documentaire duurzaamheid netflix, Minimalistische en duurzame netflix kijktips
Duurzaamheid Langzaam leven

6 x Documentaires die ik op Netflix zou willen kijken | Duurzaamheid & Minimalisme

Netflix, iedereen is er laaiend enthousiast over maar ik heb nog altijd geen abonnement. Er zijn wel heel veel series over duurzaamheid en minimalisme die ik op Netflix zou willen kijken mocht ik ooit een abonnement hebben. En wie weet als jij wel Netflix hebt, heb je nog iets aan mijn tips voor duurzame documentaires op netflix!

Minimalism: A Documentary About the Important Things

Een documentaire van The Minimalist over, geheel volgens verwachting, minimalisme of zoals ze het zelf zeggen: over dat wat belangrijk is. Ik ben al een paar jaar heel nieuwsgierig naar deze documentaire en hij mocht dus niet ontbreken in dit lijstje.

Tidying Up With Marie Kondo

Deze serie was een enorme hype aan het begin van 2019. Opruimgoeroe Marie Kondo is al veel langer een begrip en ik ben groot fan van haar boeken die een paar jaar geleden een hype waren. Haar methodes werken voor mij echt heel goed, en ik ben daarom erg nieuwsgierig naar de serie.

The True cost

Een documentaire over de kledingindustrie die ontzettend indrukwekkend schijnt te zijn, gezien ik zelf meer bezig ben met het vermijden van fast fashion zou ik deze docu graag willen zien. De trailer vond ik zelf in elk geval al heel indrukwekkend. Heb jij net als ik geen Netflix? De serie Genaaid is ook een aanrader om meer te leren over de Fast Fashion industrie, je vindt hem hier.

Our Planet

Oke deze serie gaat niet echt over duurzaamheid of minimalisme, maar lijkt me wel heel indrukwekkend! Planet Earth en Blue planet vond ik heel mooi, maar helaas voor mij is het nieuwe deel Our Planet een Netflix exclusive en kan ik hem niet kijken. Ik ben er desondanks wel erg benieuwd naar!

Cowspiracy

Terwijl ik aan het zoeken was naar documentaires die ik in deze lijst wou zetten stuitte ik meerdere keren op de documentaire Cowspiracy over een groot probleem dat door hulporganisaties genegeerd wordt: de vleesindustrie. Na het kijken van de trailer was ook ik razend benieuwd.

More Than Honey

Deze documentaire gaat over bijen en waarom ze ineens zo massaal doodgaan, ondertussen is dit geen nieuw fenomeen meer maar nog steeds wel relevant. Ik schreef hier al eerder een blog over en als wetenschapper in opleiding lijkt deze documentaire me ook erg interessant. Bovendien weet ik zeker dat mijn vriend hem graag met mij zou kijken, wel zo gezellig.

Heb jij net als ik geen netflix, maar toch op deze blog geklikt? Niet getreurd: in deze blog gaf ik enkele gratis kijktips!

Liefs, Anouk

Heb jij nog aanraders voor goede duurzame documentaires op netflix?

8 gedachten over “6 x Documentaires die ik op Netflix zou willen kijken | Duurzaamheid & Minimalisme”

  1. Hier ook geen Netflix. En ik kan dit ook maar beter niet kijken, want ik bedacht dus net al dat ik ontzettende zin heb om op te ruimen en te ‘ontspullen’, maar ik bewaar al niets, dus ik heb hier in huis niks te doen. Misschien moet ik m’n diensten aanbieden op Marktplaats. Wie heeft rommel? Ik ruim het voor je op;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *