Favoriete non-fictie boeken 2020, de bibliotheek, favoriete fictie boeken, Vakantiebieb 2020: 9 leestips
Boeken

Favoriete fictie boeken van 2020 (Fantasy & Science Fiction)

Naast dat ik met veel plezier non-fictie boeken lees (klik hier voor mijn favorieten van 2020), lees ik met nog veel meer liefde fantasy en science fiction boeken. Vandaag deel ik mijn favoriete fictieboeken van 2020!

Even praktisch, achter elk boek staat een prijs. Als je hierop klikt ga je rechtstreeks naar Bol.com waar je het boek kan kopen. Dit zijn affiliate linkjes, als je iets via zo’n link koopt (wat dan ook, hoeft niet eens het boek te zijn), dan support je mijn blog! Ik wil je ook vooral aanmoedigen om te kopen bij je lokale boekenwinkel, om hun nu te supporten!

De top 3 (in willekeurige volgorde)

Ik hou bij welke boeken ik lees en geef ze ook een beoordeling. De boeken hieronder zijn de enige 3 boeken dit jaar die ik 5/5 sterren gaf op Goodreads, met zekerheid mijn favorieten dus!

Het Nachtcircus – Erin Morgenstern, €9,52*

Het nachtcircus vertelt het verhaal van 2 magiërs die een geheime strijd leveren. Ze weten alleen zelf niet dat ze elkaar tegenstanders zijn en natuurlijk worden ze verliefd. Dit verhaal is magisch, het is romantisch en boven alles heel goed geschreven. Ik moest ervan huilen en dan krijgt een boek volautomatisch 5 sterren.

A Beautifully Foolish Endeavor – Hank green, €16,99*

Ik ben al jaren fan van het werk van John Green en volg met veel liefde het youtube-kanaal Vlogbrothers dat hij host samen met zijn broer Hank. Toen Hank een paar jaar geleden met een boek uitkwam moest ik die lezen. In deel 1, an absolutely remarkable thing, ontdekt de hoofdpersoon April bijzonder standbeelden die uit de ruimte lijken te komen. Een avontuur ontravelt zich. In deel 2, a beautifully foolish endeavor heb ik verslonden en ik vond het geweldig. Enorme aanrader!

Lampje – Annet Schaap, €17,99*

In Lampje werkt de hoofdpersoon (lampje) door omstandigheden als bediende in een huis van rijke mensen. De geruchten gaan dat er in dit huis een monster woont, en Lampje ontdekt hoe het echt zit. Dit kinderboek is een absolute aanrader voor jong en oud. En prachtig verhaal over anders zijn dan anderen, en waarom dat niet erg is!

En verder las ik ook:

Ik las veel meer boeken dan ik in deze blog kan bespreken, maar er zijn nog een paar fantasy series waar ik erg van heb genoten die ik nog even uit wil lichten. Dit zijn allemaal series en overal staat de link naar deel 1 achter, dat leek me handiger dan alle delen te linken 🙂

  • The Lunar Chronicles – Marissa Meyer, €12,99*: Als je hebt genoten van Harry Potter, Divergent en The Hunger games dan moet je deze boeken lezen. Een twist op sprookjes in een science-fiction wereld ver in de toekomst.
  • De boeken van de levende schepen – Robin Hobb, €29,99*: Robin Hobb is een van de beste fantasy schrijver op de markt (naar mijn bescheiden mening). Als je houdt van Fantasy raad ik deze serie enorm aan. Dit is wel de tweede serie in dezelfde wereld, dus als je er echt voor wil gaan moet je eerst beginnen met de Boeken van de Zieners*.
  • Broederband – John Flanagan, €16,99*: Als je als kind genoten hebt van de boeken over de Grijze Jagers van Flanagan kan ik je de serie Broederband erg aanraden. Ook leuk voor volwassenen!
  • Silo – Hugh Howey, €15,99*: De mensheid is niet meer, of bijna niet meer, en wat ervan over is wonen in een ondergrondse Silo. Ruzie, verraad, liefde en schokkende ontdekkingen. Alles zit in de boeken van Howey.

En dat waren alweer mijn favoriete boeken die ik las in het jaar 2020. Ik schrijf deze blog op de 28e, dus wie weet lees ik nog een geweldig boek de komende drie dagen. Maar voor nu zijn dit mijn toppers van het jaar! Wat was jou favoriete dit jaar?

Liefs, Anouk

Wat is jouw favoriete boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?

Linkjes met een * zijn affiliatie links. Als je iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage. Jij betaalt niets extra.

8 gedachten over “Favoriete fictie boeken van 2020 (Fantasy & Science Fiction)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *