non-fictie leeslijst, non-fictie boekrecensies, fictie, boekentips
Boeken

Mijn Non-Fictie leeslijst: 5 Boeken over Klimaatverandering, Racisme & Feminisme

Zoals je misschien wel hebt meegekregen ben ik dol op lezen. De afgelopen tijd ben ik hier meer over aan het bloggen omdat ik daar heel blij van wordt en omdat ik enthousiaste reacties kreeg op de boekenblogs! Het leek me daarom leuk om vandaag mijn non-fictie leeslijst met jullie te delen!

Achter elk boek staat een prijsje, dit is een affiliate link naar het boek op bol.com. Als je iets (hoeft niet eens het boek te zijn) koopt via zo’n link steun je mijn blog! Koop ook vooral boeken bij je lokale boekenwinkels want die hebben het zwaar nu!

Je kunt het ook nooit goed doen – Carmen Felix, €20,99

Je kunt het ook nooit goed doen van Carmen Felix gaat om alle dingen waar je mee worstelt in je leven als 30’er. Nu ben ik een twintiger, maar ik ben toch echt heel nieuwsgierig ernaar. Het klinkt als een modern en feministisch boek en daar ben ik altijd voor in. Ik heb zowel positieve als negatieve dingen over dit boek gehoord, dus ik ben benieuwd wat ik ervan vind.

Yes, Baby – Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen, €8.99

De vorige 2 boeken van de meiden van Damn Honey vond ik super tof (lees er hier meer over). Yes, Baby is voor tieners en gaat over wat je als tiener had willen weten over seks, feminisme en alles wat daarmee te maken hebt. Ik ben super benieuwd, ik denk dat ik de meeste dingen al weet maar ik wil het graag lezen om te weten of dit een goed boek zal zijn als cadeautjes voor meiden in de doelgroep (bijv. voor onze hopelijk toekomstige kinderen)

Wit Huiswerk – Withuiswerk.nl, €15,-

Het afgelopen jaar heb ik heel veel bijgeleerd over racisme en die trend wil ik in 2021 doorzetten want ik ben ervan overtuigd dat dat heel belangrijk is. Wit Huiswerk is een onvolledig naslagwerk met verdiepende essays over racisme. Ik ben ontzettend benieuwd.

De verborgen impact – Babbette Porcelijn, €23,99

Een boek over klimaatverandering kan niet ontbreken in mijn leeslijst. De verborgen impact van Babbette Porcelijn, gaat over welke (negatieve) impact wij hebben op deze planeet. En wat mij heel erg aanspreekt, hoe we deze impact positief kunnen maken om de planeet te helpen. Als ik deze heb gelezen gaan jullie hier zeker een review van lezen!

Onzichtbare vrouwen: Waarom we leven in een wereld voor en door mannen – Caroline Criado Perez, €15,-

Om het af te leren, nog een laatste boek over Feminisme. Onzichtbare vrouwen gaat over waarom we leven in een wereld aangepast op mannen, het haalt wetenschappelijke literatuur aan om te laten zien hoe vrouwen achter worden gehouden op mannen. Ik ben dol op boeken die de wetenschap erbij halen, dus ik weet vrijwel zeker dat ik deze tof ga vinden!

En dat zijn ze, dit zijn op het moment de non-fictie boeken die op mijn leeslijst staan. Ik ben heel benieuwd of jullie ook een van deze boeken willen gaan lezen en of jullie nog leestips voor mij hebben. Ik hoor ze graag!

Liefs, Anouk

Welk non-fictie boek staat hoog op jou leeslijst?

Linkjes met een * zijn affiliatie links. Als je iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage. Jij betaalt niets extra.

8 gedachten over “Mijn Non-Fictie leeslijst: 5 Boeken over Klimaatverandering, Racisme & Feminisme”

  1. Alleen het eerste boek van dit lijstje heb ik gelezen. Hoog op mijn lijstje om te lezen staat het boek ‘De Cyclus Strategie’. Heb dat boek vaak bij anderen voorbij zien komen en volgens mij is het echt een top boek om te lezen.

    1. De cyclus strategie heb ik ook gelezen! Ik vond vooral het eerste deel heel goed, mijn menstruatie als seizoenen daar kon ik me toch niet zo in vinden, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. Zeker wel de moeite waard om te lezen!

  2. Wat een leuke tips! Onzichtbare vrouwen lijkt me een heel goed boek. 🙂 Ik heb de afgelopen tijd veel non-fictie over economie gelezen. En ik vond vooral Fantoomgroei en Hoe handel ik eerlijk echt interessante boeken. Nu ga ik beginnen in het boek van Esther Ouwehand, Dieren kunnen de pest krijgen. Ben benieuwd!

    1. Klinkt ook goed! Ik ben nog benieuwd naar het boek van Rutger Bregman, Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers. Volgens mij gaat dat ook over economie en ongelijkheden.

  3. Interessante lijst! Mij lijken ‘Wit huiswerk’ en ‘Onzichtbare vrouwen: Waarom we leven in een wereld voor en door mannen’ heel interessant. Ik zet ze zeker op mijn lijstje voor boeken die ik nog wil lezen :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *