De meeste mensen deugen Recensie, Rutger Bregmand. Photo credit: de correspondent
Boeken

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman (Boekrecensie)

Ik ben de laatste tijd weer lekker aan het lezen, dus ik heb alweer een leuke boekrecensie voor jullie! Ik las het boek De meeste mensen deugen van Rutger Bregman over waarom, de titel zegt het al, de meeste mensen deugen. Lees snel verder om te lezen wat ik er van vond!

Ik blog ondertussen alweer een paar jaar over Vriendelijk Leven en dit boek over waarom mensen vriendelijk zijn en deugen stond dan ook al lange tijd op mijn to-read list. In De meeste mensen deugen zet Bregman uiteen hoe het kan dat wij in een maatschappij leven waarin we denken dat de meeste mensen niet deugen terwijl ze dat wel doen. En hoe we de maatschappij vriendelijker kunnen maken.

De meeste mensen deugen kost 25 euro en is verkrijgbaar via o.a. bol.com*

de meeste mensen deugen recensie
Afbeelding ingebed via De Correspondent

Geïnteresseerd in meer recensies van non-fictie boeken? klik dan hier!

De meeste mensen deugen

Ik ben zelf iemand die is opgegroeid met het idee dat de meeste mensen aardig zijn, met het ouder worden merk ik steeds vaker dan mensen dit naïef van mij vinden. In de meeste mensen deugen leerde ik dat ik helemaal niet naïef ben, want je mag uitgaan van de goedheid van de mens. Want de meeste mensen zijn goed.

Wetenschappelijk met een superfijne schrijfstijl

De meeste mensen deugen leest alsof je zelf het onderzoek naar vriendelijkheid aan het doen bent. Bregman zoog me helemaal op in zijn redeneringen, je leert met hem mee en dat leest ontzettend fijn. Ik vermoed dat hij dit boek heeft geschreven terwijl hij het onderzoek deed en niet daarna, daardoor merk je ook dat hij leert in het boek. Het is hierdoor heel begrijpelijk geschreven en termen worden altijd uitgelegd. Een enorme plus!

Een positief toekomstbeeld

Ondanks dat dit boek ook gaat over hoe mensen de wereld vernietigen (met o.a. klimaatverandering & individualisering terwijl we groepsmensen zijn), sluit het af met een positief wereldbeeld. Door alle voorbeelden over hoe we kunnen samenwerken op een positieve manier krijg je zoveel vertrouwen in de wereld dat je het liefst zelf meteen ook zo gaat werken!

Beoordeling 4/5 sterren

Ik vond dit een super leuk boek. Je moet wel even de tijd nemen want met meer dan 500 pagina’s ben je er wel even zoet mee, maar ik vond het mijn tijd zeker waard. Ik heb super veel geleerd van dit boek, en ben zeker van plan om nog meer boeken van Bregman te gaan lezen.

Liefs, Anouk

Linkjes met een * zijn affiliatie links. Als je iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage. Jij betaald niets extra.

4 gedachten over “De meeste mensen deugen – Rutger Bregman (Boekrecensie)”

  1. Dit boek heeft nooit op mijn lijstje gestaan omdat (ik zeg het maar eerlijk) de titel me enorm irriteert. Toch klinkt het hier als best een leerzaam boek. Toch blij dat ik wel je recensie heb gelezen;).

  2. Leuk dat je er zo positief over bent. Ik ben het boek nu aan het luisteren en nog maar aan het begin, maar ik kan me nu al helemaal vinden in wat je schrijft. Echt een interessant boek met een goede onderbouwing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *