non-fictie leeslijst, non-fictie boekrecensies, fictie, boekentips
Boeken

De 9 boeken die ik las in Februari 2022 | Februari in boeken

Vandaag is het de laatste dag van de maand dus het is weer tijd voor mijn maandelijkse boekenblog. Ik las de afgelopen maand een lekker mix van non-fictie en fantasy. Klik snel door voor boekentips!

Zoals je van me gewend ben zijn alle titels klikbaar, dan ga je rechtstreeks naar de bol.com pagina van het boek waar je er meer over kan lezen of het boek kan kopen. Dit zijn affiliate linkjes, dus als je iets koopt via zo’n link krijg ik een klein percentage (daar koop ik dan waarschijnlijk weer boeken van 🙂

Amalia – Claudia de Breij

In Amalia schept Claudia de Breij op hele natuurlijk wijze een beeld over onze kroonprinses. Ik vond het ontzettend leuk om te lezen hoe ze eigenlijk hele normale dingen doet en een hele normale tiener is. Dit boek leest ontzettend lekker weg en is zeker een aanrader. Ik gaf Amalia 4/5 sterren.

Flessenpost uit Reykjavik – Laura Broekhuysen

Vorige maand schreef ik al hoe mooi ik het boek Winter-IJsland vond van Laura Broekhuysen. Van het vervolg: flessenpost uit Reykjavik heb ik ook enorm genoten. Broekhuysen schrijft op een manier die het leven haast magisch maakt én het leest gewoon zo lekker weg. Ik gaf Flessepost uit Reykjavik (net als Winter-IJsland) 4/5 sterren.

De Meisjes, Zeven Sprookjes – Annet Schaap

In het boek De Meisjes vertelt Annet Schaap zeven sprookjes. Het zijn sprookjes zoals je ze kent maar dan modern en met levenslessen waar kinderen (en iedereen eigenlijk) echt iets aan hebben. Het luisterboek is ingesproken door Annet Schaap zelf en zo ontzettend leuk om te luisteren. Ik gaf ook De Meisjes 4/5 sterren.

Nog een extra leestips, het boek Lampje van Annet schaap vond ik echt fantastisch. In 2020 stond dit boek in mijn top 3 favoriete fictie boeken van het jaar.

Gedurende de maand volgen wat ik zoal aan het lezen ben? Klik hier om me te volgen op goodreads!

En verder las ik ook nog:

Ik las ook nog een aantal fantasy boeken de afgelopen maand, die ik ook ontzettend leuk vond (maar iets minder interessant zijn om uitgebreid te bespreken op mijn blog. Dit zijn ze:

  • Percy Jackson en de Olympiërs (de hele serie) – Rick Riordan Er zijn ontzettend veel boeken over Percy Jackson en afgelopen maand las ik de hele eerste serie: Percy Jackson en de Olympiërs. Ik gaf alle 5 de boeken (ja ik las ze alle 5 afgelopen maand) van deze serie 3/5 sterren. Leuk leesvoer, maar niet heel bijzonder.
  • House of Earth and Blood – Sarah J. Maas Vorige maand vertelde ik razend enthousiast over de A Court of Thorns and Roses serie van Maas. Deze maand begon ik aan Crescent City waarvan deel 2 net is uitgekomen. Deel 1, House of Earth and Blood, vond ik een succes en ik gaf het 4/5 sterren.

Deze boeken wil ik gaan lezen in Maart:

De boeken die ik afgelopen maand wou gaan lezen, heb ik zowaar allemaal gelezen. Maar natuurlijk heb ik alweer boeken liggen die ik de komende maand wil gaan lezen (want er zijn altijd meer boeken om te lezen), en ik ben ook nog in een paar boeken bezig.

  • Japan in honderd kleine stukjes – Paulien Cornelisse Vorige maand was ik eigenlijk ook al bezig in dit boek. Paulien spreekt het boek in als luisterboek in haar podcast. Elke dag luister ik een stukje. Ook luisteren? Je kan het boek vinden in de Paulien Cornelisse Podcast in je podcastapp.
  • Ziek Gelukkig – Ruud ten Wolde Ziek gelukkig is het boek van Ruud ten Wolde waarin hij zijn ervaringen deelt over ziek en gezond zijn. Wat hij heeft geleerd door zijn ziekte over gelukkig leven. Ik vind het wel vreemd om een boek te lezen van iemand die al overleden is, maar ik ben ook heel benieuwd door de vele lovende reviews.
  • House of Sky and Breath – Sarah J. Maas Het vervolg op House of Earth and Blood dat ik afgelopen maand las. Ik ben er al in begonnen, dus deze ga ik zeker uitlezen in maart. Misschien lees ik hem zelfs vandaag nog wel uit.
  • Chain of Gold- Cassandra Clare Ik heb als doel om meer fantasy te lezen, omdat ik een beetje vergeten was dat dit mijn favoriete genre is. Chain of Iron is het eerste deel in de serie The Last Hours. Ik heb bijna al haar boeken gelezen en ik weet zeker dat ik deze leuk ga vinden.

Liefs, Anouk

Welke boeken heb jij gelezen in Februari?

Deze blogpost bevat affiliate links

2 gedachten over “De 9 boeken die ik las in Februari 2022 | Februari in boeken”

  1. Haha, er zijn altijd meer boeken om te lezen. Zo is dat;). Ik ben heel benieuwd wat je van ‘Ziek gelukkig’ gaat vinden. Ik durf er zelf niet aan te beginnen, maar ben toch wel erg nieuwsgierig naar het boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *