Duurzame doelen 2020, Doelen 2023
Duurzaamheid

5 Duurzame doelen voor het nieuw jaar

2020 staat al weer bijna voor de deur en daarom leek het me leuk om vandaag ideeën te delen voor duurzame voornemens voor het nieuw jaar. Ik ben zelf niet iemand die hele strakke goede voornemens heeft, maar ik vind het altijd wel leuk om na te denken over wat ik in het nieuwe jaar wil bereiken. Klik verder voor mijn duurzame doelen!

Al eerder dit jaar deelde ik duurzame doelen, een deel van deze doelen is hetzelfde. Ik heb ze dan of nog niet bereikt of ik zou het graag nog beter willen doen.

Geen vlees meer eten

Ik ben al jaren bezig met het verminderen van mijn vleesinname en sinds een maand heb ik officieel besloten dat ik geen vlees meer eet. In het nieuwe jaar wil ik dit graag doorzetten en ook minder vis en andere dierlijke producten gaan eten.

Minder afval produceren

Ik hoop in het nieuwe jaar ook minder afval te kunnen produceren. Ik heb al een do it yourself-project op de planning staan met kokosolie en suiker voor een suiker-scrub. Ik wil ook minder nieuwe cosmetica producten in plastic kopen, maar zoeken naar duurzame alternatieven.

Meer afval oprapen op straat

Het valt met op dat er op straat nog best wel vaak afval ronddwaalt, het gaat dan vooral om lege plastic verpakkingen en blikjes. Vooral de plastic verpakkingen zijn gevaarlijk omdat ze kunnen vervallen tot microplastics die heel schadelijk zijn voor mens en milieu. Om dit tegen te gaan heb ik me voorgenomen vaker afval van anderen op te ruimen.

Blijven leren

In het nieuwe jaar zou ik ook graag meer willen leren over een duurzame levensstijl. Ik denk dat bewustwording heel belangrijk is en ik zou ook graag meer willen weten over alternatieven voor minder duurzame producten.

Bewustwording blijven creeëren

In het vervolg van dat ik meer wil leren, wil ik ook meer bewustwording creëren middels deze blog. In het nieuwe jaar wil ik op deze blog nog veel meer kennis delen over duurzaamheid en vooral ook simpele manieren om je leven duurzamer te maken. Alle kleine beetjes helpen voor een groenere wereld.

Dit zijn ze alweer mijn duurzame doelen voor volgend jaar. Ik heb ze bewust heel haalbaar gehouden en het zijn vooral dingen waar ik al mee bezig ben. Op die manier hoop ik dat ik het ook echt vol kan houden om al deze dingen te doen.

Liefs, Anouk

Heb jij nog goed (duurzame) voornemens voor volgend jaar?

16 gedachten over “5 Duurzame doelen voor het nieuw jaar”

  1. Dat zijn mooie, duurzame doelen! Ik wil me ook meer verdiepen in tips om nog duurzamer te leven en ik wil graag uitproberen wat het beste voor mij werkt. Hopelijk helpt jouw blog hier zeker aan mee!

  2. Je hebt onwijs mooie doelen gesteld! Ik wil zelf bewuster met kleding omgaan (oftewel niet meer kopen als ik het niet nodig heb, en zoveel mogelijk bij de kringloop halen). Ik blijf vegetarisch eten en wil ook weer wat meer op mijn eetpatroon letten. Alhoewel dat eigenlijk al wel heel goed ging, met uitzondering van deze maand, haha.

  3. Mooi lijstje, Anouk! Ik ben nu ruim een jaar vegetariër en kan me echt niet meer voorstellen dat ik zo lang dode dieren gegeten heb. En wat betreft die cosmetica in plastic: ga eens kijken bij Lush! Zij hebben intussen voor vrijwel alles zero-waste alternatieven. Heel erg fijn!
    Alvast een geweldige jaarwisseling gewenst! ?

    1. Ga ik zeker doen! Ik ben dol op Lush, ik gebruik al een shampoo bar van hun, maar ik wil ook zeker eens gaan kijken naar de showergels en scrubs zonder verpakking 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *