Budget bruiloft: de laatste voorbereidingen
Bruiloft

Wat er nog moet gebeuren voor onze bruiloft

Onze trouwdag kom steeds dichterbij en ondertussen is het al bijna zover. Voor onze budget bruiloft betekent dit nu dat we ontzettend veel dingen zelf moeten gaan doen (we betalen immers niet iemand om het te doen). In dit blog deel ik daarom van onze budget bruiloft: de laatste voorbereidingen!

Belangrijke informatie om te weten als je deze post leest is wat voor bruiloft wij hebben. Wij houden een budget bruiloft (€3000-4000 euro) en we doen dus ontzettend veel zelf. Het feest is in de achtertuin van mijn ouders, die moet dus helemaal omgetoverd tot feestlocatie. Er komen in totaal minder dan 30 personen op het feest. Dan kunnen we nu beginnen met wat we nog moeten regelen:

Alles moet nog gedecoreerd

Als je trouwt op een feestlocatie ziet het er vaak al mooi uit, wij trouwen in een achtertuin dus alles moet nog gedecoreerd worden voor de bruiloft. Dit is een van de belangrijkste en meest tijdrovende dingen die nog moeten gebeuren. We hebben natuurlijk wel al heel veel spullen gekocht, geleend, gekregen etc., maar nu moet alles nog een plek krijgen. Denk hierbij aan de volgende dingen:

 • Partytent ophalen en opzetten;
 • Slingers ophangen;
 • Sta-tafels decoreren (met een tafelkleed en klimop);
 • De lelijke dingen afdekken/verstoppen (denk aan een grasmaaier/stellingkast met gereedschap) zodat we ze niet hoeven te zien op het feest;
 • Een plek creeëren waar de high tea kan staan;
 • Genoeg zitplek creeëren wat er ook nog mooi uit ziet;
 • etc. etc. etc.

Er is natuurlijk nog veel meer, zoals dat specifieke schilderij vervangen omdat het niet in het thema past, maar omdat voor iedereen zal verschillen laat ik dat soort dingen even achterwege.

De Bruidstaart bakken

Nog zoiets cruciaals, ik ga zelf de bruidstaart bakken. Dit kost me in totaal ongeveer een dag. Een halve dag om de biscuits te bakken en te laten afkoelen en een halve om botercrème te maken en het geheel op te bouwen tot een taart. Dit kan ik pas 2-3 dagen van tevoren doen omdat de taart anders uitdroogt.

Budget bruiloft: de laatste voorbereidingen

De High Tea bakken

Nog veel crucialer dan de taart: een hele high tea maken. Dit moet allemaal nog gebeuren in de week van tevoren want eten is gewoon niet zo heel lang houdbaar. Gelukkig krijgen we heel veel hulp van mijn vriendinnen (zonder wie we het nooit zouden redden) en gaat dit helemaal lukken. Aardig wat dingen in deze categorie kunnen overigens ook pas op de dag zelf, denk aan het maken van sandwiches. Brood van gisteren is daarvoor nou niet echt ideaal.

Heel veel boodschappen doen

Ik voorzie dat we heel veel boodschappen zullen gaan doen. Ik heb een gigantische boodschappenlijst gemaakt en in het ideale scenario vinden we alles in een keer in een supermarkt, en gaan we de dag van tevoren nog een keer naar de supermarkt voor de verse boodschappen. Dit ideale scenario verloopt in het echt alleen vast niet ideaal, er zal wel iets missen op de lijst of de supermarkt heeft een bepaald item niet meer. Ik voorzie dat we heel veel supermarkten in en uit gaan lopen de komende week.

Lichamelijke verzorging

Lichamelijk verzorging is natuurlijk een erg vage parapluterm, maar ik bedoel er mee dat mijn verloofde en ik er natuurlijk op ons mooist uit wil zien. Dit betekenen dat we de volgende dingen vlak voor de bruiloft zullen doen:

 • Mijn verloofd gaat zijn baard trimmen;
 • Ik ga mijn benen, oksels & bikinilijn ontharen;
 • Mijn pony moet nog geknipt;
 • Wat weer betekent dat ik mijn wenkbrauwen moet epileren want die kan je zien als mijn pony is geknipt;
 • Natuurlijk moeten ook onze haren gewassen;
 • Mijn nagels moeten alle 20 gelakt (en het liefst zonder chips) op de bruiloft verschijnen
 • etc. etc.

Zoals je denk ik wel al door had is er nog genoeg te doen. Ik weet ook zeker dat ik nog van alles vergeten ben in deze lijst, maar daar komen we dan in de loop van de week wel achter. Wie weet schrijf ik na de bruiloft nog wel een keer een blog met alles wat we vergeten waren te regelen.

Liefs, Anouk

Wil jij ooit gaan trouwen?

6 gedachten over “Wat er nog moet gebeuren voor onze bruiloft”

 1. Het klinkt in elk geval alsof jullie goed voorbereid zijn en alles op een rijtje hebben wat nog moet gebeuren. Heel veel plezier met de verdere voorbereiding, dat zo zelf en samen doen is hopelijk al een feest op zich. En dan natuurlijk een prachtige dag gewenst als bezegeling van jullie liefde en leven samen.

 2. Wat leuk, Anouk!! Ik wens jullie nog goede laatste voorbereidingen toe en alvast een super leuke dag gewenst! Ik hoop dat mijn gordijnen bijdragen aan de juiste sfeer ? groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *