illustratieve afbeelding bij de recensie van: Het recht van de snelste recensie, fotocredits: de correspondent
Boeken

Het recht van de snelste – Thalia Verkade & Marco te Brömmelstroet (Boekrecensie)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik over een boek schreef op mijn blog, maar vandaag is het weer zover. En dan ook meteen een recensie van een heel goed boek: Het recht van de snelste geschreven door Thalia Verkade. Benieuwd wat dit boek over verkeer met duurzaamheid te maken heeft? Lees dan snel verder!

Het recht van de snelste is geschreven door Thalia Verkade (journalist) in samenwerking met Marco te Brömmelstroet (wetenschapper) en gaat o.a. over hoe je files niet voorkomt en hoe Nederland een fietsland is geworden. Maar ook over waarom je soms een stoplicht hebt, soms een zebrapad en soms allebei.

Het recht van de snelste kost 20 euro en is verkrijgbaar via o.a. bol.com*

foto ingebed via De Correspondent

Een stukje Nederlandse Geschiedenis

Als eerste wat ik supergoed vond aan Het recht van de snelste is dat het eigenlijk een hele mooie samenvatting is van hoe ons verkeerssysteem is ontstaan. Waarom we hier in Nederland losse fietspaden hebben en in Frankrijk niet, en de strijd die daarmee gepaard is gegaan. Daarnaast gaat het ook over hoe je in Nederland als burger iets aan de wegen kan veranderen en hoe dat in het verleden is gebeurd. Super interessant, en je snapt hierdoor echt beter hoe het werkt (en vooral hoe het niet moet!)

Meer zien over wat ik lees? Klik dan hier om mijn andere (duurzame) boekrecensies te lezen of volg me dan op Goodreads!

Wat heeft verkeer met duurzaamheid te maken?

Wat heeft verkeer nou met duurzaamheid te maken. Nou alles, want auto’s zijn natuurlijk enorme vervuilers. In dit boek legt Verkade uit hoe ons huidige systeem (als er file is bouwen we meer wegen) er voor zorgt dat er steeds meer verkeer komt (en dus meer file en dus meer wegen). En meer wegdek, betekent ook minder groen gras en bomen. Verkeer en hoe dit werkt heeft dus alles met het klimaat te maken!

Niet alleen schrijft ze erover, ze heeft het ook nog eens supergoed onderbouwd, haalt wetenschappelijke literatuur aan en interviewde allerlei experts. Naar mijn mening een heel betrouwbaar boek!

Mijn eindoordeel

Wederom heeft de Correspondent een heel goed boek uitgegeven. Wil je meer leren over hoe ons verkeer werkt, hoe ons huidige systeem zorgt voor steeds meer overlast en minder groen, én hoe je dit kan voorkomen? Dan is dit boek een enorme aanrader! Het las ook nog eens lekker weg.

Beoordeling: 4/5 sterren

Dit was mijn recensie voor Het recht van de snelste.Wat een heerlijk non-fictie boek was dit weer. Het lijkt me superleuk om meer boekrecensies te schrijven voor mijn blog, ook over non-fictie boeken die niet perse over duurzaamheid gaan maar bijvoorbeeld over feminisme of planning. Ik twijfel nog of dit bij mijn blog past, laat het me dus vooral weten in de reacties als je geïnteresseerd bent in boek recensies over andere non-fictie boeken!

Liefs, Anouk

Ga jij ‘Het recht van de snelste?’ lezen?

Linkjes met een * zijn affiliatie links. Als je iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage. Jij betaald niets extra.

8 gedachten over “Het recht van de snelste – Thalia Verkade & Marco te Brömmelstroet (Boekrecensie)”

  1. Klinkt interessant. In Nederland geldt algemeen het recht van de sterkste, tenminste toen ik er 20 jaar geleden weg ging, en toen merkte dat er ook andere socialere samenlevingen zijn. Dus dat boek wil ik wel bekijken. Lezen misschien ook, maar kan het hier niet bestellen. Succes

  2. Klinkt zeker interessant! Meteen om mijn lijstje gezet voor boeken die ik wel wil lezen. En wat betreft je vraag: kom maar op met die boekrecensies! Volgens mij past het wel bij je blog <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *