Duurzame activiteiten voor de herfst
Duurzaamheid

5 Tips voor Duurzame activiteiten in de Herfst

De herfst komt er weer aan en dat betekent dat er weer allemaal herfstige activiteiten zijn om te ondernemen. Laat het nou net zo zijn dat er een heleboel herfstige activiteiten zijn, die en superleuk en best wel duurzaam zijn. Win-win situatie dus! In deze blog geef ik je tips voor leuke duurzame activiteiten voor de herfst.

Boswandeling

Het bos in gaan is zo’n heerlijke herfstactiviteit. Er valt van alles te doen in het bos, van paddenstoelen spotten tot foto’s maken van mooie herfstbladeren. Voor mij is een herfstwandeling altijd een succes. Wil je het nog wat duurzamer maken? Dan kan je ook afval opruimen in het bos.

Georganiseerde wandeling

Zelf wandelen in een bos is leuk, maar het is ook heel leuk om mee te doen aan een georganiseerde wandeling. Op de Staatsbosbeheer zijn bijvoorbeeld plenty georganiseerd wandelingen te vinden voor een klein bedrag. Niet zo avontuurlijk? Dan kan je ook een paaltjeswandeling volgen.

Tweedehands winkelen

Shoppen is voor elk seizoen leuk, maar voor de herfst is het extra leuk om dit tweedehands te doen. Lekkere truien en vesten passen namelijk bijna altijd wat tweedehands kleren scoren een heel stuk makkelijker maakt! Lees hier ook mijn tips om tweedehands winkelen nog succesvoller te maken.

Ga je iets leuks doen deze herfst? Denk er dan eens over na om met de trein of de bus te gaan in plaats van de auto. Zo maak je je uitje nog een beetje duurzamer!

Organiseer een spelletjes middag

Verzamel een stel vrienden, een stapel bordspellen en een heleboel kopjes thee en hou gezellig een bordspelletjes middag. Dit is super gezellig om te doen en je kan lekker binnen blijven als het een keer regenachtig is.

Zet je kaarsen aan in de middag om het extra knus en gezellig te maken? Dan kan je ook hier verduurzamen door een alternatief te kiesen voor paraffine kaarsen zoals kaarsen van sojawas, hier lees je er meer over.

Pompoenboerderij/Markt

In de herfst zijn er heel vaak activiteiten met pompoenen, zo kan je naar een boerderij gaan om je eigen pompoenen te kopen. Deze pompoen kan je uithollen, opeten of leuk in je herfst decor neerzetten. Vaak zijn er in de herfst ook markten waar je allerlei herfstige dingen kan kopen, denk aan pompoenen, mooie bloemstukken etc.

Ik vind de herfst, mits het droog is, echt een heerlijk seizoen. Het is buiten zo ontzettend mooi als alle bladeren aan het verkleuren zijn en het is vaak niet te warm en niet te koud. Ik ben er dol op.

Liefs, Anouk

Wat is jou favoriete activiteit in de herfst?

11 gedachten over “5 Tips voor Duurzame activiteiten in de Herfst”

  1. Wat een leuk lijstje met ideeën! Herfstwandelingen vind ik altijd heerlijk, net als tweedehands winkelen. Een pompoenboerderij staat bij mij ook hoog op mijn lijstje om misschien dit jaar te bezoeken. Dat lijkt me zo leuk.

  2. Ik vind het altijd heerlijk om tweedehands te gaan shoppen in de kringloopwinkel! Maar dan voornamelijk voor leuke decoratie prulletjes. Een wandeling in het bos doen, kijk ik ook heel erg naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *