Gek van mezelf recensie
Boeken

Gek van mezelf – Alwin Ritstier (boekrecensie)

Het boek Gek van mezelf van youtuber Alwin Ritstier, is niet het typische youtuber-boek. Gek van mezelf gaat over hoe het is om te leven met een angststoornis. Alle recensie die ik heb gelezen van Gek van mezelf waren erg positief, en ik zelf ook! Lees snel verder voor mijn recensie van Gek voor mezelf.

Het boek Gek van mezelf, beschrijft zoals de ondertitel al zegt hoe het is om te leven met angst voor (bijna) alles. Alwin Ritstier beschrijft hoe hij heeft leren leven met zijn angststoornis, hoe het bij hem is ontstaan en welke dieptepunten hij heeft bereikt. Een autobiografisch verhaal, met ook tips om zelf met je angsten aan de slag te gaan.

Gek van Mezelf kost โ‚ฌ21,99 euro en is verkrijgbaar via o.a. bol.com*

Gek van mezelf recensie

Heel openhartig & echt

Alwin heeft zijn levensverhaal zo openhartig en echt opgeschreven dat je het gevoel krijgt dat je hem echt kent. Hij schroomt niet om uitgebreid zijn dieptepunten en hoogtepunten te beschrijven en is ontzettend eerlijk. Ik kan dit heel erg waarderen. Deze eerlijkheid maakt het boek ook heel herkenbaar, mocht je zelf ook met angsten worstelen.

Prachtige lay-out

De lay-out van dit boek is om door een ringetje te halen. Er zijn witte, rode en gele pagina’s en elke kleur staat voor een ander soort hoofdstuk, respectievelijk het heden, verleden en tips om met angst om te gaan. Ondanks dat de soorten hoofdstukken zich afwisselen, sluiten ze wel mooi bij elkaar aan. Ook de toffe illustraties die Alwin zelf heeft gemaakt voegen echt iets toe aan het boek!

De tips stellen weinig voor

Het enige minpuntje dat ik aan dit boek heb is dat de tips weinig voorstellen. Het zijn tips als zorg goed voor jezelf, zoek hulp, ga mediteren. Ik denk dat ze nuttig kunnen zijn als je met angst zit en nog nooit (professionele) hulp hebt gehad, maar als je je al eens verdiept hebt in omgaan met angst zal dit boek je niets nieuws leren. Wel is het een mooie schop onder de kont om eindelijk je angsten aan te pakken.

Beoordeling 4/5 sterren

Ik geef dit boek vier sterren want ik vond het een ontzettend mooi geschreven boek. Het was confronterend om over angsten te lezen voor mijzelf, als iemand met een angststoornis. Ondanks dat ik hele andere angsten heb dan Alwin, was het heel mooi en herkenbaar om te lezen.

Liefs, Anouk

Ga jij het boek Gek van Mezelf lezen na het lezen van deze recensie?

Linkjes met een * zijn affiliatie links. Als je iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage. Jij betaald niets extra.

6 gedachten over “Gek van mezelf – Alwin Ritstier (boekrecensie)”

  1. Ik ben super benieuwd naar dit boek. Het staat al een tijdje op mijn lijstje ๐Ÿ™‚ Wel wat jammer van de tips, dat lijkt me een beetje een gemiste kans.

  2. Ik ben benieuwd naar dit boek, maar er zijn nog zoveel boeken die ik liever graag wil lezen, dus ik denk dat ik deze oversla. Wel heel tof dat Alwin hier een boek over heeft geschreven! Ik heb het idee dat wij dezelfde YouTubers volgen, want ik zie je ook heel vaak in de reacties bij Bonnie, hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *