boekentips over persoonlijke ontwikkeling
Boeken Duurzaamheid Mentale Gezondheid

3 boeken die ik de afgelopen tijd las over persoonlijke ontwikkeling en het klimaat

Deze blog stond al in de planning, maar in het kader van de huidige omstandigheden is hij extra fijn omdat je misschien wel wat afleiding in boekvorm kan gebruiken. Of misschien zit je net als ik thuis omdat je niet naar werk/stage kan en ook niet thuis kan werken en verveel je je. Daarom deel ik vandaag 3 boekentips.

Het water komt – Rutger Bregman (4/5)

Het water komt is een schokkend verhaal over klimaatverandering en wat dit te betekenen heeft voor ons Nederlanders. Wist je dat als we niets doen ons land volledig onder water komt te staan? Echt een must-read als je net als ik heel geïntresseerd bent in klimaatverandering. Eigenlijk voor iedereen want het boek is maar 40 pagina’s en een echte eye opener.

Het water komt is door De Correspondent in samenwerking met de Postcodeloterij uitgegeven. Hier kan je gratis een e-book of fysiek boek aanvragen!

Alle boeken in deze blogpost zijn ook nu we niet naar buiten kunnen beschikbaar. De eerste kan je hier aanvragen. De andere twee leen je bij de online bibliotheek.

Fuck the quarter life crisis – Femke Kamps (3.5/5)

Femke volg ik al enkele jaren op Instagram en ik was al lang erg nieuwsgierig naar haar boek. Toen ik weer een bibliotheek abonnement had en ik hem zag staan in de online bibliotheek heb ik hem direct geleend voor op mijn e-reader. Fuck the quarter life crisis is een leuk en herkenbaar boek en zeker een aanrader voor elke twintiger die zich wel eens afvraagt wat hij/zij in hemelsnaam met zijn leven aanmoet. Heel erg de diepte gaat het boek niet in over de psychologie erachter, wat ik wel mistte.

Fuck the quarter life crisis koop je voor €14,95 op o.a. Bol.com

Je moet (bijna) niets – Lianne Keemink (4/5)

Dit boek was een feest van herkenning! Ik worstel al jaren met een angststoornis en op het moment gaat het mentaal erg goed met mij (de stress van de huidige crisis even daargelaten). Heel fijn vond ik het om te lezen over iemand anders die angsten heeft, altijd maar doet wat de ander verwacht en zichzelf de put in werkt uit angst teleur te stellen. Ook fijn waren alle tips en tricks wat je er tegen kan doen en hoe je je mindset kan veranderen

Je moet bijna niks koop je voor €20,00 op o.a. bol.com

Leuk detail: elk hoofdstuk begint met een zweverigheidsschaal en eindigt met een tip voor een zelfhelp boek, Lianne is namelijk, zoals ze het zelf noemt, self help hipster.

Hopelijk kan jij met deze boekentips jezelf nog weer even vermaken en afleiden deze rare dagen. Nog meer vermaak nodig? Afgelopen week publiceerde ik een artikel met, al zeg ik het zelf, hele toffe Youtube kijktips!

Liefs, Anouk

Heb jij nog een leuke leestip voor mij?

Dit artikel bevat affiliate links

7 gedachten over “3 boeken die ik de afgelopen tijd las over persoonlijke ontwikkeling en het klimaat”

    1. Fijn is dat hè, als je een boek dan niet leuk vindt hoef je je ook niet schuldig te voelen als je het niet uitleest. Je hebt er immers geen geld voor uitgegeven!

  1. ‘Het water komt heb’ ik ook alvast als e-book “in huis gehaald”. Ben heel benieuwd! Verder vond ik het boek van Femke Kamps vond ik een fijn boek om te lezen. En het boek van Lianne had ik bijna uit, maar toen crashte mijn e-reader waardoor ik niet meer weet waar ik ben gebleven. Binnenkort wil ik het even opnieuw lezen, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *