person reading a book
Boeken

2 Boeken over duurzaamheid: mini-recensies

Ik lees graag fictie, maar non-fictie vind ik ook ontzettend leuk. Vooral als het boeken zijn die over duurzame onderwerpen gaan. In deze blog 2 mini-recensies over 2 boeken die over duurzaamheid gaan. Een tip en een anti-tip, lees snel verder!

Stiekem staat deze blog over boeken al maanden in mijn concepten te wachten op een derde duurzame boek. Ik lees op het moment eigenlijk maar weinig non-fictie en als ik het doe is het feministisch en niet over duurzaamheid, dus ik dacht ik post het gewoon zo 🙂

Ooit aten we dieren – Roanne van Voorst*

Dit boek was heel activistisch (en dat was ook precies wat de titel beloofde), maar niet op een vervelende manier. Zoals de titel al zegt gaat het over dat we in de toekomst geen dieren meer eten en dat vlees eten (misschien) een taboe is geworden. Met veel humor én goede bronvermelding, dat kan ik met mijn wetenschappelijke achtergrond altijd heel erg waarderen.

Ooit aten we dieren kan je al kopen voor €7 euro via o.a. Bol.com*

Het Happy 2050 Scenario – Babette Porcelijn*

Ik las al eerder De verborgen impact van Babette Porcelijn, daarvan vond ik dat het te veel uitleg en te weinig actiepunten. Dit boek beloofde wél die actiepunten te bevatten, dus besloot ik het te leezn. Ik ben er aan begonnen maar de eerste hoofdstukken zijn echt puur herhaling van wat ik in haar vorige boek al las. Ik zal eerlijk toegeven dat ik dit boek niet heb uitgelezen en dat ook hier de actiepunten weer missen. Op zoek naar een goed boek over hoe je duurzamer kan lezen, probeer dan eens Hoe gaan we dit uitleggen van Jelmer Mommers.

Toch geïnteresserd? Koop het Happy 2050 Scenario o.a. op Bol.com*

Ik lees graag over duurzaamheid maar ik zie er de laatste tijd maar weinig boeken over voorbijkomen. Daarom lees ik nu vooral feministische non-fictie. Heeft een van jullie nog goede leestips voor mij?

Liefs, Anouk

Ga jij een van deze 2 duurzame boeken lezen?

*Deze blog bevat affiliate links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *