Body Positivity Tips, Podcasts over duurzaamheid
Duurzaamheid

3x mooie Podcasts over een groen en duurzaam leven

Podcasts, ik ben er dol op. Je kan ze overal en altijd luisteren en ze zijn er in een grote verscheidenheid aan onderwerpen. De afgelopen tijd heb ik een paar hele leuke podcasts geluisterd over de natuur en duurzaamheid en die wou ik vandaag met je delen!

Een van deze podcasts over duurzaamheid luisteren? Je kan ze vinden door de titel in te typen in jou favoriete podcastapp!

De Bosbabe Podcast

De Bosbabe podcast word gemaakt door Jennie die je misschien wel kent van haar blog Jennie from the Blog. Jennie is vegan en leeft duurzaam in een boshuisje (hoe cool!). Haar podcast gaat dan ook over duurzaamheid, veganisme en klein leven. Er staan 4 hele leuke afleveringen online dus je kan al even luisteren!

De Groene podcast

De Groene podcast wordt gemaakt door Merel van de Groene Meisjes. Het eerste seizoen van de podcast staat helemaal in het teken van voedselverspilling, hoe je dit zelf kan voorkomen en hoe grote bedrijven dit voorkomen. Door de corona-crisis is seizoen 2 er helaas nog niet, maar ik kijk er alvast naar uit als hij ooit komt!

Groene Oren

Groene oren is een podcast van Staatsbosbeheer onder de presentatie van Chris Bajema (die je misschien kent als de maker van de man met microfoon, of als de man van Paulien Cornelisse). In deze podcast komen de dieren aan het woord die leven in de Nederlandse natuur, op een subtiele wijze vertellen ze ook wat je kan doen om deze dieren te helpen!

Nog een paar andere podcasttips

Ik heb helaas niet meer tips voor duurzame podcasts, maar ik heb nog wel een paar andere podcasts die je vast leuk vindt als je de bovenstaande podcasts leuk vindt! Dus die deel ik ook nog even:

  • De eeuw van de amateur: Botte en Ype praten over het leven in de breedste zin van het woord. In deze podcast komen veel LHBTQIA+ onderwerpen aan bod, maar nog veel meer.
  • Damn Honey is de podcast over alle shit waar je als vrxuw van deze tijd mee moet dealen. Een feministische podcasts waarin ook regelmatig over duurzaamheid wordt gepraat, maar ook over discriminatie, genderongelijkheid en veel meer!
  • De Paulien Cornelisse podcast: in deze podcast vind je de luisterboeken van haar boeken de Verwarde cavia en Taal voor de leuk. Heeft helemaal niets met duurzaamheid te maken, maar is wel ontzettend leuk!

En dit waren mijn tips voor nu! Ik hoop nog meer duurzame podcasts te ontdekken, dus als jij nog tips voor mij hebt! Laat ze dan hieronder achter in de podcasts, zo kunnen we elkaar aan nog meer luisterplezier helpen! Ben je op zoek naar kijktips? Hier vind je Netflix kijktips!

Liefs, Anouk

Heb jij nog een tip voor een Podcast (over duurzaamheid)?

2 gedachten over “3x mooie Podcasts over een groen en duurzaam leven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *