non-fictie leestips
Boeken

Mijn 5 favoriete Non-fictie boeken van 2021! (+ bonus leestips)

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat het tijd is voor een boekenupdate! Vandaag deel ik de 5 beste non-fictie boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen, en dan heb jij direct toffe non-fictie leestips!

Wil je nou meer over een van de boeken in deze blogpost lezen? Klik dan op de titel van dit boek, dit brengt je rechtstreeks naar de review die ik over dit boek heb geschreven en als er geen review is dan lijdt het je naar de bol.com pagina en kan je daar de samenvatting lezen!

Blondjes beleggen beter – Janneke Willemse

Het eerste boek in dit rijtje is het boek blondjes beleggen beter, dat ik ook al noemde in mijn boek met favoriete non-fictie boeken die ik halverwege dit jaar schreef. Dit boek legt heel goed de basis van beleggen uit én trok mij over de streep om eindelijk aan beleggen te gaan beginnen. Als jullie het leuk vinden kan ik ook nog wel eens een update blogpost schrijven over hoe het met mijn duurzame beleggingen gaat!

Je bent jong en je rouwt wat – Lisanne van Sadelhoff*

Je bent jong en je rouwt wat is het prachtige boek van Lisanne waarin ze het rouwproces beschrijft nadat ze op jonge leeftijd haar moeder heeft verloren. Ik vond het een prachtig boek, dat mij niet alleen veel heeft geleerd over hoe het kan zijn om jong te rouwen maar dat ook prachtig geschreven is met heel veel humor. Ik zou dit boek aan iedereen aanraden dat iemand in zijn/haar omgeving heeft die rouwt.

Seksleven – Linda de Munck

Seksleven is het boek van Linda de Munck waarin ze alles verteld over haar seksleven en haar seksualiteit. Ik vond het zo ontzettend heerlijk om zo’n boek te lezen vanuit een vrouwelijk point-of-view. En ik zal eerlijk opbiechten dat ik er ook nieuwe dingen van heb geleerd waarvan ik zelf nooit had verzonnen dat dat kon of dat dat normaal was. Echt een aanrader voor iedereen dit boek.

Een steekje los – Iris ter Haar

Een steekje los is het prachtige boek van Iris ter Haar waarin ze verteld over haar angststoornis en hoe ze hier steeds beter mee leert leven. Ik vond dit boek alleen al super leuk omdat a) ik zelf een angststoornis heb b) je daar nog heel weinig over leest en c) ik Iris al jaren volg op Instagram. Ik ben dus gewoon hartstikke bevooroordeeld, maar het is echt een goed boek dat ik in een ruk (oke twee rukken) heb uitgelezen. Gewoon nog een dikke aanrader dus!

John Green – The Anthropocene Reviewed*

In The Anthropocene Reviewed geeft John Green (die je kent van o.a. Turtles all the way down & The Fault in our Stars), je raadt het al, reviews van het antropoceen (het tijdperk waarin we nu leven). Deze reviews gaan van zijn favoriete voetbalclub tot de eerste kunst die in de ruimte zijn gemaakt, maar geven boven dat alles een inkijkje in Green zijn privé leven en gedachtewereld. Het boek is prachtig geschreven en krijgt terecht overal lovende recensies.

En verder

Omdat ik het niet kan laten om nog een paar extra bonustips toe te voegen. De volgende non-fictie boeken vond ik het afgelopen jaar ook erg leuk. Als ik er een review van heb geschreven kan je op de titel van het boek klikken om die te lezen:

Ik ben natuurlijk supernieuwsgierig of er boeken tussen staan die jij ook hebt gelezen dit jaar en wat jij ervan vond! Laat dat vooral weten in de reacties. En nog een huishoudelijke mededeling: vrijdag komt er een extra blog online met mijn favoriete fictie boeken van het afgelopen jaar!

Liefs, Anouk

Wat is het beste non-fictie boek dat jij afgelopen jaar hebt gelezen?

Deze blogpost bevat affiliate links*

1 gedachte over “Mijn 5 favoriete Non-fictie boeken van 2021! (+ bonus leestips)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *