Boeken

Dolle Mythes – Linda Duits (Boekrecensie)

Ik lees graag feministische boeken, en ik lees ook graag werk van Linda Duits. Het zat er dus aan te komen dat ik haar feministische boek Dolle Mythes zou gaan lezen. In de blog van vandaag lees je mijn recensie van het boek Dolle Mythes. Lees snel verder!

Dolle Mythes is een frisse factcheck van feminisme toen en nu. Met het boek Dolle Mythes geeft Linda Duits geeft een beknopte samenvatting van de ontwikkelingen van het feminisme van de afgelopen eeuw. Beginnend voor de tweede wereldoorlog tot ongeveer 2016, toen het boek is uitgegeven.

Dolle Mythes kost €19.99 en is verkrijgbaar via o.a. Bol.com* maar ook te lenen bij de (online) bibliotheek.

dolle mythes recensie

Een krachtige samenvatting

In Dolle Mythes wordt het feminisme samengevat. Dit wordt op een hele krachtige manier gedaan. Van alle bekende mythes over feminisme (zoals dat het alleen maar chagrijnige lesbiennes zijn) word uiteengezet hoe ze zijn ontstaan en waarom ze niet (of toch wel) waar zijn.

Diepgaand & Anders dan andere boeken

In dit boek gaat Duits heel diep in op de geschieding van het feminisme van de afgelopen eeuw. Dit boek is anders dan andere feministische boeken zoals Feminist Fataal en Damn Honey, doordat het vooral over de geschiedenis van Feminisme gaat en minder over het nu. Daardoor geeft het een hele andere, en voor mij, nieuwe kijk op feminisme. Ik vond dit heel leuk en verfrissend.

Niet te dik boek

Wat ik ook een enorme pluspunt vond is dat dit boek met zijn 180 pagina’s niet al te dik is. Voor non-fictie boeken vind ik rond de 200 pagina’s een hele fijne lengte. Vaak zijn deze boeken dik genoeg om diep op een onderwerp in te kunnen gaan, maar niet zo dik dat je halverwege er geen zin meer in hebt (zoals ik had met het boek Sapiens).

Ik geef Dolle Mythes 3.5/5 sterren

Ik vond Dolle Mythes een heel leuk en verfrissend boek over Feminisme. Anders dan de meeste feministische boeken gaat dit boek meer de geschiedenis in en heb ik echt iets nieuws geleerd. Zeker omdat het een dun boekje is, vind ik Dolle Mythes zeker de moeite waard om te lezen.

Liefs, Anouk

Ben jij ook geïnteresseerd in Feminisme?

Links met een * zijn affiliate links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *