Duurzaamheid

5x Vleesvervangers die je beter niet kan kopen (Vleesvervangers Review)

Een tijdje terug schreef ik een blog met mijn favoriete vleesvervangers, en daar kreeg ik zulke leuke reacties op dat ik vandaag een vervolg deel: mijn minst favoriete vleesvervangers. In deze post review ik dus vleesvervangers die je vooral wilt laten liggen in de winkel!

Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op vleesvervangers (klik hier voor mijn blog met favorieten). Soms zitten er alleen wel echt dingen tussen waarvan je je afvraagt hoe dit in de winkel heeft kunnen belanden. En omdat ik het ook heel fijn vind om te weten wat ik beter niet kan proberen, deel ik vandaag vleesvervangers die ik echt heel vies vond.

AH Vegan spekreepjes (€1,99)

Vegetarisch spek lijkt iets ontzettend moeilijks, want ik heb er nog niet een gehad die qua structuur en smaak lekker was. Die van de Albert Heijn is wel zeker de minst lekkere die ik heb geprobeerd, de structuur is superslap en helemaal niet als spek. De smaak is ergens wel rokerig maar zeker geen spek. Afrader dus.

Vaker een vleesvervanger gereviewd zien? Volg me dan op Instagram, daar deel ik dit soort dingen af en toe in mijn stories, klik daarvoor hier!

UNOX Vegetarische rookworst (€3,95)

Ik heb verschillende meningen gehoord over de vegetarische rookworst van Unox, sommigen vinden hem geweldig anderen helemaal niet. Mijn man en ik vonden hem allebei helemaal niet lekker, terwijl we die van valess (die een stuk goedkoper is) wel heel lekker vonden. Meer lezen over vegetarische rookworsten en welke lekker zijn? Ik schreef er een hele blog over, die kan je hier lezen!

Gold & Green Pulled oats naturel (€2,99)

Pulled oats lijkt qua structuur een beetje op een kruising tussen gehakt en kip en zou je in elk gerecht moeten kunnen verwerken. Ik vond het echt ontzettend vies, zo vies dat ik ze als een klein kind uit mijn eten heb gehaald. Afrader dus.

Vegetarisch gehakt (Lidl)

Het kan liggen aan het feit dat ik gehakt nooit lekker heb gevonden (ook niet van een koe of varken), maar het vegetarisch gehakt van de Lidl vond ik echt helemaal niet. Mijn man vond het trouwens ook niets. Iemand tips voor vegetarisch gehakt dat wel lekker is?

Vegetarische Bacon (Vegetarische slager; €4,49)

Ik heb de beste voor het laatst bewaard, of eigenlijk de slechtste want dit is de vieste vleesvervanger die ik ooit heb gegeten. Vegetarische bacon van de vegetarische slager. Normaal vind ik dat merk erg lekker, maar deze bacon vond ik echt niet te eten zo vies. Ik denk dat het ook niet goed verkocht werd, want ik kan het niet meer vinden op de site van de AH en de Jumbo.

Nu ben ik natuurlijk reuze nieuwsgierig, zit er een vleesvervanger tussen die ik hier negatief review maar die jij eigenlijk heel erg lekker vind? Of heb jij een van deze vleesvervangers (of een andere) al eens eerder geprobeerd en vond je het ook heel vies. Laat het met dan weten in de reacties!

Liefs, Anouk

Welke vleesvervanger vind jij echt niet lekker?

6 gedachten over “5x Vleesvervangers die je beter niet kan kopen (Vleesvervangers Review)”

 1. Ah, goede tips! Ik eet eigenlijk altijd vleesvervangers van de Albert Heijn en ben daar – met uitzondering van de burger – wel echt tevreden over.

  1. Ik ben nog weinig echt goede ‘normale’ vegaburgers tegengekomen. Vaak zijn ze zo droog. Ik ben vooral van van die van Lidl omdat ze zo budgetvriendelijk zijn!

 2. Wij eten Lidl gehakt vleesvervanger wekelijks in de pasta. Het hele gezin is er dol op. Eigenlijk lees ik hier voor het eerst een negatieve ervaring met dit product. We doen het wel altijd door de pasta-saus (of b.v. in een tortilla, gemengd met groentes en kruiden). Ik kan me voorstellen dat als je het ‘los’ eet en verwacht dat het hetzelfde smaakt als oma’s gehaktbal, dat het dan tegen kan vallen.

  Hetzelfde geldt voor de Lidl Kipreepjes vleesvervanger: Heerlijk in sausjes of gemengd, maar geen vergelijk met een stukje kipfilet, als je het apart opdient.

  Groetjes, Camiel

  1. Toevallig heb ik het een paar weken geleden weer gegeten en was het nu veel lekkerder dan ik me herinnerde. Ik denk dat Lidl de formule heeft verbeterd 🙂
   Wij gebruiken het ook in gerechten hoor en niet los, dat lijkt me inderdaad niet lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *