Bruiloft

Waar we wel veel geld aan uitgeven voor onze budget bruiloft

Zoals ik al vaker heb gedeeld ga ik deze zomer trouwen, wij doen dit budget vriendelijk omdat we allebei nog studeren. Zelfs als je een budget vriendelijke bruiloft organiseert zijn er dingen die gewoon veel geld kosten, vandaag deel ik wat die dingen voor ons zijn!

Ik wil op mijn blog vooral laten zien dat trouwen niet duur hoeft te zijn, maar ik wil het ook realistisch houden. Alhoewel je natuurlijk gratis kan trouwen op de maandagochtend, gaat het in de meeste gevallen toch geld kosten. Dit zijn de dingen die wij belangrijk vonden om wel geld aan uit te geven!

Een maatpak voor mijn vriend

Een maatpak staat volgens mij elke man goed. Wij vonden het heel belangrijk dat mijn vriend een echt goed pak zou hebben, en niet een die net niet goed past. Daarnaast heeft hij ook een op maat gemaakt overhemd en echt goede schoenen, dat was duur maar volgens mij elke cent waard!

Trouwringen

Ringen zijn er zo duur of goedkoop als je zelf wilt, was het niet dat wij graag gouden ringen wilden. Goud is niet goedkoop, zelfs met 9K goud zijn onze ringen nog een van de duurste aankopen voor onze bruiloft. Gelukkig gaan ze dan ook een levenlang mee.

De ceremonie in het gemeentehuis

Iets waarvan ik niet had verwacht dat het zo duur zou zijn, maar dat wel was: een ceremonie in het gemeentehuis. Trouwen op maandagochtend is gratis, maar niet erg leuk dus wij wouden wel graag een echte ceremonie. Dit bleek echter ook nog ongelofelijk duur, zelfs op een doordeweekse dag was dit nog meer dan 450 euro (en in het weekend is het twee keer zo duur). De kosten verschillen enorm per gemeente, maar hou er rekening mee dat dit je een paar honderd euro gaat kosten.

Fotograaf

En als laatste iets wat ik heel erg belangrijk vond: de fotograaf. Ik wil gewoon heel erg graag mooie trouwfoto’s, en het door een familielid met een goede camera laten doen is gewoon niet hetzelfde als door een fotograaf.

Ik hoop dat je hierdoor een wat realistischer beeld krijgt van wat veel geld kost voor een bruiloft, zelfs als je het budget vriendelijk doet. Natuurlijk kan je al deze dingen achterwege laten, maar dan wordt het toch meer een gewoon feestje en minder een bruiloft (vind ik dan).

Liefs, Anouk

Waar heb jij veel geld aan uitgegeven voor je bruiloft? Of waar denk je veel geld aan uit te gaan geven als je gaat trouwen?

15 gedachten over “Waar we wel veel geld aan uitgeven voor onze budget bruiloft”

 1. Nooit gedacht dat trouwen bij de gemeente zo duur zou zijn. En heel logisch dat je voor de ringen en de fotograaf wel meer geld uit wilt trekken. De ringen en de herinneringen zijn toch dingen die je levenslang bij je wilt dragen en waar je goed op terug wilt kunnen kijken.

 2. Bij ons gaat het meeste geld waarschijnlijk ook uitgegeven worden aan de fotograaf en de ringen. Ik vind dat de belangrijkste dingen, want ik wil wel mooie foto’s hebben om op terug te kunnen kijken. Ik zag ook al dat trouwen in het gemeentehuis best duur is. Ach ja, het is hopelijk voor een keer.

  1. Ja bizar he dat dat zo duur is! Had ik helemaal niet verwacht. Het schijnt ook enorm te verschillen per gemeente, mijn schoonzus is voor honderd euro minder getrouwd (wel al 5 jaar geleden)

 3. Trouwen is duur en velen zoeken hedendaags naar budgetaire oplossingen om toch een mooie dag te kunnen beleven. Maar je hebt volkomen gelijk dat je een fotograaf neemt ipv een familielid (ondanks hij/zij overweg kan met een camera) want de mooiste dag van je leven wil je toch mooi op beeld ๐Ÿ˜‰

 4. Pfff het mag wat kosten ๐Ÿ˜‰
  Wel bijzonder dat je op deze leeftijd al gaat trouwen! Maar wel ontzettend leuk natuurlijk. Het klinkt voor mij nog zo ver weg, terwijl we even oud zijn, haha.

  1. Ja ik heb veel vriendinnen voor wie het ook nog erg ver weg klinkt. Ik was wel bang veroordeeld te worden omdat ik al zo jong ga trouwen, maar gelukkig vind iedereen het vooral leuk!

 5. Wow zo duur bij het gemeentehuis! In Belgiรซ kost dit 15 euro, ook op vrijdag of zaterdag. Wat een verschil, zeg! Wij hebben onze trouwringen gekocht op Etsy, intussen al 4 jaar geleden, en we vinden ze nog steeds erg leuk! ๐Ÿ™‚

  1. Wow wat een verschil zeg! Vijftien euro is wel heel betaalbaar, als je hier weinig geld hebt kan je eigenlijk niet trouwen met een echte ceremonie.

 6. Zo leuk om dit allemaal te volgen! Ik geloof dat ik niet zoveel waarde zou hechten aan een ring. Maar als je het doet, moet je toch wel iets neerleggen omdat het een leven mee moet inderdaad. Des te meer hecht ik aan foto’s. En ook aan lekker eten, al is exclusiever niet meteen lekkerder. Maar goed zou het wel moeten zijn!

  1. Wat fijn dat je het leuk vind om te lezen! Lekker eten gaan we ook geen geld op besparen, maar we gaan veel zelf maken waardoor we toch wel veel geld besparen ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *