Zwangerschap boeken
Boeken

Ik las 11 boeken over zwangerschap en deze 4 zijn écht de moeite waard (en deze niet!)

Er zijn zoveel boeken over zwangerschap dat ik in mijn eerste trimester echt niet wist waar te beginnen. Ondertussen heb ik de slag te pakken en in deze blogpost deel ik de boeken over zwangerschap die ik écht de moeite waard vind (en ook welke niet).

Voor het overzicht heb ik de boeken over zwangerschap verdeeld in drie categorieën. Categorie 1 zijn de aanraders, boeken die ik ontzettend leuk vond, zo uit had en het gevoel had iets nieuws te hebben geleerd. Categorie 2 is ‘Prima, maar niet heel bijzonder’ dit zijn de boeken die leuk zijn, maar waarin ik vooral dingen las die ook al in andere boeken stonden. En als laatste de categorie ‘lekker laten liggen’, dat spreekt denk ik wel voor zich.

Aanraders!

De volgende boeken zijn wat mijn betreft écht de moeite waard. Je leest ze zo uit, ze zien er mooi uit en je leert nieuwe dingen. Hou je niet zo van lezen, maar wil je toch iets over zwangerschap lezen, kies dan een van deze boeken uit.

  • Mom, You got this! – Rachel van Sas* Rachel is een alleskunner, ze maakt online cursussen, blogt, is moeder van 2 kids, runt een vakantiepark, heeft een sociaal leven en schreef ook nog een boek. Mom, You got this! Is eigenlijk meer een hardcover dan een tijdschrift dan een boek. De vormgeving is waanzinnig mooi, alleen daarom wil je het al lezen. Maar, het staat ook vol interviews met experts. Echt heel leuk.
  • Dagboek van een verloskundige* & Sorry dat ik je wakker bel – Marlies Koers* Twee heel erg mooie boeken waar ik veel van heb geleerd over wat er zoal kan gebeuren bij een bevalling. Marlies neemt je mee in haar leven als verloskundige, deel 2 gaat verder waar deel 1 stopt dus je kan zo door. Waarschuwing: niet alle kindjes redden het, dus als je geen negatieve ervaringen wil lezen kan je hem beter laten liggen.
  • How about mom – Anna & Frederieke Jacobs* Ik vind dit veruit het leukste boek over moederschap dat ik tot nu toe heb gelezen. Heel fijn geschreven, ervaringen van allerlei verschillende mama’s en het leest als een heel dik tijdschrift. Ook fijn: er worden daadwerkelijk dingen verteld waar je nog niet over na had gedacht.

Prima, maar niet heel bijzonder

Dan heb je natuurlijk ook altijd nog boeken over zwangerschap die leuk zijn, maar waar je het niet nog dagenlang over hebt. Schat dus vooral in of de volgende boeken iets voor jou zijn. Ik zou ze niet iedereen aanraden (als je veel leest, ga er dan vooral voor!), maar ook zeker niet afraden.

Lekker laten liggen

Als laatste zijn er boeken waar ik moeilijk doorheen kwam, die ik gewoon niet leuk vond of heel achterhaald. De boeken in dit rijtje moet je lekker laten liggen en iets anders gaan doen.

Er zijn natuurlijk ook nog boeken die ik nog graag zou willen lezen. Zo lees ik veel goeds over het boek Mama’en van Nina Pierson*, en ook naar de graphic novel Mamamorfose* ben ik erg nieuwsgierig.

Ik lees nog lekker even door want ik ben nog wel een paar maand zwanger, dus wie weet update ik deze blog binnenkort nog een keer met nog meer boeken. Of schrijf ik een vervolg als ik er nog heel veel lees. Naast deze boeken lees ik trouwens ook nog lekker veel fantasy, dat blijft toch favoriet.

Liefs, Anouk

Heb jij veel boeken gelezen over kinderen en zwangerschap toen je zelf zwanger was?

Deze blog bevat affiliate links, aangegeven met een *

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Tijdens mijn zwangerschap heb ik eigenlijk geen enkel boek gelezen over zwanger zijn of opvoeden :p Maar toen de baby net geboren was las ik wel Oei, ik groei! en recent heb ik Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen en dat vind ik ook écht een aanrader voor elke ouder!
    De boeken van Uwe Porters zijn blijkbaar ook aanraders.

    1. Oei ik groei! zie ik veel voorbijkomen, ik vraag me toch af of het niet zo’n boek is dat heel erg een mening heeft over hoe je het zou moeten doen. Die van Uwe Porters ga ik eens opzoeken of dat ook interessant is voor Nederlanders, het systeem is ten slotte best anders in België

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.