Trouwen tijdens corona
Bruiloft

4x Hoe de Corona-Crisis onze bruiloft beïnvloedt | Trouwen tijdens Corona

Door de corona crisis kunnen heel veel bruiloften de komende tijd niet doorgaan. Onze bruiloft kan, door de manier waarop wij hem georganiseerd hebben, dat gelukkig wel. Echter hebben we wel wat aanpassingen moeten doen, vandaag lees je hoe wij gaan trouwen tijdens corona.

Voor onze bruiloft valt het eigenlijk wel mee hoe anders het gaat zijn, daar ben ik heel blij mee. Voor andere mensen zijn de gevolgen veel groter, bijvoorbeeld dat het niet door kan gaan of uitgesteld kan worden. Of mogelijk zelfs mensen moet missen die er hadden moeten zijn. Toch wil ik graag delen wat er bij ons anders gaat, om je een beeld te geven van hoe een huwelijk nu wel kan.

Minder gasten

De grootste aanpassing die we hebben moeten maken is in het aantal gasten. Op basis van de grootte van de feestlocatie hebben we het gastenaantal bijna gehalveerd. We balen hier erg van omdat veel mensen die we er graag bij hadden gehad nu niet meer kunnen komen.

Afstand houden / minder knuffels

Doordat er minder gasten zijn is onze bruiloft heel intiem, tenminste dat zou je denken. Gezien we echter afstand van elkaar moeten houden wordt het eerder juist minder intiem omdat je niet alle knuffels kan geven en krijgen die je normaal op je trouwdag krijgt.

Minder geld uitgeven

Nog iets wat sterk wordt beïnvloed is de hoeveelheid geld die we uitgeven, het wordt wel goedkoper. Vooral doordat er minder gasten zijn en er dus minder eten en drinken nodig is. Laten we maar zeggen dat alle nadelen ook voordelen hebben, maar ik had liever meer geld uitgegeven.

Desinfecteren

Nog iets waar we op moeten letten, maar waar je eigenlijk helemaal niet mee bezig wil zijn: handen en oppervlakten desinfecten. Om een veilig feest te geven moeten we al onze gasten vragen hun handen regelmatig te desinfecteren. Dit is niet iets wat echt heel uitnodigend is/sfeer creëert maar wat moet dat moet.

Onze bruiloft wordt anders dan we ons hadden voorgesteld, maar ik ben er zeker van dat het alsnog een hele mooie dag gaat worden. Ik heb er in elk geval heel veel zin in en kijk er enorm naar uit.

Liefs, Anouk

Ben jij of ken jij iemand die gaat trouwen tijdens corona? Zo ja, wat is jou ervaring?

10 gedachten over “4x Hoe de Corona-Crisis onze bruiloft beïnvloedt | Trouwen tijdens Corona”

 1. Ah het lijkt me echt wel even omschakelen dat je door Corona een heel anders soort bruiloft krijgt Het krijgt op die manier een heel andere lading natuurlijk, ook omdat je misschien niet iedereen kunt uitnodigen die je er graag bij had gehad. Mijn zwager en aanstaande schoonzus gaan dit weekend trouwen en zij hebben ook veel aanpassingen moeten doen. Wel jammer om te zien, maar het moet natuurlijk wel veilig blijven door iedereen! Desondanks hoop ik dat jullie straks een hele mooie en alsnog liefdevolle bruiloft hebben, al is het in aangepaste setting!

 2. Schrappen in je gasten lijkt me moeilijk. Verder wel ontzettend fijn dat jullie bruiloft grotendeels door kan gaan in de vorm zoals jullie hem voor ogen hebben. Het zal hoe dan ook een bijzondere, liefdevolle dag worden. En juist door de gekke details misschien wel nog meer in ieders geheugen gegrift.

 3. Lijkt me heel moeilijk om gasten te schrappen van de lijst! Fijn dat jullie bruiloft wel gewoon door kan gaan. Ik ken mensen die in deze tijd zouden trouwen, maar hun bruiloft naar volgend jaar hebben verplaatst.

  1. Ja echt supermoeilijk! Bizar genoeg hebben we uiteindelijk meer mensen geschrapt dan strikt noodzakelijk voor 1.5 meter omdat we niet konden kiezen wie dan wel mocht komen

 4. Zo jammer dat we er nu niet bij kunnen zijn!?
  We hopen dat jullie een mooie dag hebben en laat maar lekker veel foto’s/filmpjes maken zodat we later alles terug kunnen zien

 5. We gaan er alles aan doen om er een super fijne dagvan te maken!
  Het wordt hoe dan ook een unieke dag met allemaal lieve mensen om jullie heen en lieve mensen die aan Julie zullen denken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *