Roze Brieven Recensie
Boeken

Roze Brieven – Splinter Chabot (Boekrecensie)

Splinter Chabot werd bekend met zijn autobiografische roman CONFETTIREGEN (Ik noemde dit boek al in mijn lijst met favoriete boeken van 2020). Zijn debuut werd meteen een bestseller en sinds hij meegedaan heeft aan Wie is de mol kan je echt niet meer om hem heen. In deze recensie bespreek ik zijn tweede boek Roze brieven.

Roze brieven is een bundeling van verhalen ingezonden door lezers van het boek CONFETTIREGEN. In CONFETTIREGEN verteld Chabot zijn eigen worsteling met zijn anders zijn (zoals hij het zelf zegt). In Roze brieven bespreekt hij de ingezonden reacties. Hij leest de brieven op een vakantie naar Zweden en schrijft de brieven aan elkaar met eigen anekdotes en verhalen.

Roze brieven kost €14,99 euro en is verkrijgbaar via o.a. bol.com*

Roze brieven recensie

Brieven van bekenden en onbekenden

De brieven in dit boek zijn allemaal ontzettend mooi. Sommige verhalen zijn heftig, anderen juist heel positief. Wat ik ook erg mooi vond aan dit boek is dat er ook reacties in zijn opgenomen die van bekenden van Splinter zijn. Zo staat er bijvoorbeeld een prachtige brief in die zijn moeder naar hem schreef en sluit hij af met een brief van zijn broer. Hierdoor is het boek niet alleen maar ingezonden brieven maar ook persoonlijk.

Meer dan alleen maar brieven

Splinter Chabot verteld in zijn eerste boek openhartig over zijn eigen worsteling met anders zijn. Tussen de brieven door verteld hij in Roze brieven nog meer over zijn privéleven. Over mooie, lastige of bijzonder dingen die hij heeft meegemaakt. Hierdoor voelt het boek heel persoonlijk en echt.

Een simpel en dun boek (Ik wil meer!)

Met zijn 168 pagina’s is Roze brieven niet een dik boek te noemen, je hebt het dan ook zo uit. Fijn voor als je niet zo van dikke boeken houdt. Ik hou wel van dikke boeken, ik had graag nog veel meer mooie verhalen gelezen van Splinter en van anderen. We kunnen namelijk nog zoveel van elkaar en elkaars ervaringen leren. Ik ben voor een vervolg met nog meer brieven!

Beoordeling 4/5 sterren

Het is wel duidelijk dat ik enorm fan ben van het werk van Chabot. Ik kijk dan ook alvast enorm uit naar toekomstig werk van Splinter. Lang hoef ik daar niet op te wachten want hij schreef een van de 3 korte verhalen voor de 3PAK (het geschenk voor de boekenweek van jongeren) van dit jaar!

Liefs, Anouk

Ga jij Roze brieven een kans geven na het lezen van deze recensie?

Linkjes met een * zijn affiliatie links. Als je iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage. Jij betaalt niets extra.

4 gedachten over “Roze Brieven – Splinter Chabot (Boekrecensie)”

  1. Ik ben Confettiregen nu aan het lezen. Wat mooi en oprecht geschreven. Heel ontroerend, ik zit echt met een brok in mijn keel te lezen en kan het boek bijna niet weg leggen.

  2. Ik vond Confettiregen ook zo’n tof boek! Wat cool dat hij van zijn lezersbrieven ook een boek heeft gemaakt. Lijkt me heel bijzonder om te lezen/

    1. Zeker een aanrader, het is een dun boek dus als je het niets vind (alhoewel ik vrij zeker weet dat je het leuk vind als je confettiregen tof vond!) heb je het alsnog zo uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *