Leven als minimalist
Duurzaamheid

4x Waar ik als minimalist wel veel van heb

Leven als minimalist is de afgelopen jaren een leidraad in mijn leven geweest. Ik kies heel bewust wat ik wel en wat ik niet wil hebben, en doe regelmatig spullen weg. Toch is mijn leven niet volledig geminimaliseerd, er zijn dingen waar ik er gewoon graag meer van heb. Vandaag deel ik waar ik wel veel van heb in mijn leven als minimalist!

Knutsel en andere Hobby spullen

Ik ben een creatief persoon, een van de manieren waarop ik mijn creativiteit kwijt kan is mijn blog. Een andere manier is door te knutselen. Ik ben dol op allerlei creatieve projecten. Mijn favorieten zijn borduren en (Bullet)journalen, en daar heb je spullen voor nodig. Ik heb dus best wel wat hobby spulletjes, en zolang ik die gebruik ben ik daar helemaal prima mee.

Kerstspullen

Met stip op een, in de categorie spullen waar ik er veel te veel van heb: kerstspullen. En ik ga die drie dozen kerstspullen (en ik woon dus op 28m2, dus dit is best wel veel) echt niet wegdoen. Ik ben dol op kerst, en dan vooral op decoreren voor kerst. Dit jaar ga ik dan ook weer lekker los, geen betere excuus dan 2020 om overmatig te decoreren voor de kerst.

Herbruikbare tassen en bakjes

Duurzaamheid en minimalisme gaan vaak hand in hand (minder spullen hebben is immers beter voor de aarde). Alleen niet als het aankomt op herbruikbare bakjes, tassen en zakjes. Als minimalist vind je misschien dat je wel genoeg moet hebben aan 1 herbruikbare boodschappentas. In de praktijk vergeet je dan je herbruikbare boodschappentas als je een keer een andere tas meeneemt. En van bakjes heb je nooit genoeg als je met duurzaamheid bezig bent!

Eerlijk is eerlijk, ik vond het best wel lastig om dingen te bedenken waar ik er echt veel van heb. Ik vind bijvoorbeeld dat ik veel knutselspullen heb, maar ik heb vriendinnen die nog veel meer hebben en mijn collectie behoorlijk minimalistisch zouden vinden.

Liefs, Anouk

Van wat voor producten heb jij (als Minimalist) heel veel?

8 gedachten over “4x Waar ik als minimalist wel veel van heb”

  1. De gedachte dat het prima is omdat je het ook echt gebruikt, vind ik heel sterk. Dingen die ergens in een kast stof liggen te happen, heb je niet nodig, maar die andere dingen dus blijkbaar wel;). Ik heb ook vrij veel bakjes in de keuken, maar ze komen op de รฉรฉn of andere manier ook altijd wel weer vol, dus blijkbaar is dat nodig.

  2. Qua knutselspullen ben ik ook absoluut niet minimalistisch, moet ik toegeven ๐Ÿ˜‰ Ik heb ook aardig wat liggen, maar gebruik het dan ook echt. Bakjes komen inderdaad ook altijd goed van pas. En daarnaast heb ik een groot zwak voor planten – daar ben ik ook nooit op uitgekeken ๐Ÿ˜‰

    1. Ik gebruik het meeste van mijn knutselspullen echt (de waterverf ligt al jaren te verstoffen)! Ik zou super graag veel planten willen hebben, helaas woon ik in een heel donker huis en kan dat niet.

  3. Oh heerlijk van die kerstspullen! Ik ben er ook dol op, maar ondanks dat we iets groter wonen (40m2), houd ik het toch altijd wat klein ivm de ruimte. ๐Ÿ˜‰
    Hier staan dan wel weer enorm veel planten en veel boeken! Ik doe zelf weleens wat boeken weg, maar mijn vriend niet zo vaak en alles bij elkaar opgeteld hebben we er dan aardig wat. Ik vind het soms wel vervelend dat het zoveel ruimte inneemt, maar het geeft ook wel weer veel sfeer. ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *