non-fictie boeken 2020. Favoriete boeken 2022
Boeken

Favoriete non-fictie boeken van 2020 (Feminisme, Anti-Racisme & Meer)

Ik las eigenlijk nooit non-fictie boeken, maar toen ik eenmaal begon dit jaar was ik niet meer te stoppen. Ik las van alles over, feminisme, racisme, duurzaamheid en veel meer onderwerpen. De beste non-fictie boeken die ik las in 2020 deel ik in deze post!

Even praktisch, achter elk boek staat een prijs. Als je hierop klikt ga je rechtstreeks naar Bol.com waar je het boek kan kopen. Dit zijn affiliate linkjes, als je iets via zo’n link koopt (wat dan ook, hoeft niet eens het boek te zijn), dan support je mijn blog! Ik wil je ook vooral aanmoedigen om te kopen bij je lokale boekenwinkel, om hun nu te supporten!

Feminisme

Damn, Honey – Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen, €7,99*

Wil je meer leren over feminisme, maar weet je niet waar je moet beginnen? Begin met Damn, Honey! In dit boek leggen Marie Lotte en Nydia allerlei belangrijke termen uit en waarom feminisme nog steeds belangrijk is. Het is een superdun boekje, ideaal om mee te beginnen!

Feminist Fataal – Dorien van Linge, €24,99*

Heb je dat boek gelezen en wil je meer weten? Dan kan ik je Feminist Fataal van Dorien van Linge van harte aanraden! Dit boek gaat de diepte in en bespreekt naast feminisme ook onderwerpen als racisme en fascisme. Superboeiend en enorm leerzaam!

Heb je nou al een vriend? – Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen, €17,99*

Nog niet genoeg gelezen over feminisme? Dan is het tweede boek van Marie Lotte en Nydia ook een aanrader. Waarin ze antwoord geven op vragen waar je als vrxuw van deze tijd mee moet dealen, zoals de vraag: heb je nou al een vriend? Ik vond hem wel iets minder goed dan Feminist Fataal, maar zeker de moeite waard.

Body Positive Power – Megan Jayne Crabbé, €19,99*

Body Positive Power is een geweldig boek over body positivity. Over waarom je als vrouw niet aan een bepaald ideaalbeeld hoeft te voldoen. Waarom ik dit boek vooral geweldig vond is omdat het enorm goed wetenschappelijk is onderbouwt, als student biomedische wetenschappen kan ik dat enorm waarderen!

favoriete non-fictie boeken 2020

Duurzaamheid

Ik las dit jaar wel boeken over duurzaamheid, maar geen van allen vond ik echt geweldig. Alhoewel ik het boek Het Zero Waste Project leuk vond (lees hier mijn review), haalt hij het niet bij de andere boeken in deze post. Heb jij nog tips? Laat ze dan vooral achter, want ik zou hier graag meer over lezen!

Racisme

Wit is ook een kleur – Sunny Bergman, €15,99*

Na alle gebeurtenissen rondom Black Lives Matter kon ik niet, niets doen. Dus ik besloot me te verdiepen in het onderwerp. Dit is het eerste boek dat ik las over racisme van Sunny Bergman. Een bundeling van columns over haar ervaringen met dit onderwerp. Ik denk dat dit boek vooral veel indruk maakte omdat het de eerste keer was dat ik hierover las.

Hallo witte mensen – Anousha Nzume, €16,99*

Het boek Hallo witte mensen vond ik echt heel er goed. Anousha legt haarfijn alle begrippen uit die je tegenkomt als je je verdiept in racisme en geeft ook veel voorbeelden van het echte leven. Een heel goed naslagwerk, en ook heel geschikt als je nog niets over het onderwerp weet!

De bananengeneratie – Pete Wu, €22,50*

Een hele andere kant van racisme: racisme naar aziatische Nederlanders. Ik vond dit boek gewoon heel erg goed geschreven, en je kan echt zien dat Wu zijn onderzoek goed heeft gedaan. Heel indrukwekkend om te lezen, zeker een aanrader!

En verder ook nog

Wat ik ook graag lees zijn autobiografische non-fictie boeken. Zoals gebundelde columns of memoires. Ik ga ze niet uitgebreid bespreken, maar de boeken hieronder kan ik erg aanraden als je ook van dit genre houdt:

  • Rinkeldekink – Martine Bijl, €25,00*
  • Japan in honderd kleine stukjes – Paulien Cornelisse, €18,99*
  • Cliffrock Castle & Terug naar Cliffrock Castle – Josephine Rombouts, €20,99* & €20,99*
  • Confettiregen – Splinter Chabot, €21,99*
  • Jasper en zijn knecht & Knecht alleen – Gerbrand Bakker, €15,99* & €23,99*
  • Stoorzender – Arjen Lubach, €20,99*

Dit zijn niet alle non-fictie boeken die ik las het afgelopen jaar, wil je nou weten wat ik nog meer las. Dat kan je zien als je mij volgt op goodreads, je kan mijn account hier vinden!

Liefs, Anouk

Wat is jou favoriete (non-fictie) boek dat je in 2020 hebt gelezen?

Linkjes met een * zijn affiliatie links. Als je iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage. Jij betaalt niets extra.

5 gedachten over “Favoriete non-fictie boeken van 2020 (Feminisme, Anti-Racisme & Meer)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *