ik ben al bezig in deel 1: The lightning thief.
  • Flessenpost uit Reykjavik – Laura Broekhuysen. Zoals ik hierboven al schreef ben ik al bezig in het vervolg op Winter-IJsland. Dat is dit boek. Tot nu toe, net zo mooi.
  • Amalia – Claudia de Breij. Dit boek staat al een tijdje op mijn te lezen lijst en leende ik vorige week bij de bieb. Het moet volgende week weer terug en ikk kan hem niet verlengen. Ik hoop dat ik deze uitlees komende maand.

Ben jij het nieuwe jaar ook zo lekker lezend begonnen? Ik hoop het wel. Laat vooral in de reacties achter wat voor boeken jij de afgelopen tijd hebt gelezen ๐Ÿ™‚

Liefs, Anouk

Welk boek lees jij op dit moment?

Deze blog bevat affiliate links

8 gedachten over “De 13 boeken die ik las in Januari | Januari in boeken”

  1. Echt heel veel gelezen! Amalia staat bij mij ook gereserveerd bij de bieb, maar er zijn voorlopig nog wel een paar wachtenden voor me denk ik. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

  2. Lekker gelezen, jij! Ik zit niet in een leesflow, haha. Ik ben nog in een boek bezig waar ik vorig jaar in begon. Voor mijn werk lees ik al elke doordeweekse dag, dus dan heb ik er in mijn vrije tijd altijd wat minder zin in.

  3. Wat heb je veel leuke boeken gelezen! En ik wist helemaal niet dat Barbara Stok illustraties maakte voor de Flow, leuk om te weten. Ik ben echt een groot fan van haar. Haar nieuwste boek heb ik nog niet gelezen, maar het thema klinkt heel tof ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *