non-fictie leeslijst, non-fictie boekrecensies, fictie, boekentips
Boeken

Mijn favoriete fictie boeken van 2021

Afgelopen maandag kon je al alles lezen over mijn favoriete non-fictie boeken van het afgelopen jaar, vandaag is het de beurt aan fictie. Dat lees ik eigenlijk veel meer en vind ik veel leuker. Klik snel verder voor mijn favo boeken van 2021

In deze blogpost vind je mijn favoriete boeken van 2021, nu we nog wel een poosje in lockdown zitten kan je misschien wel wat goede leestips gebruiken, dus kijk vooral of er iets tussen zit wat jij misschien ook leuk kan vinden.

De top 3 in willekeurige volgorde

Net als vorig jaar beginnen we met mijn top 3 in (bijna) willekeurige volgorde. Ik las het afgelopen jaar in totaal >100 boeken, dus na de top 3 vind je ook nog een aantal andere leestips.

Kingdom of Ash – Sarah J. Maas (de Throne of Glass serie)*

De allerleukste boeken die ik dit jaar las waren absoluut de Throne of Glass boeken van Sarah J. Maas. Mijn vriendinnen zeiden al jaren dat ik dit moest lezen, maar toen een collega me afgelopen zomer de e-boeken opstuurde begon ik er eindelijk aan. Binnen no-time zat ik helemaal in het verhaal en binnen 3 maand las ik alle 8 de boeken uit. Mijn absolute favoriet was het laatste boek Kingdom of Ash, omdat het me wist te verassen met een heel origineel plot. Aanrader als je net als ik van new adult fantasy boeken houdt.

Geïnteresseerd? Het eerste boek heet Throne of Glass, klik hier voor de bol.com pagina!*

De aanloopman – Martine de Jong*

Een prachtig boek van Nederlandse bodem dat ik het afgelopen jaar las was De aanloopman van Martine de Jong. Het boek speelt zich af op het groningse platteland waar een mand komt aanlopen bij een vrouw van middelbare leeftijd die alleen woont op een boerderij. Als snel blijkt dat hij niet meer weg gaat en zijn komst blijkt onderdeel te zijn van iets groters. Een prachtig boek dat leest als literatuur maar ook als een soort science fiction. Twee van mijn favoriete genres, dus geen wonder dat dit een favorietje was dit jaar.

De boekbinder – Bridget Collins*

Een prachtig boek dat historische roman combineerde met fantasy is het boek de boekbinder van Bridget Collins. Dit boek beschrijft een wereld waarin boeken worden geschreven door herinneringen van mensen aan papier te binden waarna mensen de herinnering vergeten. Uiteraard wordt hier misbruik van gemaakt en een avontuur ontvouwt zich. Dit boek scoort bij mij ook absoluut punten met het hebben van een relatie tussen twee mannen als het belangrijkste liefdesverhaal in het boek.

Verder zijn dit ook nog fictie leestips:

Dit waren alweer mijn favoriete boeken van 2021. Eigenlijk lees ik veel liever fictie dan non-fictie en ik zou nog veel meer tips kunnen geven. Mijn favoriete genres zijn science fiction en historische fantasy, dus mocht je daar vaker over willen lezen op mijn blog laat het dan vooral weten in de reacties 🙂

Liefs, Anouk

Welk boek heb jij het afgelopen jaar met heel veel plezier gelezen?

Deze blogpost bevat affiliate linkjes *

9 gedachten over “Mijn favoriete fictie boeken van 2021”

  1. Leuk om je favorieten te zien! Ik vind fantasy en science fiction zelf vaak minder leuk (hoewel er echt wel leuke boeken zijn in die categorie), maar het laatste boek dat je tipt – de Koreaanse roman – lijkt me wel wat 🙂

  2. Deze komen zeker op mijn lijstje van te lezen boeken! Voor mij was dit jaar de The Book of Dust-serie van Philip Pullman echt een favoriet. Enige nadeel: het derde en laatste deel van deze trilogie laat lang op zich wachten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *