Duurzame activiteiten voor in de zomer
Duurzaamheid

10 Duurzame activiteiten voor in de Zomervakantie (voor kinderen en volwassenen)

In het noorden van het land is de zomervakantie net begonnen en nu we deze zomer minder op vakantie gaan dacht ik dat het wel leuk was om duurzame activiteiten te delen voor in de zomervakantie. Het zijn zowel korte als lange ideetjes om te doen en ze zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Voor iedereen wat wils dus!

Omdat we dit jaar niet ver weg kunnen heb ik er op gelet dat deze tips heel toegankelijk zijn. De meesten kan je gewoon vanuit huis uitvoeren, en degenen waarvoor je wel weg moet zijn dingen die (bijna) iedereen wel in de buurt heeft!

Zwemmen in een meertje in de buurt

Laten we beginnen met iets heel simpels: ga zwemmen. En ga dan niet met de auto een gigantisch eind rijden naar het strand maar zoek een leuk meertje in de buurt. Net zo leuk en waarschijnlijk ook nog eens rustiger!

Zelf ijsjes maken

Kinderen vinden dit super leuk, maar de meeste volwassenen ook: ga zelf ijsjes maken. Waarschijnlijk heb je ergens achterin je keukenkastjes nog wel een mal liggen om ijsjes mee te maken en anders kan het ook in een klein glas. Bespaart je ook nog eens een hoop afval vergelijken met ijsjes uit de supermarkt. Wil je helemaal duurzaam gaan? Maak dan Vegan ijsjes bijvoorbeeld met dit recept van de Groene Meisjes!

Naar de kinderboerderij

De kinderboerderij is echt mijn happy place, en is in elk seizoen ontzettend leuk om te bezoeken. In de zomer vind je er nog veel jonge dieren! Er is vast een zeker een kinderboerderij bij jou in de buurt en je kinderen vinden dit sowieso leuk! Volwassenen die dol zijn op dieren overigens ook.

Ga zelf milkshakes maken

Zin in iets nieuws proberen en heb je al ijsjes gemaakt? Ga dan zelf milkshakes maken. Superleuk en ook best wel budget vriendelijk want je hebt alleen maar ijs, melk en suiker nodig! Het internet staat vol met leuke recepten, ik denk dat ik zelf deze ga proberen van Lekker en Simpel!

Knap eindelijk de tuin of het balkon op

Nu we niet op vakantie gaan, hebben we ineens tijd om onze leefomgeving op te knappen. Dus pak deze zomer eindelijk dat hoekje in de tuin aan dat je al jaren op wil knappen of ga eens op zoek naar leuke meubeltjes voor op je balkon! Zo maak je je staycation zo leuk mogelijk!

Duurzame activiteiten voor in de zomer: zelf ijsjes maken!

Wandelen op de heide of in het bos

Wandelen doet het altijd goed! In de loop van juli gaat de heide bloeien en is dit een prachtige plek om te wandelen. als het heel warm is wil je misschien liever niet in de open heide lopen, dan kan je in het bos gaan wandelen. Daar is het geheid een stuk koeler!

Ga op fiets of wandelvakantie

Een wat groter idee maar zeker niet onuitvoerbaar: ga op fiets of wandelvakantie! Ik las op instagram al mensen die het Pieterpad gaan lopen in plaats van een verre vakantie, maar je kan het ook makkelijker aanpakken ga bijvoorbeeld op de fiets naar opa en oma en logeer onderweg in een leuke B&B!

Begin een moestuin

Heb je je tuin of balkon opgeruimd? Misschien heb je nu wel plek om een moestuin te beginnen! Niet alleen is het super duurzaam om je eigen voedsel te kweken, het is ook nog eens superleuk. Ook kinderen vinden het geweldig om hun eigen groente te zien groeien, en wie weet eten ze die tomaten dan ineens wel op.

Ruim je hele huis op

Of wil je na de tuin nog meer organiseren? Ruim dan je huis op. De Nederlandse zomers kunnen erg heet zijn maar vaak zijn er ook genoeg druilerige dagen. Grijp je kans en ruim eindelijk de zolder op, of Konmari je hele huis. Tips nodig? Ik schreef al heel veel blogs over Minimaliseren!

Ga kringloopwinkelen

Deze tips gaf ik al eerder in mijn blog met duurzame activiteiten voor de herfst, maar winkelen in de kringloop is natuurlijk het hele jaar door leuk! Bovendien hebben kringloopwinkels vaak een airco en is dat een goede kans om aan de hitte te ontsnappen!

Ik ben heel benieuwd, wat ga jij doen deze zomer? Ik ga sowieso weer eens milkshakes maken, mijn huis opruimen en naar de kringloop. Ik ga natuurlijk ook nog trouwen deze zomer, dus daar ben ik ook nog wel aardig wat tijd aan kwijt!

Liefs, Anouk

Welk van deze zomerse activiteiten zou jij het liefst meteen gaan doen?

8 gedachten over “10 Duurzame activiteiten voor in de Zomervakantie (voor kinderen en volwassenen)”

  1. Leuke tips! Ik lees best veel creatieve ideeën van mensen die dit jaar niet op vakantie gaan, maar er toch iets leuks van gaan maken. Vind ik leuk om te zien. Hoewel ik hoop dat niet heel Nederland op de hei loopt als ik daar ook ben;).

  2. Ik ben groot fan van de kringloop dus daar kom ik toch wel. Als extra tip, ga picknicken je weet zelf waar je het gehaald hebt en je hoeft geen restaurant na te kijken hoe doe het qua duurzaamheid doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *