documentaire duurzaamheid netflix, Minimalistische en duurzame netflix kijktips
Duurzaamheid Langzaam leven

6 kijktips: Duurzame & Slow living programmas om in de kerstvakantie te bingen op Netflix

Het is bijna kerstvakantie, en gezien we nog steeds in avondlockdown zijn denk ik dat jij net als ik wel wat kijktips kan gebruiken. In deze blogpost daarom Netflix kijktips die ik tof vond óf die ik nog heel graag wil kijken deze kerstvakantie!

Heb je nou geen Netflix? Een paar weken geleden gaf ik kijktips voor NPO waarmee je ook heel goed de kerstvakantie door kan komen. De meeste zijn gratis te kijken en een deel staat op NPO plus en dat is maar €2,99 per maand. Je vind al mijn tips hier!

Life in Color David Attenborough

David Attenborough maakt heel veel documentaires gericht op klimaatverandering, maar ik kan me voorstellen dat je rond de kerst even geen zin hebt in zware kost. In de prachtige documentaireserie Life in Color laat Attenborough je dieren zien met de meest prachtige kleuren. Ze gebruiken bizar goede camera’s die kleuren beter kunnen filmen dan ooit eerder is gedaan.

Robin Robin

Geen kijktips voor de kerstvakantie zonder een paar kerstfilms toch? Ik ben zelf heel erg benieuwd naar de film Robin Robin. Robin is een vogeltje die opgevoed is door muizen en ze gaan bij de mensen een kijkje nemen hoe die kerst vieren. Deze film is gemaakt door de makers van Shaun the Sheep en heeft lovende reviews. Ik heb hem zelf dus nog niet gekeken, maar dat ga ik zeker doen want ik ben heel nieuwsgierig.

Headspace Guide to sleep & Unwind your mind

Eerder tipte ik al de Headspace serie Guide to Meditation en nu zijn ze terug met een nieuw serie: Guide to sleep. In deze serie leggen ze uit hoe slaap werkt en hoe je je slaap kan verbeteren. En natuurlijk zitten er ook weer hele fijne begeleide meditaties in die je kan doen om in slaap te vallen.

Nog korter geleden hebben ze ook de interactieve meditatie Unwind your mind gereleased op Netflix waarin je zelf kan kiezen wat voor meditatie je wil doen. Ik ben hier ontzettend benieuwd naar en het lijkt me ook iets wat je keer op keer kunt doen.

Klaus

Nog even een kerstfilm: Klaus. Deze prachtige animatiefilm volgt een postbode die in een gehucht post moet bezorgen. Hij wordt vrienden met de speelgoedmaker Klaus en ik denk dat je wel kan raden hoe dit afloopt. De film is prachtig en heeft heel terecht een hele boel prijzen gewonnen. Mocht je deze nog niet gezien hebben dan zou ik hem zeker kijken.

Bob Ross happy accidents, betrayal & Greed

Als laatste wil ik nog de documentaire over Bob Ross tippen. Niet zo feel good maar wel een heel mooi gemaakte documentaire over het leven van Bob Ross, hoe hij is gaan schilderen maar vooral over hoe andere mensen zich met zijn leven bemoeit hebben. Aanrader!

Ik denk dat je wel even zoet bent met kijken van al deze tips, maar mocht je toch nog tijd over hebben in de vakantie dan kan je hier of hier nog veel meer tips vinden voor documentaires over duurzaamheid, slow living en meer.

Liefs, Anouk

Welke van deze kijktips ga jij op Netflix kijken in de kerstvakantie?

2 gedachten over “6 kijktips: Duurzame & Slow living programmas om in de kerstvakantie te bingen op Netflix”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *