overprikkeld signalen herkennen, credit Kehn Hermano. chalet opknappen
Chalet Opknappen Duurzaamheid

4 manieren waarop ik duurzaam wil gaan opknappen in het chalet

Vorige week deelde ik dat ik een chalet heb gekocht en dat ik die de komende periode ga opknappen. In deze blog deel ik manieren waarop ik het chalet duurzaam ga opknappen!

Als je al heel duurzaam leeft dan zijn deze tips misschien wel heel voor de hand liggend, maar als je nieuw bent in de duurzame wereld leer je misschien nog wat nieuws. Sowieso leuk: ik vertel meer over mijn plannen met het chalet.

Heel veel tweedehands kopen

Wat ik in het leven sowieso al doe, maar ook voor het chalet toe ga passen is om heel veel tweedehands aan te schaffen. Wist je bijvoorbeeld dat je op zowel marktplaats als facebook marketplace heel veel meubels tweedehands kan kopen. Maar ook keukenspullen en decoraties kan je goed tweedehands vinden in de kringloop.

Zoek je tips voor tweedehands shoppen? In deze blog vind je een aantal tips en tricks!

Materialen gebruiken die er al zijn

Een hele duurzame manier van opknappen is om materialen te hergebruiken. Een deel van de meubels ga ik daarom niet vervangen maar opknappen, als je dan ook nog verf en andere materialen gebruikt die je nog in huis hebt liggen (of leent van je ouders/opa en oma/etc) dan ben je helemaal duurzaam bezig!

(Nog) beter isoleren

Iets waar ik ook op wil gaan letten is om het chalet nog beter te isoleren. Zo wil ik bijvoorbeeld tochtstrippen plakken langs alle ramen, en gaan we ook kieren dichten. Ook een heel praktisch voorbeeld: onder de ingebouwde bank zit veel open ruimte, die gaan we (deels) opvullen zodat het goed isoleert.

Tegels eruit, groen erin

Mijn chalet komt met een klein tuintje, dat nu bijna volledig betegeld is. In de toekomst wil ik er zeker tegels uit gaan trekken en groen ervoor in de plaats zetten. Meer groen is om heel veel reden beter voor de wereld, denk bijvoorbeeld aan meer CO2 opname door planten, meer insecten en betere afwatering!

Duurzaam leven is voor mij zo een tweede natuur geworden dat ik al deze dingen heel normaal vind, bijna vanzelfsprekend. Ik heb zoveel zin in dit avontuur. Wat voor duurzame dingen zou jij doen in een chalet?

Liefs, Anouk

Heb jij nog duurzame tips voor het verbouwen van een chalet (of huis)?

6 gedachten over “4 manieren waarop ik duurzaam wil gaan opknappen in het chalet”

  1. Goed idee om dingen die er al zijn te hergebruiken. Isolatie kan in zo’n chalet vaak ook geen kwaad;).
    Ik ben benieuwd of je ook nog plannen hebt voor een moestuintje bij je chalet of dat je gaat voor sierplanten qua groen?

      1. En vergeet de weggeefhoek niet. Wat jij niet wilt houden geven we een nieuwe eigenaar via de weggeefhoek en we scoren ook spullen die jij wel wilt gebruiken. Zo leuk, iedereen blij en niets wrggegooid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *