documentaire duurzaamheid netflix, Minimalistische en duurzame netflix kijktips
Duurzaamheid

4 x Duurzame Documentaires op Netflix | Recensies

Een paar maand geleden schreef ik een blog met hierin 4 duurzame documentaires die ik wou gaan kijken op Netflix (je leest hem hier). Die documentaires heb ik ondertussen allemaal gekeken, en vandaag deel ik wat ik van deze 4 documentaires vond!

My Octopus Teacher – ⭐⭐⭐⭐⭐

Deze documentaire gaat over een man die meer dan een jaar lang elke dag een octopus gaat bezoeken en zo een band met haar opbouwt. Hij heeft alles zelf gefilmd samen met zijn zoon in een lagune bij hun in de buurt. Het is een prachtige documentaire om te kijken met ook nog eens een heel goed verhaal over vriendschap tussen mensen en dieren.

Kiss The Ground – ⭐⭐⭐

Kiss the Ground gaat over hoe de huidige landbouw de grond verarmt. Deze documentaire gaat er vanuit dat je nog helemaal niets weet over landbouw en verarming van de grond. Als je net als ik Biologie hebt gestudeerd is de eerste helft niet zo heel interessant, de tweede helft met de oplossingen die grondverarming tegengaan en hoe dit klimaatverandering tegengaat vond ik wel super interessant. Waarschuwing vooraf: deze docu is heel, maar dan ook heel erg, Amerikaans met flashy overgangen en rare overlays.

The Minimilalists – Less is Now – ⭐⭐⭐⭐

Ik ben dol op minimalisme (lees daar hier meer over) en had de vorige documentaire van The Minimalists ook al gekeken (de trailer vind je hier). Het vervolg Less is Now vond ik net zo goed. Het gaat meer in op hun persoonlijke reis en verhaal naar Minimalisme. Ik vond het heel inspirerend, en het is weer prachtig gefilmd en ge-edit aanrader dus!

David Attenborough: a Life on our Planet – ⭐⭐⭐⭐⭐

Alles wat Attenborough maakt kijk ik altijd met veel plezier, en deze documentaire was daar absoluut geen uitzondering op. Als je van deze duurzame kijktips eentje gaat kijken op Netflix laat het dan deze zijn. In a Life on our Planet zie je hoe klimaatverandering onze wereld verandert. Hoe wij dit veroorzaken, maar ook hoe wij dit weer kunnen oplossen. Want dat kan nog! Een enorm motiverende documentaire en een echte schop onder de kont om nog duurzamer te gaan leven!

Ik heb deze documentaires allemaal met heel veel plezier nodig. Heb jij nog meer kijktips voor mij op Netflix over duurzame docu’s op, laat het dan hieronder weten in de reacties. Heb jij zelf nog meer tips nodig? Die kan je hier en hier vinden.

Liefs, Anouk

Welke inspirerende documentaire keek jij recent op Netflix?

1 gedachte over “4 x Duurzame Documentaires op Netflix | Recensies”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *