Duurzame chocolade tips
Duurzaamheid

4 Merken voor duurzame chocolade

Ik ben dol op chocolade. Echter is het zo dat er heel veel nare dingen gebeuren in de chocolade industrie waar ik niet achter sta, daar begon mijn zoektocht naar duurzame chocola. Vandaag deel ik de vier meest toegankelijke merken voor duurzame en fairtrade chocolade.

Tony chocolonely’s

Ik denk dat we ondertussen allemaal wel bekend zijn met de geweldige initatieven van Tony chocolonely om slaafvrije chocolade te maken. Voor het geval je het toch nog gemist hebt, Tony’s is zo ongeveer de duurzaamste chocola die je kan kopen, ze zijn volledig slaafvrij hebben heel veel geweldige originele smaken en het is super lekker.

LIDL (Fin carré)

Wist je dat alle chocolade bij de LIDL fairtrade is? En ook nog een super betaalbaar. Niet alleen de gewone chocoladerepen zijn fairtrade bij de LIDL, ook alle andere producten met chocolade erin. Dit betekent dus koekjes, ijs, broodbeleg en meer met duurzame chocola. Echt helemaal top!

Meer lezen over duurzaamheid? Al mijn posts over dit onderwerp vind je hier!

Gwoon Fairtrade chocola

Gwoon is het huismerk van de kleinere supermarktketens zoals Poiesz, Coop & Plus. Hun huismerk chocolade is grotendeels fairtrade en lekker budget vriendelijk. Niet alle producten met chocola van Gwoon zijn fairtrade, dus je moet nog wel een beetje opletten als je van dit merk koopt.

Delicata (voor Albert Heijn)

Delicata is het luxe chocolade merk van de Albert Heijn en sinds vorig jaar zijn zij aangesloten bij het beleid van Tony’s chocolonely. Ze maken dus ook duurzame chocola. Delicata heeft bovendien ook een geweldig selectie aan smaken. Mocht je net als ik soms knettergek worden van de rare gevormde blokken van Tony’s die niet lekker breken: Delicata kan je makkelijk in stukjes breken.

Dit zijn ze alweer, de merken duurzame chocolade waarmee ik bekend ben. Het hoeft dus helemaal niet moeilijk of duur te zijn om duurzame keuzes te maken als het op chocolade aankomt, superfijn want een duurzaam leven leiden is vaak al moeilijk genoeg!

Liefs, Anouk

Koop jij wel eens duurzame chocolade?

Dit vind je misschien ook leuk...

9 Reacties

 1. Yaika Tak zegt:

  Ik wist helemaal niet dat alle chocolade bij LIDL fairtrade was. Wat een super goed initiatief. Ik weet waar ik voortaan mijn chocolade ga halen!

  1. Zeker doen, ze hebben ook echt veel keuze!

 2. Delicata vind ik echt een fijn merk. Nooit geweten dat zij ook duurzaam zijn, maar altijd mooi meegenomen!

  1. Ja toch! Voelt het nu extra goed als je daar wat van koopt.

 3. Leuk weetje over de chocolade van de Lidl, ik wist niet dat dit fairtrade was!

  1. ja leuk is dat hè, echt een leuke meevaller ook omdat het heel budgetvriendelijk is!

 4. Wel, ik sla mijn voorraad chocolade meestal in bij Albert Heijn omdat ze daar chocolade hebben die ze in geen andere winkels verkopen. En ik had dus een paar nieuwe smaken meegenomen omdat ik ze wilde testen. Blijkt nu dat mijn favoriete smaken van Delicata zijn en ik dus niet wist dat ze duurzaam zijn. Dus eigenlijk is dit wel een mooi geluksmomentje haha. Kan ik chocolade eten en is het goed voor de wereld 🙂 Tony Chocolonely’s eet ik ook heel vaak, maar van hen wist ik dat ze duurzaam zijn. Dus dat was geen verrassing.

  1. Ik denk dat bijna iedereen Tony’s wel kent, maar ik wou ze toch even benoemen!

 5. […] Merel van degroenemeisjes.nl) en schreef ook laatst nog een (vind ik zelf dan) leuke blog over duurzame chocolade. Ik hoop dat ik hier binnenkort weer meer energie voor heb, want ik vind dit de leukste blogs om te […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *