GRATIS een bruiloft decoreren
Bruiloft

Zo decoreer je GRATIS een bruiloft?! Tips, Tricks & Foto’s!

Een blog waar ik al heel lang naar uit kijk om hem te schrijven: hoe je gratis je bruiloft geweldig kan aankleden! Ja wij hebben onze budget bruiloft dus echt (zo goed als) helemaal gratis en ook nog eens super duurzaam aangekleed! Gratis een bruiloft decoreren, het kan dus echt. In deze post deel ik hoe je dat doet!

Alle prachtige foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Tirza Roth Fotografie. Mocht je je afvragen waarom de foto’s niet super scherp zijn als je inzoomt? Dat komt omdat ik ze heb verkleind zodat deze pagina niet super langzaam laadt.

GRATIS een bruiloft decoreren

Neem de Tijd

Ik zal meteen maar met de deur in huis vallen, een bruiloft helemaal zelf voor (bijna) geen geld aankleden gaat je verschrikkelijk veel tijd kosten. Ik kan je dan ook enorm aanraden om dit niet alleen te doen. Mijn moeder besteedde dagen aan het verkrijgen en ophalen van gratis spullen via speciale facebookgroepen (bij ons heet dit de weggeefhoek). Je kan het zo gek niet bedenken of iemand geeft het weg op Facebook, maar het vraagt wel regelmatig kijken op die groepen en bereidheid om het (soms wat verder weg) op te halen. Daarnaast, besteedde ik ook nog dagen aan het zelf maken van allerlei decoraties.

GRATIS een bruiloft decoreren - Handlettering
GRATIS een bruiloft decoreren

Maak zoveel mogelijk zelf

Zelf maken is ontzettend veel goedkoper en duurzamer dan nieuw dingen kopen. Mijn moeder en ik zijn allebei enorm creatief dus veel materialen had ik al, maar als je dit niet bent zal dit onderdeel misschien niet helemaal gratis lukken. Het enige wat ik kocht was een verfstift! Lees snel verder voor wat ik zelf maakte. Of bekijk de foto’s hierboven!

 • Alle slingertjes/vlaggetjes die je op de foto’s ziet zijn door mij gemaakt;
 • Ook alle borden met handlettering zijn van mijn hand (you see what I did there 😉
 • En mijn moeder kan er ook wat van, ze haakte een kleed, maakte een kroonluchter en wanddecoratie met kopjes en glazen en verfde allerlei gekleurde items wit;
 • En niet te vergeten: de buurvrouw die alle decoraties met (nep)-bloemen in elkaar zette!
GRATIS een bruiloft decoreren - overview tuin
GRATIS een bruiloft decoreren - High Tea aankleding

Lenen, lenen en nog eens lenen

Heel veel spullen lenen, in plaats van huren. Vraag rond, laat zoveel mogelijk mensen weten dat je een budget bruiloft organiseert (of laat je moeder rondvragen). Je zal versteld staan van wat je allemaal kan lenen. Wij leenden onder andere de volgende dingen:

 • Een partytent, van de tennisvereniging waar mijn opa vrijwilliger is;
 • Statafels en de grote etagères komen van mijn moeder haar werk;
 • Parasollen, van mijn ouders en de ouders van een goede vrienden;
 • Gewone tafels (deels ook gekregen) van de buren;
 • Koelkast wederom van mijn moeder haar werk.
GRATIS een bruiloft decoreren - Bloemen

Ik hoop dat als jij ook een budget bruiloft kan organiseren dat je dan iets kan met deze tips! Mocht je nou nieuwsgierig zijn naar meer beelden van onze bruiloft? In deze post kan je vinden hoe ik en mijn man eruitzagen!

Liefs, Anouk

Heb jij wel eens een feest aangekleed met gratis & duurzame decoratie?

13 gedachten over “Zo decoreer je GRATIS een bruiloft?! Tips, Tricks & Foto’s!”

 1. Het ziet er allemaal zó gaaf uit. Ik vind het echt knap hoe je dat gedaan hebt. En je hebt helemaal gelijk: het begint met anderen betrekken bij je zoektocht.

 2. Die kroonluchter is geweldig! Ik vind het er heel sfeervol uitzien met die verschillende stoelen. Wat een leuk project om op terug te kijken, nog los van de bruiloft zelf. Mooi pleidooi voor lenen, ben ik ook helemaal fan van.

 3. Nog nooit zoveel voorpret gehad.
  Vele kilometers gefietst. Spullen gehaald en ook weer weggeven als ze toch niet naar jouw zin waren.
  Ik heb er gewoon een beetje heimwee naar.
  En tijdens de voorbereiding kwam alles samen en creëerden we, samen met de buuf en jouw lieve vriendin en toen nog aanstaande man, een toplocatie.

 4. Even een tip: als je naar tinypng.com gaat, kun je je foto’s verkleinen, zonder dat ze kwaliteit verliezen :).
  Wat een prachtige decoraties! Ik word echt blij van jouw posts. Als ik naar bruidslocaties kijk, kost aankleding al gauw minstens €500 euro, bovenop de prijs van de locatie. Ik ga het zeker onthouden om dingen aan mensen te vragen en naar weggeefpagina’s te kijken!

  1. Oeh Thanks goede tip, die ga ik opslaan! Ja bizar duur, en dan heb je voor 500 euro vaak nog niet eens iets wat perfect naar je smaak is. Het kost wel veel tijd om het zelf te doen, maar ik vond het het echt waard!

 5. Wat leuk zeg! Wat een creatieve, prachtige decoratie, die bovendien goedkoop is! Ik ben fan! Leuk dat je even aantoont dat het helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Integendeel, zoiets geeft een bruiloft een unieke, personal touch. Vind ik persoonlijk veel leuker om te doen, of om naartoe te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *