Voordelen aan de menstruatiecup
Duurzaamheid

5 voordelen aan de menstratiecup

Een half jaar geleden schreef ik een artikel over de nadelen van een menstruatiecup, een blog over dingen die ik graag had willen weten voor ik mijn menstruatiecup aanschafte. Het leek me leuk om vandaag een opvolgend artikel te schrijven over de voordelen van de menstruatiecup, want die wegen zeker op tegen de nadelen!

Minder afval

Dit is een van de belangrijkste reden waarom ik een menstruatie cup wou: het bespaart bergen afval en is daarom super duurzaam. Per menstruatie gebruikte ik ongeveer een pak maandverband en dat hoeft nu dus niet meer! Sinds ik mijn cup heb heb ik al meer dan 15 pakken maandverband niet in de prullenbak hoeven gooien.

Het bespaart bakken met geld

Al die pakken maandverband die ik net noemde komen natuurlijk niet gratis in mijn badkamerkastje. Voor een menstruatiecup betaal je een keer ongeveer 20 euro en dan hoef je nooit meer een pak maandverband te kopen. Tel uit je winst!

Tijdbesparend

In mijn blog over de nadelen van een menstruatiecup schreef ik dat het in het begin tijd kost om je cup in te brengen, maar nu ik er helemaal aan gewend ben kan ik het vliegensvlug. Doordat ik het alleen in de ochtend en avond hoef te verwisselen hoef ik er de rest van de dag geen tijd aan te besteden. Heerlijk.

Zoveel minder vies

Sinds ik mijn cup gebruik heb ik nooit, ik herhaal nooit, meer rode vlekken in mijn onderbroek/broek gehad! Het is natuurlijk geen garantie dat je met een menstruatiecup niet meer doorlekt, maar voor mij is het zeker het geval.

Het is nooit op

Niets vervelender dan dat je ongesteld bent geworden en dat er nog maar 1 tampon of maandverbandje blijkt te liggen of nog erger dat het op is. Met een cup heb je dit probleem nooit meer, je hebt er immers maar eentje nodig. Hoe fantastisch dat je nooit meer twijfelend in de winkel staat bij het schap met maandverband of je nog wel genoeg hebt.

Ik wil nooit meer anders, ik ben dol op mijn menstruatiecup en ik ben heel blij dat het steeds normaler wordt. Toen ik mijn cup kocht twee jaar geleden kon dat alleen nog in speciale webshops, maar nu liggen ze ook gewoon bij de drogist. Ben jij al om?

Liefs, Anouk

Heb jij ook een menstruatiecup?

13 gedachten over “5 voordelen aan de menstratiecup”

  1. Jaaa, ik ben ook echt heel blij met mijn cup! Ik geloof dat ik ‘m nu al zeker een jaar of 5/6 gebruik. Vanwege een hevige menstruatie helaas niet lekvrij, maar toch: ik zou nooit meer anders willen!

  2. Wat een handig overzichtje! En ook superfijn dat zo’n cup zelfs scheelt met doorlekken. Ik vind vooral het besparen qua geld en de voordelen voor het milieu een goede reden om zo’n cup te overwegen. Toch ben ik ook nog niet helemaal om. Wie weet komt dat nog.

    1. Het geld besparen is echt heerlijk. Ik heb ook heel lang overwogen om een cup te nemen maar het niet gedaan. Uiteindelijk heb ik het gewoon geprobeerd nadat ik uitgebreid had gezocht wat voor cup bij mijn lichaam zou passen! Wie weet komt het bij jou ook nog eens, of komt er een andere milieuvriendelijke oplossing op je pad die wel helemaal bij jou past.

    1. Ik zou het zeker eens proberen, wel van tevoren uitzoeken wat voor cup bij jou lichaam past zodat je niet teleurgesteld wordt doordat hij niet goed past 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *