illustratieve afbeelding bij de blogpost: duurzame activiteiten voor binnen tijdens de winter. Een dennenbomen bos in de sneeuw. Fotocredit: Johann Piber
Duurzaamheid

10 Duurzame dingen die je binnen kan doen tijdens lockdown (in de winter)

Nu we weer in een lockdown zitten (die nog wel even zal duren), hebben we allemaal weer meer vrije tijd. Vorig jaar in de lente konden we nog lekker naar buiten, maar ik kan me goed voorstellen dat het nu moeilijker is om jezelf te vermaken. Daarom in deze posts: duurzame activiteiten voor binnen, met spullen die je al in huis hebt!

Om deze duurzame activiteiten voor binnen ook echt duurzaam te houden, zijn het allemaal ideeën in dit lijstje dingen waar je niets voor nodig hebt, of waarvoor je waarschijnlijk alles al in huis hebt! Wel zo fijn, want als je hier bent beland omdat je je nu verveeld wil je niet eerst nog iets moeten bestellen.

 1. Haal een puzzel van zolder! Ik kan de puzzels van Jan van Haasteren en Wasgij enorm aanraden. Niet te moeilijk, verkrijgbaar in meerdere formaten (500-1500 stukjes) en met leuke prints. Geen puzzel op zolder? Vraag vrienden/familie/buren of je een puzzel mag lenen!
 2. Ga lekker die lange serie bingen waar je normaal geen tijd voor hebt. Ik ben zelf eindelijk Friends aan het kijken van begin tot eind!
 3. Ga weer lekker bakken net als in het voorjaar. Ik denk dat ik dit weekend havermoutrepen ga bakken, mijn recept vind je hier!
 4. Ga je huis opruimen, ontspullen. Nu alle kerstdecoratie is opgeruimd, is het het moment om je huis grondig op te ruimen! Ik deel hier tips over hoe je kan minimaliseren!
 5. Wandelen in de natuur, want in de winter is het ook prachtig buiten. Oké dit is niet binnen, maar wel heel coronaproof! Hier vind je mijn tips voor mooie natuurgebieden in Drenthe, maar lekker in eigen omgeving wandelen is ook heerlijk!
illustratieve afbeelding bij de blogpost: duurzame activiteiten voor binnen tijdens de winter. Een dennenbomen bos in de sneeuw. Fotocredit: Jan Kopriva
 1. Maak een afspraak om te videobellen met vrienden die je al lang niet hebt gezien. Het is zeker niet hetzelfde, maar online afspreken is ook leuk en fijn!
 2. Verdiep je in hoe je makkelijk kan verduurzamen. In deze post kan je tips vinden over hoe je kan beginnen met spullen die je nog in huis hebt!
 3. Met vrienden aan het videobellen? Ga lekker samen een online spelletjes spelen! Via Boardgamearena.com Kan je allerlei online games gratis spelen.
 4. Plan een selfcare-(mid)dag in, nu je geen sociale verplichtingen hebt (of oké, minder sociale verplichtingen) is het het moment om hier tijd voor te maken!
 5. Lees een ongelezen boek of tijdschrift dat je al tijden wil lezen. Wie heeft er niet nog een ongelezen boek in de boekenkast of op de e-reader staan. Dit is het moment om die boeken te gaan lezen! Geen ongelezen boek, maar wel een bieb-abonnement? Bij de Online Bibliotheek kan je dan heel veel boeken lenen!

Ik ben zelf gelukkig iemand die zich niet snel verveeld en goed alleen kan zijn, maar ik weet ook dat dat niet voor iedereen zo is. Hopelijk kan jij met deze tips de winter iets beter doorkomen!

Liefs, Anouk

Wat ga jij deze lockdown doen om jezelf te vermaken?

6 gedachten over “10 Duurzame dingen die je binnen kan doen tijdens lockdown (in de winter)”

 1. Ik verbaas me altijd over mensen die zichzelf niet kunnen vermaken. De tv gaat hier alleen aan als ik boeken te koop zet voor de rest lees, fotografeer en blog ik. Daarnaast wandelen en fietsen. De hele dag tv kijken vind ik niet echt duurzaam. Maar samen online gamen, vind ik dan wel weer een goede tip.

  1. Ach het is maar net hoe je het bekijkt, de hele dag TV kijken is een stuk duurzamer dan als je anders allerlei nieuwe spullen gaat bestellen uit verveling 🙂 Hoe kleiner het apparaat hoe minder stroom je overigens verbruikt, dus als je de serie op je mobiel kijkt is het weer een stuk duurzamer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *