gratis duurzame tips
Duurzaamheid

5 x Gratis duurzamer leven

Duurzamer leven is iets wat bekend staat als duur en ingewikkeld. En op deze blog wil ik graag laten zien dat het helemaal niet duur is, en super makkelijk! In deze eerste blog wil ik daarom graag praktische tips met je delen over hoe je gratis duurzamer kan leven.

Afval opruimen

Om goed voor de aarde te zorgen is het belangrijk dat er niet overal afval rondzwerft. Ik weet dat het een open deur is, maar als ik naar buiten kijk zie ik heel erg veel afval rondzweven op de straat en in de natuur. Begin dus met je eigen afval in de (goede) prullenbak te gooien, en raap ook eens een rondvliegend plastic zakje op. Voor jou geen moeite, voor de natuur heel fijn!

Download Ecosia

Ecosia is een super leuk en groen alternatief voor Google! Je kan het downloaden als add-on op je gebruikelijke browser en je kan meteen duurzamer leven. Als je zoekt met Ecosia worden de inkomsten van de reclames gebruikt om bomen te planten op plekken waar dat hard nodig is! Super goed en helemaal gratis. Ecosia kan je hier downloaden.

Ga vaker fietsen (of wandelen)

Als je ergens heen wil (en je hebt een rijbewijs) is het heel gemakkelijk om de auto te pakken. Fietsen is veel beter voor het milieu, en het is ook nog eens heel goed voor de geest. Dus de volgende keer dat je eventjes snel avondeten moet halen bij de supermarkt, neem lekker de fiets. En als het niet al te ver is kan je er ook een fijne wandeling van maken!

Meer lezen? Al mijn blogs over duurzaamheid vind je hier!

Neem bonnetjes niet aan

Papieren bonnetjes, we kennen ze allemaal wel. In damestassen zweven ze altijd rond, en er liggen meestal ook wel een paar in de papierbak. Maar wist je dat veel supermarkten ze niet uitprinten als je zegt dat je geen bonnetje wil? Zo bespaar je gratis en voor niets elke keer een beetje papier.

Toon interesse in duurzaamheid

Als laatste wil ik tegen je zeggen dat je nu al goed bezig bent voor het milieu! Doordat je interesse toont in duurzaamheid en stappen wil gaan zetten om de wereld een fijner plek te maken. Daar mag je trots op zijn!

Hoe ga jij (gratis) duurzamer leven?

16 gedachten over “5 x Gratis duurzamer leven”

  1. Bonnetjes weiger ik bijna altijd. Ook wandel en fiets ik vaak. Wat ik tegenwoordig ook bewust doe, is bijna geen boeken meer kopen, maar bijna alles lenen van de bieb. Gedichtenbundels koop ik heel soms nog wel. En ik zet de verwarming alleen aan als het anders echt niet te harden is in huis en ik al veel lagen kleding aan heb 😉 O ja, stekkers van apparaten die ik even niet gebruik, trek ik ook uit de stopcontacten.

    Liefs,
    Marloes

    1. Ik lees ook graag boeken van de bieb, ik koop de laatste tijd ook vaker e-boeken als ik een nieuw boek wil lezen! Stekkers uit de apparaten is een goede tip waar ik nog wat van kan leren! Ik weet wel dat dat helpt, maar toch vergeet ik het te doen.

  2. Fijne tips inderdaad, ik pas ze zelf ook toe! Ik probeer met winkelen ook te letten op de verpakking. Glas kan gerecycled worden en papier ook. Blikjes vaak weer niet. Zo let je al heel makkelijk op wat er aan ‘afval’ je huis binnenkomt. 🙂

  3. Ik vind het altijd wel heerlijk om even een stukje te fietsen of te wandelen! Bonnetjes neem ik vrijwel ook nooit aan, of ik moet echt in andere winkels komen waar ze producten ook verkopen die ik net bij een andere winkel gekocht heb. Afval scheiden doe ik ook en ik vind het zelfs nog leuk om te doen ook, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *