Budget bruiloft
Bruiloft

5 x Wat je zelf kan maken om geld te besparen op je bruiloft | Trouwen tijdens Corona

Ik ben heel graag creatief bezig en voor onze budget bruiloft wou ik dus ook graag heel veel zelf maken. Dit vind ik niet alleen heel leuk maar het bespaart ook heel veel geld, en omdat wij allebei nog studeren was dat ook wel nodig. Vandaag deel ik welke dingen ik zelf heb gemaakt om geld te besparen voor onze budget bruiloft.

Ik schreef al eerder over onze bruiloft (hier & hier), en ik was van plan er nog veel meer over te schrijven. Echter, onze bruilofstplannen zijn wat overhoop gegooid door het corona-virus. Gelukkig lijkt het nu zo dat onze bruiloft eind juli door kan gaan. Anders dan gepland maar wij gaan trouwen. Met andere halve meter afstand, maar ook met onze liefste vrienden en familie erbij. Dus ik pak het wedding plannen weer op, te beginnen met deze blog.

Welkomstbord

Vaak zie je op trouwfoto’s op Pinterest van die prachtige welkomstborden, met namen en datum in prachtige lettertypes. Ik wou dit ontzettend graag, maar als je een echt mooie laat maken kan dit best wel duur worden. Gelukkig, kan je dit dus heel makkelijk zelf maken, ga in de kringloop op zoek naar een mooi groot krijtbord of gebruik een grote houten plaat. Verder heb je nog een goede verfstift nodig, ik gebruikt een Posca pen. Op je computer schrijf je dan je namen in een mooi lettertype, print het uit en teken het na. Oefen eerst even op gewoon papier of met potlood voor je het met de verfstift op het bord zet.

Uitnodigingen

Het zelf maken van je uitnodigingen is ook iets waar je veel geld op kan besparen. Je kan dit doen via een kaarten service (bijv. via Hema) dat bespaart al veel geld vergeleken met ze laten maken door een ontwerper, maar het zijn niet de mooiste originele kaarten. Ik wou echter wel zo’n mooie set, zoals je wederom vaak op Pinterest ziet, waarin alles met elkaar matcht. Ik besloot dus om zelf mijn kaart te ontwerpen, gewoon in Powerpoint. Vervolgens hebben we ze geprint op 300 grams papier en uitgesneden. Dit is echt verrassend makkelijk zelf te doen, maar het kost wel veel tijd!

Bedankjes

Bedankjes is iets wat je zo duur of goedkoop kan maken als je zelf wil. Ik heb besloten om ze zelf te maken en ze heel simpel te houden. Dat past bij ons en bij onze bruiloft en bij onszelf (als minimalist geef ik mensen niet graag dingen waar ze niets mee kunnen). Wij houden een high tea ter gelegenheid van onze bruiloft en als bedankje krijgen de gasten daarom een zakje van onze favoriete thee. Ik ontwierp een klein kaartje, wederom in Powerpoint, en die print je weer op dik papier. Vervolgens plak je op elk kaartje een theezakje, schrijf je wat persoonlijks achterop en klaar! Super makkelijk en leuk, en iedereen kan wel een lekker zakje thee gebruiken.

De Bruidstaart (en overige catering)

Ik had geen idee, maar bruidstaarten blijken ontzettend duur, reken ongeveer 5 euro per gast. Het zelf maken van een taart voor 40 personen kost je echter nog geen 20 euro, bizar toch! Het wordt natuurlijk niet zo strak als een professionele taart, maar met een beetje oefening kan je zelf echt een hele mooie taart neer zetten. Tip: oefen een kleine versie van je taart alvast met een verjaardag of ander feestje. Dan weet je zeker dat hij lukt.

Wat ik nog zelf wil gaan maken: een cake topper voor op de taart met onze namen in hetzelfde lettertype als op de uitnodiging.

In zijn algemeen: decoraties

En het laatste waar wij heel veel geld op besparen door ze zelf te maken zijn de decoraties. Alles kant en klaar kopen wordt erg duur als je een hele feestlocatie wil inrichten, maar gelukkig kan je heel veel zelf maken. Zo maakte ik dus zelf slingers (een stuk of 20), mooie borden die aangegeven waar wat is. Ik maakte ook zelf

Ik haal er zelf heel veel plezier uit om veel zelf te maken en ik vind het heel veel voldoening geven dat het me zoveel geld bespaard. Als jij zelf nou helemaal niet handig bent kan je er natuurlijk ook voor kiezen om het met minder decoraties te doen of alles gewoon te kopen. Alles is goed, het is jullie feest!

Liefs, Anouk

Heb jij nog tips voor onze budget bruiloft?

10 gedachten over “5 x Wat je zelf kan maken om geld te besparen op je bruiloft | Trouwen tijdens Corona”

 1. Spannend, of alles door kan gaan. Het zal best een beetje gek zijn om alles nu voor te bereiden. Ik vind het juist leuk als mensen zelf dingen hebben gemaakt. Het maakt een bruiloft heel persoonlijk voor mij. Een heel welkom gevoel.

  1. Ja super spannend, je weet toch niet helemaal zeker of het door kan gaan. Wat fijn om te horen, ik hoop dat onze gasten dat ook zo ervaren 🙂

 2. Super leuk dat je zelf veel maakt! Aan een bruidstaart zou ik niet beginnen maar als wij trouwen wil ik meer een soort van dessertenbuffet en daar wil ik gerust ook zelf cake, koekjes en brownies voor bakken 😀
  Toen mijn schoonzus trouwde hebben we ook de decoraties in de zaal mega budgetproof gehouden. We gebruikten groot wit gaasdoek uit de doe-het-zelf winkel om aan het plafond te hangen en grote strikken mee aan de stoelen te maken.

  Denk dat het ook extra leuk is dat je dan kan zeggen dat je dit en dat allemaal zelf gemaakt hebt. Dat maakt het ook allemaal weer wat persoonlijker hé.

  1. Ja ik vind het zo leuk om het op die manier persoonlijk te maken! Mijn moeder is ook super creatief dus samen kunnen we heel veel zelf 🙂

 3. Wat fijn dat het waarschijnlijk wel door kan gaan! De bedankjes vind ik echt een geweldig idee. Helemaal passend bij jullie invulling van de dag en inderdaad: bruikbaar! Zo te lezen wordt het een prachtige, persoonlijke dag. Veel plezier met de verdere voorbereidingen, ik blijf ze volgen.

 4. Echt zo leuk dat je veel zelf maakt! Mijn vriend heeft al aangegeven ook zelf de taart te willen maken (hij is kok), haha. Daar ga ik me lekker niet mee bemoeien. Ik wist niet dat ‘bedankjes’ een ding zijn. Jeetje, weet ik dat ook weer.

  1. Ja je moet echt ongelofelijk veel regelen voor een bruiloft. Je hebt ook nog eens ongelofelijk veel verschillende opties voor bedankjes haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *