Budget Bruiloft
Bruiloft

6 Tips om een budget vriendelijke bruiloft te organiseren

Op dit moment ben ik al maanden druk met het organiseren van onze bruiloft. Zoals je misschien wel weet ben ik nog student, en wij hebben dus niet enorm veel geld om uit te geven aan chique schoenen en bijzondere locaties. Ondertussen weet ik van alles over geld besparen op je budget bruiloft, en vandaag ga ik wat tips delen!

Behalve als je op het gratis trouwmoment op de maandagochtend trouwt en geen feestje gaat geven, gaat trouwen geld kosten. Daar kunnen we niet onder uit. Gelukkig kan je het zo duur maken als je zelf wilt, maar aan een paar duizend euro zit je zo. Daarom zijn hier wat tips om geld te besparen:

Koop een galajurk als trouwjurk

Trouwjurken zijn een van de duurste dingen die je moet aanschaffen voor je bruiloft. Gelukkig zijn er ook alternatieven, je kan voor een trouwjurk van een outlet gaan. Dit is echter nog steeds vrij duur. Een heel budget vriendelijke optie is om te trouwen in een galajurk, Zalando heeft zelfs een redelijk groot aanbod van galajurken die bedoeld zijn voor een bruiloft!

Koop decoraties tweedehands

De kans is groot dat je je feestlocatie wil versieren zodat het bij jullie past. Dit soort decoraties kunnen best wel duur worden, maar je kan dit ook heel goed tweedehands komen. Je kan zoeken in tweedehands winkels, maar als je echt bruiloft decoraties zoekt kan je beter zoeken op marktplaats of in speciale Facebook groepen hiervoor.

Koop geen trouwpak maar een maatpak

Alles waar trouw voor staat, is automatisch twee keer zo duur (behalve ringen, die zijn altijd duur). Koop daarom niet een standaard trouwpak, maar ga op zoek naar een mooi maatpak. Vaak is dit een stuk betaalbaarder dan een pak waar voor staat dat het een trouwpak is.

Budget Bruiloft
Foto via Secret Garden

Ontwerp (en print) je eigen trouwkaart

Dit is er eentje voor de creatievelingen onder ons: ontwerp je eigen uitnodigingen. Ik heb dit gedaan, en ik zal eerlijk zeggen dat het ontzettend veel werk was. Ik vind het het wel waard, want zo kost dit me geen geld en heb ik wel iets unieks. Wij kozen ervoor om onze uitnodigingen ook zelf te printen, hierdoor zijn ze iets minder perfect maar hebben ze wel een echt handgemaakt gevoel. Als je zelf printen niet aandurft kan je ze natuurlijk ook zelf maken en laten printen bij de Hema, dat is al veel goedkoper dan bij een officiële trouwkaarten webshop.

Geef het feest bij jullie (of je ouders) thuis

Trouwlocaties beginnen bij 5000 euro, dan zit wel het eten er bij in maar het is gewoon heel veel geld. Als je je feest thuis kan geven, of misschien bij een familielid met een groot huis of mooie tuin kan dit je heel veel geld besparen. Als je dan ook nog de catering zelf doet ben je helemaal goedkoop uit. Het is wel weer meer werk.

Hou het klein

Hoe meer gasten je uitnodigt, hoe duurder je bruiloft wordt. Wij houden zelf niet van feestjes en proberen het goedkoop te houden, daarom hebben we besloten om de gastenlijst beperkt tot familie waar we echt een band mee hebben en hele goede vrienden.

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren waarop je geld kan besparen op je bruiloft, wie weet ga ik in de toekomst nog wel eens een blog hierover ga schrijven. Verwacht in elk geval meer blogs over dit onderwerp want ik ben hier in mijn vrije tijd gewoon veel mee bezig!

Liefs, Anouk

Heb jij nog een budget tip voor mijn bruiloft?

13 gedachten over “6 Tips om een budget vriendelijke bruiloft te organiseren”

  1. Wat je zegt over het trouwpak is zó waar. En een mooi maatpak is vaak minstens net zo mooi als een ‘echt’ trouwpak. Geen tips; volgens mij heb je het belangrijkste wel gezegd/geschreven.

  2. Leuk onderwerp, kom maar door me meer artikelen! Als ik ooit trouw zou ik het liefst kiezen voor een tweedehands trouwjurk, ook omdat het niet echt bij mijn leefstijl past om een jurk voor één dag te kopen. En waarschijnlijk daarna ook weer doordoen aan iemand anders (hoewel ik wel flink emotioneel kan hechten aan spullen, haha). Een jurk kopen die je vaker aan kan zou ook een mooie optie zijn (qua budget op lange termijn) maar zelf zou ik wel een jurk met het echte ’trouwgevoel’ willen, al hoef ik geen hoepels en heisa.

    1. Er komen er zeker meer, ik heb er al een geschreven zelfs! Tweedehands is ook een hele goede optie en heel duurzaam. Ik wil na mijn bruiloft mijn (gala)-jurk laten inkorten zodat het een normale jurk wordt en ik hem vaker aankan.

    1. Ik denk dat je ook wel een beetje een extravert persoon moet zijn voor een uitbundige bruiloft. En volgens mij ben jij dat ook niet (zo gebaseerd op je blog)

  3. Goeie tips! Als ik ooit trouw dan wil ik ook geen peperdure jurk die je maar een dag aan hebt. Ik weet niet of ik een tweedehandsjurk zou willen, maar een galajurk of een andere jurk die je later nog eens aan kan vind ik echt een heel goed idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *