Tweedehands Winkels in Noord Nederland
Duurzaamheid Langzaam leven

5x Leuke Tweedehands winkels in Noord Nederland

Sinds ik geen fast fashion meer koop, vind je mij steeds vaker in de tweedehands winkel. Nu het seizoen verandert is het weer tijd om op zoek te gaan naar nieuwe kleding en decoraties. In deze post deel ik mijn favoriete kringloopwinkels!

In deze post deel ik echt tweedehands winkels, en dus geen vintage/inkoop tweedehands winkels. Wat is het verschil? In kringloopwinkels vind je van alles en nog wat, van troep tot parels. Deze winkels zijn vaak heel goedkoop. Vintage winkels zijn vaak selectief in wat ze aannemen (de kwaliteit is vaak beter) en daarom ook wat duurder, mijn favoriet van dit type winkel is trouwens de Appel & Ei die zit door heel Nederland. Vandaag bespreken we het eerste type, dus hier komen mijn favoriete tweedehands winkels in noord Nederland!

Het Goed – Assen, Emmen, Hoogeveen & Roden

Een hele leuke kringloop vind ik de keten Het Goed, de winkels zijn altijd super netjes en groot. Ze hebben een groot assortiment en altijd ontzettend veel kleding. Ook leuk, het goed helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om weer aan het werk te komen. Als je hier koop support je dus ook dit doel. Ik ben zelf het meest bekend met de winkel in Assen, maar je kan hem in het noorden ook vinden in Emmen en Hoogeveen en Roden. Het Goed zit overigens door heel Nederland, alle filialen kan je hier vinden.

De Kiekshop – Assen

Een lokale kringloop in Assen die ik heel erg leuk vind is de kiekshop. Deze winkel is wat kleiner en minder goed georganiseerd dan het goed, maar ook een stuk goedkoper. De selectie kleding is kleiner, maar wel heel netjes en goed georganiseerd. Deze kringloopwinkel zit op nog geen tien minuutje fietsen van mijn huis en ik kom er graag. Let op: ze zijn alleen op woensdag, vrijdag en zaterdag open. De exacte openingstijden kan je hier vinden.

Wil jij graag kleding gaan kopen in de kringloop, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Ik schreef eerder een uitgebreide post met tips, die kan je hier vinden!

Goudgoed – Provincie Groningen & Assen

Goudgoed is een ontzettend leuke keten van kringloopwinkels in de provincie Groningen. De winkel is erg vergelijkbaar met de keten Het Goed, netjes en georganiseerd en ook hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik ben zelf alleen in de vestiging op de Damsterdiep geweest (vlak bij IKEA Groningen) maar er zijn nog 5 vestigingen verspreid over de provincie en 1 in Assen (dit wist ik niet voor ik deze post schreef en nu wil ik meteen deze winkel bezoeken). Alle vestigingen en openingstijden vind je hier!

De WAAR – Emmen

Kringloopwinkel de WAAR in Emmen is echt een ontzettend grote en mooie kringloopwinkel. De laatste keer dat ik er was vond ik het assortiment kleding niet geweldig, maar de collectie meubels en hebbedingetjes is er echt fantastisch. Wij kochten er twee eettafel stoelen waar we nog steeds erg blij mee was en de service was supergoed toen we vroegen of mijn vader (Die in Emmen werkt) ze later op kon komen halen. Alle informatie over deze kringloop kan je hier vinden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer kringloopwinkels in Noord Nederland, vooral in Groningen kan je er ontzettend veel vinden. In deze post licht ik slechts een paar uit waar ik graag kom. Ik kom bijvoorbeeld niet vaak genoeg in Friesland om hier goede tips over te geven, maar ik weet zeker dat daar ook leuke tweedehands winkels zijn. Heb je nog goede tips? Laat het dan hieronder weten!

Liefs, Anouk

Heb jij nog tips voor tweedehands winkels in noord Nederland?

8 gedachten over “5x Leuke Tweedehands winkels in Noord Nederland”

  1. Een fijn lijstje. Ik kom altijd graag in het goed. Daarnaast vind ik calendula ook heel leuk, deze zit op het GGZ terrein (wat dat betreft ideaal voor mij op dit moment). En de verkoopfabriek vind ik ook een hele mooie!

  2. Ver bij mij uit de buurt allemaal, maar het moet heerlijk zijn als je in je eigen omgeving inmiddels zoveel winkels weet te vinden waar je fijn kunt slagen.

    1. Ja dat is echt heerlijk! Maar ze zijn niet allemaal dichtbij hoor, om in Emmen te komen moet ik bijvoorbeeld driekwartier rijden en met het OV ben je zo 1.5 uur onderweg. Bij jou in de buurt zijn zeker weten ook leuke kringlopen te vinden!

  3. Leuk! In Groningen ging ik heeel vaak naar de MamaMini. In de wijk Helpman zit er zelfs een speciale boetiek van met allรฉรฉn maar kleding. Ik woonde vroeger in dezelfde straat, wat dan wel weer gevaarlijk was haha. Als ik me verveelde, kon ik er zo even heen lopen. ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *