Corona-vriendelijke activiteiten
Duurzaamheid Mentale Gezondheid

5 activiteiten om in de buitenlucht te ondernemen (met 1.5 meter afstand)

Ik vind het de laatste tijd ontzettend fijn om regelmatig naar buiten te gaan. Ik probeer dagelijks even buiten te komen, maar elke keer hetzelfde rondje lopen ging wel wat vervelend. Daarom vandaag fijne corona-vriendelijke activiteiten die je in je eentje (of met huisgenoten) buiten kunt ondernemen.

Alleen dingen buiten doen vind ik erg lastig. Het is voor mijn mentale gezondheid alleen wel heel belangrijk dat ik buiten kom, en gezien ik geen tuin of balkon heb moet ik toch echt mijn huis uit daarvoor. Daarom vandaag wat corona proof activiteiten die je buiten kan doen.

Disclaimer: ik wil graag even benadrukken dat het niet verstandig is om onderstaande activiteiten samen te gaan ondernemen. Ga alleen, of met een gezinslid, maar niet met vrienden. Hou ook minstens 1.5 meter afstand van andere mensen buiten. Laten we hier samen corona-vriendelijke activiteiten van maken!

Ga op solo picknick op een rustig plek

Picknicken is een super leuke lente activiteit en dat kan ook heel goed alleen (of met een huisgenoot). Dus pak wat lekkers bij elkaar, neem een boek of tijdschrift mee en zoek een zonnig grasveld of bankje om even lekker te gaan zitten. Ik kan me voorstellen dat dit wat moeilijker is in de grote stad (ik woon in Drenthe), dan kan je op een rustig tijdstip gaan. Dinsdag net na lunchtijd is het buiten vaak rustig bijvoorbeeld.

Maak een wandeling op onbekend terrein

Volgens mij zijn we allemaal massaal gaan wandelen in onze woonwijken, maar wandel ook eens naar een onbekend gebied. Er zijn vast heel veel mooie straatjes bij jou in de buurt waarvan je helemaal niet wist dat ze bestonden. Neem dus eens een andere afslag dan normaal.

Ga foto’s maken van de natuur

Bewust bezig zijn met je omgeving, kan heel goed door foto’s te maken van wat je ziet. Als je een foto maakt, ga je namelijk actief op zoek naar iets moois. Je zult zien dat er zoveel mooie natuur bij jou in de buurt is, denk aan viooltjes die uitbundig bloeien in een plantenbak. Of een mooie grote klimop.

Verken je omgeving op de fiets

Wandelen is heel leuk, maar op de fiets kom je veel verder. Zo kan je nog meer mooie plekjes bij jou in de buurt ontdekken. Ik vind lukraak fietsen nooit zo leuk, daarom gebruik ik graag fietsknooppunten. Hier kan je zelf een route maken.

Ga op zoek naar jonge dieren

Normaal gesproken, ga ik in de lente altijd even de kleine geitjes op de kinderboerderij aaien. Ik word altijd ontzettend blij van schattige kleine diertje en ik ben vast niet de enige. Nu kunnen we helaas niet gewoon naar de kinderboerderij of dierentuin, maar er zijn genoeg schattige diertjes die je van afstand kan bekijken. Zo spotte ik laatst tijdens een boswandeling kleine eendjes in het water, zo lief! En als vlak bij het platteland woont, plan je fiestroute dan eens langs een weiland met schapen, daar zijn vast lammetjes.

buiten komen is zo ontzettend belangrijk, maar als je net als ik geen eigen buiten hebt kan dat best wel lastig zijn. Ik wil er nog wel even bij zeggen, dat als je een van de bovenstaande activiteiten gaat doen, ga dan op een rustig moment. Niet op zaterdagmiddag, maar bijvoorbeeld vroeg in de ochtend of in de avond. Of nog beter op een doordeweekse dag.

Liefs, Anouk

Wat doe jij nu graag buiten?

10 gedachten over “5 activiteiten om in de buitenlucht te ondernemen (met 1.5 meter afstand)”

  1. Stuk voor stuk leuke ideeën. Ik loop en fiets veel, maar toen het zulk lekker weer was, bedacht ik dat ik eigenlijk mijn boek gewoon mee moet nemen op de fiets. Dan kan ik heerlijk ergens neerploffen en rustig lezen.

  2. Wat een fijne ideetjes. Ik ga er ook graag op uit met de hond, normaal ook maar nu helemaal. En foto’s maken is inderdaad ook altijd fijn. Of gewoon in het zonnetje zitten met een muziekje op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *