Favoriete non-fictie boeken 2020, de bibliotheek, favoriete fictie boeken, Vakantiebieb 2020: 9 leestips
Boeken

Favoriete non-fictie boeken van 2021 (tot nu toe)

Aan het begin van 2021 schreef ik een blogpost over mijn favoriete non-fictie boeken van 2020. Ondertussen zijn we alweer halverwege 2021 (hoe dan?!). Het leek me daarom leuk om vandaag mijn favoriete non-fictie boeken te delen van de eerste helft van 2021

Ik zal gelijk zeggen dat ik dit jaar eigenlijk nog niet zo heel veel non-fictie heb gelezen. Ik had het heel erg druk met studeren, en dan is het makkelijker om fictie te lezen dan iets leerzaams als non-fictie. Toch heb ik wel een paar non-fictie boeken gelezen die ik je graag zou aanraden.

Wil je een van deze boeken kopen om hem zelf te lezen? Klik op de titels van de boeken om rechtstreeks naar het boek op bol.com te gaan. Deze linkjes zijn affiliate, als je iets koopt via deze links krijg ik een klein percentage (waar ik dan weer meer boeken van kan kopen om te recenseren)

Het recht van de snelste – Thalia Verkade & Marco te Brömmelstroet

In ‘Het recht van de snelste’ lees je over het verkeer in Nederland. Klinkt super saai, maar is het helemaal niet. Zo leerde ik dat meer snelweg leid tot meer (in plaats van minder) files, en ook tot meer auto’s op de weg. Ik ben niet de enige die dit boek ontzettend goed vond, het heeft dit jaar namelijk de Bruggeprijs gewonnen. Mijn hele recensie lezen? Klik hier om die te lezen!

Blondjes Beleggen Beter – Janneke Willemse

Een van de redenen waarom ik dit jaar eindelijk begon met beleggen was het boek ‘Blondjes Beleggen Beter’ van Janneke Willemse. Dit boek legt moeilijk begrippen uit in begrijpelijke mensentaal. Ook legt ze duidelijk uit wat de risico’s zijn van beleggen, hoe je de risico’s zo klein (of groot, net wat je wil) mogelijk kan maken en wat het verschil is tussen beleggen en crypto. Een ongelofelijk fijn boek dat ik iedereen aan kan raden die wil beleggen maar niet weet waar ze moeten beginnen. Mijn volledige recensie van dit boek kan je hier vinden.

Je bent jong en je rouwt wat – Lisanne van Sadelhof

In ‘Je bent jong en je rouwt wat’ beschrijf Lisanne hoe zij het beleefde om op jonge leeftijd te rouwen om het verlies van haar moeder. Ze schrijft heel openhartig en eerlijk over hoe therapie haar heeft geholpen haar leven weer op te pakken. Ik leerde veel van dit boek, als jong persoon weet je toch weinig over rouw (als het goed is). En dit boek helpt mij om me beter in te kunnen leven in hoe het is om jong iemand te verliezen. Ik denk tot nu toe mijn favoriete non-fictie boek van dit jaar.

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen – Titia Hoogedoorn & Nienke Schuitemaker

Het laatste non-fictie boek dat ik vandaag in het zonnetje wil zetten is het boek ‘Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen’. Een dun boekje dat de basis van de Nederlandse politiek uitlegt. Ondanks dat ik dacht aardig wat te weten, heeft dit boek me toch nieuwe dingen geleerd. Ik had dit boek graag als tiener gelezen i.p.v. de super saaie lessen maatschappijleer. Cadeautip voor iemand die binnenkort 18 wordt!

Op het moment van schrijven ben ik bezig in het boek Roze Brieven van Splinter Chabot. Een bundeling van mooie reacties die hij kreeg op zijn boek Conffetiregen, over anders zijn en hiermee leren leven. Een van mijn favoriete boeken van 2020! Verder lees ik veel romantische fantasy boeken op het moment, lekker jezelf verliezen in een andere wereld. Welk boek ben jij nu aan het lezen?

Liefs, Anouk

Welk van deze non-fictie boeken zou jij willen lezen?

Dit artikel bevat affiliate links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *