Duurzaamheid

10 manieren waarop jij tweedehands kan winkelen (Low budget & Duurzaam)

Tweedehands is hip (dan heet het ineens vintage), en ook nog eens super duurzaam dus ik ben helemaal voor deze trend! In deze blogpost vertel ik je alle manieren die ik ken om tweedehands te shoppen!

Tweedehands winkelen is super duurzaam want je zorgt dat er geen (of minder) nieuwe spullen de wereld inkomen en vaak support je er ook de lokale economie mee want kringloopwinkels zijn vaak van lokale en sociale ondernemers. Win win situatie dus!

Tweedehands shoppen zo doe je dat!

 1. De meest voor de hand liggende optie: ga naar je lokale tweedehands winkel. Klik hier om een bij jou in de buurt te vinden!
 2. Op zoek naar iets meer orde? Dan kan je naar een kringloopwinkelketen gaan. Winkels zoals Het goed en Rataplan zijn vaak iets duurder maar wel netter en de spullen zijn vaak van hogere kwaliteit.
 3. Iets moderner en ook zeker een goede optie voor tweedehands spullen: Facebook marketplace, vergelijkbaar met marktplaats maar dan op Facebook.
 4. Ook een mogelijkheid op Facebook én soms zelfs gratis: groepen waarin spullen in jou omgeving worden aangeboden. Zoek eens op termen als vraag en aanbod of weggeefhoek met jou postcode erachter en kijk wat je vindt.
 5. Zit je liever op Instagram dan op Facebook? Ook hier zijn veel accounts die tweedehands spullen verkopen. zoek eens op hashtags als tweedehands en kastje van. Zo kan je echt pareltjes vinden.
tweedehands winkelen
 1. Kleding kan je tweedehands kopen bij de tweedehands winkel maar het is makkelijker in een speciale tweedehands kledingwinkel. Denk bijvoorbeeld aan Appel & Ei of de winkels van het leger des heils!
 2. Kleding shoppen kan natuurlijk ook online, op Vinted is er een enorm aanbod aan tweedehands kleding. En niet alleen kleding, ook ongebruikte verzorgingsproducten worden op Vinted aangeboden.
 3. Weinig geld te besteden en ook geen tijd om tweedehands te shoppen? Spreek uit waar je naar op zoek bent en wie weet kan je het wel voor een prikkie overnemen van je ouders, familie of vrienden die het nog op zolder of in de garage hebben liggen!
 4. Geen zin om de deur uit te gaan? Probeer eens lekker ouderwets Marktplaats, ja dat bestaat nog steeds!
 5. Nog ouderwetser dan Marktplaats? Ga lekker naar een rommelmarkt, je moet wel even zoeken maar het geeft veel voldoening en is vaak nog goedkoper dan de kringloop.

Ik denk dat je het wel al door hebt, ik ben dol op tweedehands shoppen (dat had je misschien al door als je deze of deze blog had gelezen). Met deze tips hoop ik dat ik jou ook kan inspireren om eens tweedehands te gaan shoppen. Woon je nou in Drenthe? Lees dan ook eens deze blogpost met leuke kringloopwinkels hier in het noorden!

Liefs, Anouk

Op welke manier ga jij het liefst tweedehands winkelen?

8 gedachten over “10 manieren waarop jij tweedehands kan winkelen (Low budget & Duurzaam)”

 1. Zelf shop ik nooit tweedehands, maar sinds een jaar ongeveer vind ik het wel heerlijk om spullen weg te brengen. Nu heb ik niet heel veel ‘over’, want ik ben absoluut geen verzamelaar, maar een puzzel breng ik bijvoorbeeld na het maken naar de kringloopwinkel in de buurt. Boeken gaan tegenwoordig naar een minibieb. Ik vind het altijd een prettig idee dat een ander er dan nog plezier van kan hebben én dat ik wat vuilnis van de stapel red.

 2. Er is een hele handige kringloop app en minibieb app waarop je allerlei kringloopwinkels en minibieb bij jou in de buurt kunt vinden.leuk om op die manier een route te plannen en zo te hoppen van de een naar de ander.
  Zo heb ik een kringloopwinkel in de buurt ontdekt waarvan ik zonder de app niet wist dat deze bestond

 3. De kringloopwinkel hier staat er helaas om bekend dat ze alles heel duur doorverkopen, sommige dingen nog duurder dan de nieuwprijs. Ik heb weleens wat via Facebook Marketplace en Vinted gekocht, maar in andere kringloopwinkels vind ik eigenlijk nooit wat.

 4. Het is soms geluk hebben. Soms zoek ik iets en kom ik met lege handen thuis. Maar meestal ga ik met bv 1 dingetje in gedachten en met een open blik. Vorige week zocht ik een mandje. Dat vond ik niet. Maar wel een jeans voor mezelf die perfect past en een voor mijn zoon. Beide slechts 2,50. En ik vond een geweldig mooi leren jasje. Leer koop ik nooit nieuw, maar tweedekans vind ik het wel ok om te kopen( (meningen kunnen verschillen, dat begrijp ik). En een jeanshemd wat al maanden op de wishlist stond. Dus ik was heel happy dit keer. Er gaat trouwens ook veel (mn kinderkleding) weg richting kringloop of textielinzameling. Impulsaankopen doe ik zelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *