documentaire duurzaamheid netflix, Minimalistische en duurzame netflix kijktips
Duurzaamheid

5x Duurzame kijktips (Netflix & YouTube recensies)

Ik leer graag bij over duurzaamheid en zal dit ook altijd blijven doen. De afgelopen tijd keek ik weer leuke documentaires op zowel Netflix als YouTube. In deze blog deel ik weer documentaires over duurzaamheid en mijn recensies van alle documentaires. Lees snel verder!

Documentaires over duurzaamheid op Netflix

Cowspiracy (Netflix) – ⭐⭐⭐

Cowspiracy is een indrukwekkende documentaire over de vleesindustrie. Je moet er wel even voor gaan zitten, want in 1.5 uur tijd worden er heel veel feiten over de veeindustrie op je af gevuurd. Als je dit kijkt ga je je zeker ongemakkelijk voelen, want er is heel veel mis met de vleesindustrie. Ondanks dat het een Amerikaanse documentaire is, doet hij niet heel Amerikaans aan. Weinig flitsende beelden en een rustige vertelstem begeleiden je door het verhaal. Als je nog weinig weet over duurzaamheid en overweegt om vegetariër te worden is deze documentaire echt iets voor jou. Als je al jaren vegan bent, dan weet je het meeste waarschijnlijk al, maar dan alsnog kan het nooit kwaad om je kennis op te frissen.

Seaspiracy (Netflix) – ⭐⭐⭐⭐

Het vervolg op Cowspiracy, Seaspiracy gaat over de problematiek in de visindustrie. Over hoe we de oceanen leegvissen en wat er mis is met kweekvis. Deze documentaire is super interessant en veel informatie was nieuw voor mij. Wist jij bijvoorbeeld dat bijna 50% van de plasticsoep bestaat uit visnetten (en ander visserij afval)! Deze documentaire zou ik eerder aanraden dan cowspiracy als je al wat meer weet over duurzaamheid. Voor iedereen een kijktip denk ik!

Documentaires over duurzaamheid op Youtube

Take it Slow (YouTube) – ⭐⭐⭐⭐

Deze documentaire is (nog) vrij onbekend, en verdient echt meer aandarcht. Take it slow is gemaakt door Laura Snijder en gaat over een langzamer leven. Ik vond de documentaire erg mooi gemaakt en heel inspirerend. Allerlei verschillende mensen vertellen hoe zij een langzamer leven voor zichzelf hebben ingericht. Als je ook interesse hebt in langzamer leven is dit zeker een aanrader.

Better paper (YouTube) – ⭐⭐⭐⭐

Deze minidocumentaire over is zo kort dat er geen enkel excuus is om niet te kijken. Deze documentaire laat kort zien hoe papier nu gemaakt wordt en hoe dit duurzamer kan. De documentaire is gemaakt door Paper on the Rocks die, zelf steenpapier maken van steenafval (hoe cool!), en dit wordt uitgebreid besproken. Ze lichten ook kort een ander bedrijf uit dat gebruik maakt van landbouwafval om papier te maken, heel innovatief. Zeker de 8 minuten (want zo kort is deze) kijktijd waard!

Op zoek naar meer tips voor meer documentaires over duurzaamheid op Netflix? In deze blogpost kan je nog meer aanraders vinden!

City of Ghosts (Netflix) – ⭐⭐⭐⭐⭐

Oké, deze vijfde en laatste tip gaat niet over duurzaamheid en is ook geen documentaire. Ik vond de kinderserie City of Ghosts echter zo leuk dat ik hem toch ga delen. Deze serie gaat over een groep kinderen die samen de Ghost Club vormen, in 6 afleveringen leren ze de geesten van Los Angeles kennen en zo leren ze van alles over de geschiedenis van de stad. Ook vervuiling van de stad, en dus duurzaamheid, komen aan bod! Ik heb nog nooit zo’n inclusieve kinderserie gezien, en ik hoop dat er nog veel meer zoals deze volgen. Daarnaast zijn de verhaaltjes ook als volwassenen leuk om te kijken en zijn de animaties super mooi!

Ik hoop dat je een van deze documentaires over duurzaamheid op Netflix of YouTube gaat kijken, en dat je er net zoveel plezier aan beleeft als ik heb gedaan! Ik vind het leuk om continu te blijven leren over duurzaamheid. Laat tips voor goede documentaires dus vooral achter in de reacties.

Liefs, Anouk

Welke van deze documentaires wil jij gaan kijken?

2 gedachten over “5x Duurzame kijktips (Netflix & YouTube recensies)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *