feministische boekentips
Boeken

6x Feministische boeken die ik nog wil lezen

Ik ben dol op feministische boeken en ik heb er al heel wat blogs over geschreven (bijvoorbeeld deze) in deze blog nog d boeken die hopelijk feministische boekentips zijn!

Damn Horny* & Fucking Horny* – Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Dat ik fan ben van Marie Lotte en Nydia is jullie denk ik geen geheim, gezien ik eerder al over hun andere boeken schreef. Deze sexy boeken van de Damn Honeys ben ik al tijden heel nieuwsgierig naar en nu ik zag dat je ze kan lenen bij de Online Bibliotheek moet het er toch maar eens van komen dat ik ze ga lezen. Ik ben al begonnen in Damn Horny en het is zeker genieten.

Gevalletje Borderline – Kathelijn Hulshof*

De Hoofdzaken serie van uitgeverij Blossom Books is bij mij al jaren favoriete, zo las ik met veel plezier de boeken over autisme, ADHD en angsten. Deze over borderline had ik om een of andere reden gemist, tijd om me hier alsnog aan te wagen! Ik weet nog erg weinig over Borderline dus ik ben heel benieuwd.

Tip van mij: al deze boeken zijn te lezen via de online bibliotheek, lid worden van de bibliotheek rond de 50 euro per jaar en is dus veel goedkoper dan online diensten als Storytel. En ook fijn: dan kan je ook gewoon naar de bieb #nospon

Het is warm in de hivemind – Maxime Garcia Diaz*

De afgelopen tijd ben ik weer meer poëzie aan het lezen. Het is warm in de hivemind gaat over het leven in de eenentwintigste eeuw. Een combinatie van online en offline in een bundel. Ik ben al begonnen en het leest heerlijk.

Eetgestoord – Charlotte Simons*

Gesproken over de hoofdzaken serie, de nieuwste aanwinst in deze reeks is het boek Eetgestoord over leven met een eetstoornis. Wederom een onderwerp waar ik nog heel weinig vanaf weet, dus ik kijk er ook erg naar uit om dit boek te gaan lezen.

Queer Baby – Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen*

Marie Lotte & Nydia zitten niet stil, en schreven nog een boek: Queer baby. Ik schreef in 2021 al dat ik dit vervolg op Yes, baby nog wou gaan lezen. Het gaat over alles wat je als tiener wil weten over queer zijn. Nu ben ik geen tiener meer, maar ik lees graag over dit onderwerp dus dit boek ga ik binnenkort zeker lezen. Ook fijn: de boeken uit deze reeks zijn niet zo dik en heb je zo uit, heel prettig met een baby die veel tijd kost.

Lezen is een van de weinige hobby’s waar ik nog aan toe kom sinds S is geboren. Het zal vast even duren om door deze feministische boeken heen te komen, maar ze staan op mijn e-reader dus het gaat er zeker van komen. Als jij nog feministische boekentips voor mij hebt, hoor ik ze natuurlijk graag!

Liefs, Anouk

Welke feministische boek wil jij binnenkort nog gaan lezen?

Linkjes met een * zijn affiliate links

6 gedachten over “6x Feministische boeken die ik nog wil lezen”

  1. Bedankt voor de tips! Altijd fijn, zulke leesinspiratie. Wel nog een tip: ik zou lid worden van een gewone bieb. Meestal zit er bij het duurste abo ook de online bieb inbegrepen. Zo betaal je net zoveel voor de online bieb als voor de offline bieb incl. online bieb 🙂 Mocht je dan een fysiek boek willen lenen, kan dat ook.

  2. Oh ik zie dat die eerste twee boeken met Kobo Plus abo te lezen zijn, ik ga ze op mijn e-reader zetten want ben er wel nieuwsgierig naar! Bedankt voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *