Budget Bruiloft organiseren
Bruiloft

5x bruiloft uitgaven die veel goedkoper waren dan ik had verwacht

Een (budget) bruiloft organiseren kost natuurlijk wel gewoon geld, maar niet alles hoeft duur te zijn om een hele mooie dag te organiseren. Onze bruiloft was maar iets meer dan 3000 euro en alles zag er tip top uit (check hier de foto’s maar!). Vandaag deel ik welke dingen wij super goedkoop hebben geregeld!

Trouwjurk

Ik was vrijwel meteen van plan om geen ‘echte’ trouwjurk te kopen zoals je ze ziet in Say Yes to the Dress, dat hij zo goedkoop uit zou vallen had ik ook niet verwacht. Ik heb namelijk maar 60 euro betaald voor mijn trouwjurk, gewoon van Zalando. Het is deze jurk trouwens, voor de geïnteresseerden. De kleur die ik heb is er niet meer maar deze lijkt er veel op!

Decoraties

Geloof het of niet, maar wij hebben zo goed als geen geld uitgegeven voor de decoraties van onze bruiloft. Zo goed als alles was gekregen van familie en vrienden, hadden we zelf nog liggen of kwam van groepen op Facebook waar mensen gratis spullen weggeven. Het enige wat ik me zo voor de geest kan halen wat ik heb gekocht was een bus gouden spuitverf! Echt bizar, ik had nooit verwacht dat we zoveel zouden krijgen. Tipje: vertel vooral zoveel mogelijk mensen dat je decoraties zoekt en kijk wat er op je pad komt!

Gastenboek

Nog zoiets wat we heel goedkoop hebben geregeld was het gastenboek. Wij wouden niet gewoon een saai boek waar iedereen een tekst in schrijf en klaar, we wouden echt iets leuks. Het werd een schilderijlijst met fijnmazig kippengaas (i.p.v.) glas waar mensen briefjes in konden steken (zie hier de inspiratie). Het kippengaas had mijn moeder nog, de lijst kwam van de kringloop voor ongeveer 2 euro!

De uitnodigingen & bedankjes

In de begroting voor onze bruiloft heb ik 70 euro toegekend aan de uitnodigingen en bedankjes, dat is al heel weinig voor als je ze professioneel laat maken, maar ik wist al dat ik ze zelf ging ontwerpen en maken. Uiteindelijk heb ik zo’n 20 euro uitgegeven aan papier, lintjes, decoratie en thee, voor de uitnodigingen en bedankjes samen.

Mocht je hier ook zelf aan willen beginnen, ik kan het je enorm aanraden maar het heeft me wel heel veel tijd gekost. Daarnaast is het hebben van een goede printer een must, als je zelf wil printen. Wij konden die bij mijn moeder op het werk gebruiken, maar dat hangt natuurlijk af van het bedrijf of dat mag.

Boodschappen voor Lunch & High Tea

Deze is een beetje valsspelen, dit onderdeel was namelijk vooral goedkoper door de omstandigheden. Ik had 500 euro ingeschat voor High Tea & Lunch boodschappen en uiteindelijk hebben we zo’n 200 euro uitgegeven. Door Corona kwamen er maar de helft van de gasten (wat enorm scheelde) en ook door corona konden we drinken overnemen van het bedrijf waar mijn moeder werkt. Hier hebben we dus min of meer per ongeluk heel veel geld op bespaard.

Ik wil nog maar even benadrukken dat trouwen met bijna alles er op en er aan echt kan voor elk budget, en ook dus voor zo weinig als 3000 euro (en geloof me dat is een schijntje voor een bruiloft). Je moet wel een beetje strategisch plannen en goede keuzes maken, wil je trouwen op een luxe locatie met een diner voor 100 gasten dan lukt het niet zo goedkoop natuurlijk. Ben je nou op zoek naar meer tips om geld te besparen op je bruiloft, ik schreef er hier meer over!

Liefs, Anouk

Heb jij nog aanvullende tips voor een budget bruiloft?

8 gedachten over “5x bruiloft uitgaven die veel goedkoper waren dan ik had verwacht”

 1. Ik kan me voorstellen dat je op gasten liever wat minder ‘bespaard’ had, maar wel heel fijn om te zien dat ondanks de omstandigheden jullie bruiloft toch wel aardig door kon gaan zoals jullie het voor ogen hadden en vooral dat het zo mooi en fijn is geweest.. Heel slim om rond te vragen voor decoraties! Typisch iets wat mensen eenmalig gebruiken natuurlijk.

 2. En geluk met een zwager die een superleuke auto heeft en hem vol trots aan jullie heeft uitgeleend. En een buurvrouw die zo even een bruidsboeket en corsage maakt.
  En wat hebben we een voorpret gehad met het spullen verzamelen en huis en tuin decoreren. .
  Het was echt superleuk en dat bleek maar weer op de dag zelf toen alles “bij elkaar kwam. . Die was top!
  Ondanks het gemis van een paar dierbare mensen, heb ik er nog meer van genoten dan ik vooraf gedacht had.
  Luvyou-tuinhek?

 3. Het hoeft inderdaad ook allemaal niet zo ontzettend duur te zijn. Onze bruiloft was ook niet zo ontzettend duur, wij hebben juist het geld gebruikt voor onze huwelijksreis 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *