Duurzaamheid

10 (duurzame) feitjes die je nog niet over mij wist

Ik blog al meer dan 2.5 jaar hier op Vriendelijk Leven en nog niet een keer heb ik een blog geschreven met allemaal feitjes over mij. Ik zie Romy van Vaker Vrolijk dat regelmatig doen, en vind dat altijd zo leuk! Vandaag deel ik dus 10 (duurzame) feitjes over mij!

Ik blog hier over duurzaamheid, dus dit zijn feitjes die allemaal iets te maken hebben met duurzaamheid! Maar laten we nu lekker snel doorgaan met de duurzame feitjes!

 • Ik gebruik al sinds klas 3 van de middelbare school een dopper, dat is ondertussen al meer dan 8 jaar (!). Ik heb er al een versleten en heb er op het moment twee. Een kleine lichtblauwe en een grote metalen.
 • Superlang heb ik getwijfeld of ik wel of niet een menstruatiecup wou gaan gebruiken. Ondertussen gebruik ik hem al 2,5 jaar en zou ik niet meer anders willen (lees hier & hier mijn lyrische posts erover)
 • Als meisje werd ik door mijn moeder (Hallo, ik weet dat je dit leest!) altijd teruggeroepen als ik de lamp niet uit had gedaan om hem alsnog uit te zetten. Of dat uit zuinigheid was of duurzaamheid weet ik niet, maar ik doe nog altijd de lampen achter me uit (oké, meestal dan)
 • Ik ben heel fanatiek in afval scheiden, en kan me er heel rot over voelen als ik erachter kom dat ik iets al heel lang in de verkeerde prullenbak gooi
 • Ik ben vegetariër, maar ik hou helemaal niet van champignons. Dat is soms heel lastig in restaurants waar in alle vegetarische opties altijd champignons of andere paddenstoelen zitten!
Duurzame feitjes
Image source: https://www.pexels.com/photo/brown-and-black-flower-art-on-wall-1261168/
 • Als tiener was ik ook de persoon die dan het afval opraapte als iemand van mijn vriendengroep iets op de grond gooide. Dat kon ik echt niet aanzien!
 • Ik heb al zeker 3 mensen overtuigd om over te stappen van plastic broodzakjes naar een broodtrommel. Duurzaamheid is besmettelijk zullen we maar zeggen!
 • Vorig jaar ben ik vegetariër geworden, maar daarvoor was ik al 5 jaar aan het minderen met vlees. Toen ik nog maar 1 keer per maand vlees at ben ik er helemaal mee gestopt.
 • Stiekem wil ik heel graag vegan gaan eten, maar die stap is me nu nog te groot om te nemen.
 • Ik ben echt dol op vleesvervangers, wij gebruiken er echt bijna elke dag wel eentje voor ons avondeten!

Hopelijk vond je het leuk om zo wat meer over mij te leren! Ik besta natuurlijk niet alleen uit duurzaamheid en het me ook leuk lijkt om een blog te schrijven met allemaal random feitjes over mij (wist je dat ik schildpadden knuffels verzamel?) weet ik niet zeker of daar animo voor is, dus laat me dat vooral weten in de reacties!

Liefs, Anouk

Ben jij ook zo dol op vleesvervangers?

9 gedachten over “10 (duurzame) feitjes die je nog niet over mij wist”

 1. Haha. Ja, die lampen dat was wat. Opvoeden heet zoiets. Doe altijd de lampen uit en de deuren dicht. En waarom? Tja. Ingebakken gewoonte, meegekregen van huis uit.
  Deur dicht. We hebben niet voor niets de kachel aan werd mij vroeger verteld. Hou de warmte binnen want je kunt buiten niet verwarmen.
  Licht aan als, je licht nodig bent en anders kan het uit. Je hoeft het niet te verlichten als er geen nut is om te verlichten.
  Oma zal het vanuit zuinigheid van haar moeder geleerd hebben en heeft het doorgegeven aan mij en ik weer aan jou.
  Door de jaren is duurzaamheid daarbij ook een, steeds grotere, rol gaan spelen.
  Random feitjes, ja leuk, ik kan er wel een paar bedenken maar ben benieuwd wat jij zelf zult benoemen

   1. O dan begrijp ik jouw laatste opmerking niet goed. Waarna je verwijst naar de schildpadden.
    Maar over mij lijkt mij ook wel grappig. Ben wel benieuwd wat je dan allemaal zou benoemen?

 2. Leuk om te lezen! Dat van die lampen doe ik ook, maar ik geloof niet dat het er bij mij als kind al in werd gestampt. Ik vind het zelf gewoon altijd een vreemd gezicht als ik in een ruimte niet ben en er brandt toch licht;).

 3. Leuk om te lezen! Ik moest van mijn moeder paddenstoelen eten toen ik vegetariër werd. Daarvoor had ik er zo’n hekel aan, maar ik ben ze toentertijd braaf gaan eten, haha. Ik ben zeker dol op vleesvervangers. Niet op alle, maar in de loop der jaren zijn er zeker veel lekkere op de markt gebracht.

  1. Paddenstoelen zijn natuurlijk ook heel gezond, ik probeer het af en toe weer want ik wil ze graag lekker vinden. Tot nu toe nog geen succes, alhoewel ik de champignonburger van de Lidl wel te eten vind 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *