Herfstige Activiteiten voor Thuis
Duurzaamheid

15 Duurzame activiteiten om thuis te doen deze herfst

Herfstige activiteiten om thuis te ondernemen. Deze herfst zitten we meer thuis dan normaal, maar dat betekent niet dat we niets leuks kunnen doen. Vandaag deel ik daarom duurzame herfst activiteiten voor thuis. Voor als je veel en voor als je weinig tijd hebt, alleen of samen! Lees snel verder.

Ik hou best wel veel van de herfst, het koele herfstweer is veel beter voor mijn humeur dan de hitte van de zomer en je kan me uittekenen met thee en een kleedje op de bank. Om mezelf te motiveren om ook wat herfstige activiteiten te doen thuis maakte ik een lijstje. Alles wat ik heb bedacht lees je hieronder:

De Herfstige Activiteiten

 1. Ga deze herfst eens kaarsen maken van oude kaarsen die je nog hebt liggen. Op youtube vind je plenty tutorials! Veel duurzamer dan zelf kaarsen maken;
 2. Ga lekker koekjes bakken met het hele gezin (of met jezelf), dit recept voor havermoutrepen is heel simpel gemaakt!
 3. Sla aan het minimaliseren, en ruim je hele huis lekker op. Een heerlijke activiteit op een druilerige dag is ook om je kledingkast uit te mesten en nieuwe outfits zamen te stellen;
 4. Heb je alles ontspuld? Dan is dit het moment om schoon te maken. Ik vind dit altijd heerlijk om rust in mijn hoofd te krijgen. En relaxen in een schoon huis is namelijk helemaal heerlijk;
 5. Alles schoon en opgeruimd? Trek je herfstdecoraties uit de kast en maak je huis heerlijk herfstig met leuke decoraties;
 6. Zin om even rustig te zitten? kijk een heerlijk herfstige vlog (met een kopje thee natuurlijk). Aanraders zijn de kanalen van Bonnie (Boncolor) en Jennie (From the Blog);
 7. Sla alvast aan het kerstkaartjes maken zodat je die in december direct kan versturen! Zo heb je in de drukke december maand ook mooi wat minder stress!
Herfstige Activiteiten voor Thuis

Op zoek naar coronaproof activiteiten voor buiten? In het voorjaar schreef ik hier een post over en de meeste dingen van die lijst zijn nu ook nog heel leuk. Je vindt de blog hier!

 1. Ga weer eens lekker haken of breien, bijvoorbeeld deze leuke pompoenen!
 2. Door Romy van Vaker vrolijk was ik geïnspireerd voor het volgende item op de lijst: kook een lekkere warme soep voor de lunch of diner;
 3. En als je dan toch in de keuken staat: bak een lekkere appeltaart als toetje of gewoon voor de lekkere trek;
 4. Ga lekker herfst knutselen, leuk met kinderen maar ook voor jezelf. Duik het bos in of je achtertuin en ga op zoek naar kastanjes en eikels en ga poppetjes maken of spinnenwebben!
 5. Of koop een paar pompoenen van een kraampje langs de weg (of gewoon van de supermarkt) en ga pompoenen uitsnijden, ik denk dat iedereen dit wel leuk vindt;
 6. Maak warme chocolade melk from scratch, met cacao en suiker dus i.p.v. uit een pakje. Extra leuk: bestrooi met mini marshmallows en kaneel of cacoa-poeder!
 7. Dit kan niet ontbreken in de lijst: pak een mooi boek en ga lekker lezen. Met een kopje thee, of chocolademelk, natuurlijk!
 8. Kom alvast in de stemming voor december met een kerstfilm! Ik wil zelf graag een klassieker kijken die ik nog niet heb gezien, The Gringe misschien, of toch nog een keer Home Alone?

Ik heb helemaal zin in de herfst. Wie weet ga ik wel voor het eerst in mijn volwassen leven een pompoen uitsnijden of zelfs kaarsen maken. Een paar dingen van deze lijst hebben we ook al gedaan, zelf kerstkaarten maken en het huis grondig schoonmaken bijvoorbeeld!

Liefs, Anouk

Welke herfstige activiteit ga jij vandaag ondernemen?

12 gedachten over “15 Duurzame activiteiten om thuis te doen deze herfst”

 1. Wat lief dat je mijn blog noemt! <3 En superleuk dat je nu ook zin hebt in soep maken! Ik vind dat zo'n heerlijke herfstactiviteit. De andere activiteiten die je noemt, zijn trouwens ook stuk voor stuk heel leuk. Een pompoen uithollen wil ik ook binnenkort doen en ik denk dat ik inderdaad binnenkort maar alvast aan het kerstkaarten maken sla. Goed idee! Dat scheelt weer last-minute heel veel kaartjes maken 😉

 2. Mooie ideeën, die allemaal vrij simpel zijn uit te voeren. Ik ga vandaag in ieder geval lekker een poosje lezen. Thee, dekentje, boek. Helemaal prima.

 3. Pompoenen haken is superleuk. Ik heb inmiddels ervaring:)
  Voor het eerst in jaren heb ik weer kastanjes geraapt. Niet om te knutselen zoals we vroeger samen wel deden, maar te gaan gebruiken als wasmiddel.
  Dankzij jouw Doe het Zero boek en Pinterest ben ik aan het blenderen en drogen. Ben benieuwd hoe het wassen zal gaan.
  Lezen zit in onze genen. Mijn oma las atijd graag. Jouw oma leest graag, ik lees graag en jij ook!
  Soms leze, nwe ,een heel ander genre dan de ander, maar we hebben zeker ook raakvlakken in wat we leuk vinden, zoals de boeken John Irving, Paulien Cornelisse of Thea Beckman.
  Ik weet nog goed dat jij mijn Claudia-serie ging lezen. Ik heb daarvan genoten als kind en ze altijd bewaard en toen zag ik mijn eigen kind er ineens van genieten. Zo leuk!

 4. Heerlijke ideeën! Alvast beginnen met kerstfilms (of kerstboeken natuurlijk!) vind ik echt een heel goed plan. 🙂 En het huis schoonmaken mag hier inderdaad ook wel eens haha. Stiekem vind ik dat ook best leuk om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *